Yang DiSaYAngi

Rabu, 29 April 2015

Izz Dani Aqlan Demam Campak


semalam izz mula tak sihat...
nampak tanda2 dia....
tanda2 apa...

tanda dia nak CAMPAK...adoihai...campak menyerang kembali....

waktu aku pregnantkan izz...campak menyerang syawal dan abah dia...
sekarang ni dok pregnantkan adik dorang ni...campak menyerang kembali..kali ni pada izz pulok....adohai...dugaan mengandung ni....

yela riso la kalo apa2 berlaku kan...apa pon kena jaga kan...waktu pregnant ni..mmg sepenuhnya en asbeen yg jaga izz kat umah..kena pulok mak aku tak da...sebok menguruskan program untuk sukarelwan pasca banjir UMNO dia....so terpaksa la en asbeen yg cuti...sebab cuti dia sangat banyak lagi....aku pon time ni tak boleh cuti jugak...sebabnya sebelom ni dah banyak hari aku cuti jaga izz tak sihat aritu..bulan 1 dan 2...kali ni mmg turn en asbeen pulok la...lagipon, cuti aku pon mula susut...dah belas2...en asbeen...puluh2 lagi cuti dia....dan satu lagi alasan...aku tanggung keje...so mmg tak boleh cuti la....

mmg 100% en asbeen jaga...dari segi penjagaan, mandi, bagi ubat...sapu ubat....pakaikan baju..segalanya....tidoqkan dia pon en asbeen...sebab aku tak mo tanggung risiko la..selagi boleh elak kan...

semalam...

muka budak sakit...serupa tak sakit...aktifnya tetap ada...

setelah di gondolkan oleh abah dia..hahahhahhah....
dengan tak berbaju...asik nak belasah abang dia je....kejar abang dia...mmg keje dia la..melompat pon ye gak..klo korang tgk, mmg tak rupa org sakit la...alhamdulillah di kurniakan izz dani aqlan yg kuat..sekuat namanya...dan aktif...alhamdulillah jugak dia tak demam....temp dia pon tak tinggi...dedor je...menggaru pon tak nampak ketara sangat...main je banyak...sebok nak pakai baju...tp abah tak bagi...biorkan berlenggeng gini...yang penting dia aktif, ada selera makan...minum susu elok..itu dah cukup memadai dah buat aku dan en asbeen,...tak la susah hati en asbeen nak jaga izz sangat....


pagi tadi en asbeen nak ke klinik lagi..alang2 hantar syawal ke tadika...tengahari ni aku amik dia terus bawak G opis...sampai esok la gini...sebab aku tak mo la syawal ada kat umah...biar dia ngan aku...syawal senang handle kat opis ni...dah time tidoq, aku bg tidoq...tidoq la dia....lagipon aku tak mo dia dekat sangat ngan izz...aku mmg saja biarkan en asbeen tumpu pada izz sepenuhnya ....

nasib la jugak la jumaat ni cuti...weekend lagi..isnin tu cuti ganti...moga smeuanya surut sebelom selasa la....inshallah..tp masih ada sikit2....aku minta mak aku jaga kejap la kalo dia ada la....sebab elok lepas pasca banjir ni...dia sebok nak balik langkawi, cousin aku tunang pulok..balik sini tak tau bila...moga balik awai la...kesian jugak kat en asbeen nak cuti lama kan...sebab aku mmg tak boleh cuti sampai tengah bulan 5 ni kot..inshallah...


doa ibu pada izz dani aqlan...moga izz kuat hadapi sakit ni....sakit ni penghapus dosa tau....inshallah izz sihat..amiinnn...doa ibu sentiasa untuk izz,,,

8 ulasan:

+ e.z + berkata...

musim macam-macam demam sekarang nih kan? sedih,aerish pon tgh demam. ez baru je kebah. hu3

Falsya berkata...

akahaiiiii..get well soon izz..

Mama Idlan Irsyad berkata...

moga cepat sembuh izz.. cuti kena bykla sue.. ja dl gilir2 jaga.. sb lps irsyad, idlan plak kena..masa irsyad 2 mgu, time idlan kami terpaksa mtk mak mentua yg jaga..

Rtp Farra Arisha berkata...

Arisha & my another 2 sisters belum pernah kena demam campak. Takut jugak if tiba2 kena, macam manalah rupanya ya. Btw, quick recovery for ur kid! :)

Nad MamaZN berkata...

moga cepat sembuh izz! izz kuat!

Iela Fazielah berkata...

harap izz cepat sembuh...aduhai..dgn pregnant, tanggung keje....nak simpan cuti...mmg susah...tp apeapa hal pun.....mmg kena saling bertolak ansur.... take care soya

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Fiza Rahman berkata...

Siannya izz. Dah ok ker dia sue. Smoga cepat sembuh.