Yang DiSaYAngi

Khamis, 2 April 2015

Momma Milk Booster - Khas untuk Ibu mengandung@Ibu menyusu

selama aku pregnant ni aku mmg 'M' tu beso la sangat tau....ye mmg aku sokong aku mmg malas sungguh la sepanjang pregnant ni...mmmmm...apo la soya ni...no la malas2...kkiikikiki...

sepanjang pregnant ni mmg aku lambat sikit makan suplement ni..yg doc bagi pon lambat...bukan tak egat..kadang ingat...tp asik la tangguh...time paling rajin makan suplement ni..waktu izz...wahh bukan mahen la aku, mmg rajin sesungguh...time syawal rajin jugok...tp yg kali ni mmg M sungguh2 beso..mmmmm....tapi aku tak leh pandang ringan ngan semua ni..mmg kena jaga jugok diri ni...

aku ni jenis nak makan ubat2 ni, suplement bagai ni, mmg kena minum ngan air yg berperisa...tak leh telan ngan air kosong...mau kalo korang tgk, aku telan ubat, macam nak G perang..hahahhahah.....kuar abis ayeq mata...kelakar kan...aku mmg penakut makan ubat...dari kecik lagi...sanggup bior sihat sendiri, dr makan ubat tau....

so benda ni tak leh pandang ringan je....so aku try la amik suplement ni...

tara...

momma milk booster..sesuai untuk ibu2 yang menyusu dan ibu mengandung...yg nak rancang kehamilan pon sesuai...sebab terdapat pelbagai bahan dalam tu...kire banyak makanan sunnah la dalam tu...ada habbatus sauda, buah tin, kurma, kismis, delima, madu...segala bagai la...

yang penting dia coklat...haaaaa...aku mmg susu putih ni lambat sikit...tp time izz adoi, mmg berubah abis, boleh telan susu putih, en asbeen pon muka heran sangat tgk aku boleh telan..hahahhahah...



suplement ni bancuhannya 5 scoop+1 cawan air suam, kaco2...kaco2...pastu minum....satu hari sekali je....tp kalo bagi ibu menyusu, elok la minum 2X sehari..paling elok sebelom tidoq...mmg time tidoq ni, system badan kiter bekerja kan...time tu jugok la dia nak bekerja pon....

tapi aku letak kat opis...aku takut, kat umah, aku lupa atau buat2 lupa...hahhahahha....kalo kat opis...jam 10am keatas, kompom aku akan lapar...bukan time pregnant je..tak pregnant pon sama....so boleh la bedal ni....lagipon momma milk booster ni, mengenyangkan...itu yg baguihnya....

sedap tak?????????

korang tak yah la anggar macam minum milo anda jadi sihat dan kuat..hahhahhaha...milo of coz la sedap..tak yah kata la...makan gitoo pon sedap...tp ni pon sedap jugok....kire boleh telan...sekurang-kurangnya momma ni kiter tau bahannya dari bahan2 semulajadi...makannan sunnah, tak gitoo kan...terasa la yg masuk dalam perut ni, makanan yg elok...hahahhahahha....

aku tak boleh pandang ringan pada kandungan kali ni...mmg kena cari inisiatif jugok untuk BB ni,..kesian jugok kan....kalo ibu malas...kesian kat anak...so nak tak nak, aku kena kuat la demi BB....

tu yg aku cari suplement momma ni...

kat opis ni mmg dah ramai yg guna..lagi2 deme yg full breastfeeding...kire kat opis aku ni ada geng pump susu...hahahhaha...tu zaman aku la tu dolu..akan datang jugok ni...aras opis aku ni je...ada la dalam 5,6 org...yg pregnant pon ada jugok...aku dah lama aim...tp malas nak online....sekali aku dapat tau dr kawan aku, yg kedai dia dah bukak kat seksyen 9, bangi...ala bangunan baru kat PKNS..kat belakang tu..yg di panggil bangi sentral...banyak kedai2 yg dolunya femes ngan kedai online,....sekarang dah ada kat situ dah...G la terjah yee...


haaaa...ni la antara kebaikan2 nya...


alhamdulillah aku minum boleh telan, tu yg penting....

BB, ni untuk kamoo yee....ok...BB gerak...maksudnya BB paham untuk dia..ibu tuju kat dia..hahahahhah




2 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

bagusnya sue.. ada gak amik supplement.. kite? ya Allah, susu putih pun xleh masuk, apa lagi la supplement ni.. tp tu la, menda tu penting gak kan? huhu...

Falsya berkata...

okayh, nnt preknen lg leh try..haipppp xmo mls okayh ibu..tp kan sue, betul la, time falsya dulu kemain mls lagi nak wat ape2..serious mls..ehh, adakah geng mek?..hehe..xpe2 kite tunggu bile masanye sudah tiba..;D