Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 April 2015

pepagi dah tolak kete


Salam jumaat kengkawan...

arini macam rasa tak berapa nak sihat je...tangan pon sejuk sejan je..mmmmm....penat, touching pagi tadi tak abis lagi....

al-kisah kena tolak kete di pagi hari..mmmmmm....

sudah menjadi kebiasaan keadaan parking kat area umah aku P16 tu...mana duduk putrajaya ni tahu la keadaan kat situ kan..mmg crowded abis...blok2 kete org lain yg ada dlm parking sudah jadi kebiasaan kat area umah aku tu....

nak di jadikan cerita..kalo aku parking kat tempat yg kompom 100% mmg akan ada kete blok, aku akan minta en asbeen turun dengan aku sekali untuk tolak kete tu...tp sesejak ni, aku dah agak berani parking kat kotak parking senget yg selaloo en asbeen parking...situ mmg kompom 100% mmg takkan ada org blok...sebab situ mmg tak boleh blok kete pon..mmg kena maki kalo blok tu..hahahahha....sebab area yg en asbeen selaloo parking tu, cuma ada laluan keluar masuk kete saja...ala mana duduk putrajaya tu tahu la kan, keadaan tu...

so pagi ni aku nak keluar kete...sampai je kat laluan kuar masuk kete tu...aku perasan..alamak..ada kete BLM silver ni blok pulok laluan keluar masuk tu...dah abis, guano aku nak kuar...

nak tak nak...mmg aku kena tolak..jam 7am tu, tak da pulok kelibat org utk aku minta tolong..mmmm...keluar kete...terus aku tolak...sebelom tu aku dah cakap ngan BB...

"BB...bb kuat yee duduk dalam...duduk diam2 tau...arini kiter tolak kete beso tau...kena kuat ok...kejap je ibu tolak..."

nak di jadikan cerita...tengah aku dok menolak kete tu sambil pegang perut...riso akan BB...aku terpandang la seorang dua kelibat manusia..ada yg naik moto, ada yg nak ke kereta...semuanya laki..ada la dalam 2,3 org yg lalu lalang kat situ..nak di jadikan cerita....waktu aku tolak tu, mmg tiada seorang hamba Allah yg lalu situ nak hulurkan bantuan...alahai....yg tolak ni cik bang, mak yong...terus rasa touching sat..terus teringat akan en asbeen kat umah tu...mmmm...yg best siap usha dering je kat mak yong ni..bakpe, seronok tgk montot tonggek aku la tu tolak kete kan...mmmm..alahai..alahai...takkan la aku nak kata..."bang..tolong jap bang.."
mmmmm...kena ada kesedaran sivik la sikit...tgk mak yong gini, hulurkan dan ringankan tangan anda...terus dalam hati ni terdetik...

"alahai...klo lakik aku ada ni, kompom dia yg tolakkan...tetibe sayang pulok lebey kat lakik aku..."

bukan nak puji lakik sendiri..tp puji la..sape lagi nk puji...hahshahahah....kalo lakik aku tengok ada yg menolak kete, macam perlukan bantuan pon, tak kire org tu lakik ke pompuan...mmg dia akan turun kete, tolak org tu..mmmm.....

dah settle tolak tu, terus la aku kuar kete...mmmmm....sedey jugok la hati ni, terus tak jadi breakfast kat cafe pagi ni...lepas anta izz kat taska...aku terus G cafe, beli breakfast..makan kat opis...
sebab dah penat...bawah perut mula rasa terik je....langsung malas nak kuar jalan lagi...td pon, sampai je opis....terus parking rilex sat dalam kete....tak lama call en asbeen..ngadu la kat en asbeen..jawapan en asbeen...

"nape la awak tak call saya...saya boleh turun, tolong tolakkan...????????"

jawapan aku...
"bukan takmo tolong....sebab dok PK, lif sebelah tu rosak, lepas tu, lif yg ok tu mesti jammed org sebok dok guna, waktu puncak kan....dah tu, makan masa jugok nak tunggu awak turun, tolong tolak kete..saya nak kejar masa, nak dapatkan parking kat opis...parking kat opis ni, lambat sikit, mula susah nak dapat parking elok..ni pon, sipi2 je ni...tak pe la...inshallah semua ok..BB gerak pon ok..."

diam je la en asbeen nak kata apa lagi..tapi dia tegaskan jugok...kalo jadi lagi, call dia terus..mmm..baiklah abg sayang...

menu pengubat jiwa..nasib la sedap tau...di sulam pulok ngan air coklat momma ni..mmg terangkat..



6 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

susah nak jumpa orang yang boleh tolong ngan sukarela skarang ni sue..sama jer tempat see pon..siap duduk atas motor tengok lagi kita tolak..geram pon nak buat camaner..

Nurzakiah Hanum berkata...

betul susah kan nak jumpa org cm nie

Iela Fazielah berkata...

biasala tu soya...susah nak jumpa org ada kesedaran sivic ni....

Fiza Rahman berkata...

Orang skang ni suka tengok dari suka tolong. Sedih kan.

Nad MamaZN berkata...

apa la lelaki2 tu.. cuba la pk klu yg menolak tu bini dorg ke, akak dorg ke, mak dorg ke.. plz la, tal gentleman langsung. tak suka dgn lelaki yg camni.. hati2 sue, klu ada rasa len mcm cepat2 p jumpa doc. riso ada pape je..harapnya tak la..
moga tak jadi lg menda camni kat sue..

Falsya berkata...

alahaiiii sian jemah..abam2 tuh tgk saje je ker?..sgt xberperikemanusian..geram pulak rase..