Yang DiSaYAngi

Isnin, 13 April 2015

Random Photo for 25 weeks

Salam isnin kengkawan....
arini randam je la...cerita bukan banyak mana pon kan..hahahhaah....

arini rasa semangat sikit...keje pon rajin je arini buat..hahhahahha.....
banyak dah settle, boleh la up cerita kat sini kan...

alhamdulillah genap 25minggu arini....

mean's sudah 6 bulan...selamat datang kandungan usia 6 bulan...kikikikiki....
menikmati kehidupan 9 bulan sebagai seorang ibu mengandung...seronok walaupun penat dan sakit badan ni menimpa diri...banyak baju suar dah tak muat...mmg kena bantai gelak guling2 ngan en asbeen...gelak je tau...nak belikan entah bila..hahhahah...boleh dia gelakkan aku...mmmm...G alamanda slamber je jalan kaki pakai track suit....alahai....nasib la en asbeen jenis tak mengesah kan..mmg semua suar pregnant tak muat ni..mmmmm....nak membeli yg malas ni...pakai nanti kejap2 je..bukan selaloo kan...

syawal seronok sekarang dapat rasa pergerakan baby...asik la dok kata...

"ibu...baby gerak...."

baby akan gerak kaw2 bila syawal minta nyanyi lagu AYAM...
ala lagu gini...

"ibu ayam di kejap musang...cip...cip....cip...
anak ayam carik ibunya...cip...cip...."


haaa...gitoo la....baby suka kot gamaknya...sebab dia walaupun tak nampak, tp instinct kot, boleh rasa bila abang dia nyanyi mesti siap ada gaya sekali....

si izz tu pantang, nampak ibu rilex sat....di terkam, di selak baju ibu dia....buat bunyi bubble kat perut dia...bila kata..."awak ni..nanti baby dengar tau..." lagi dia buat....mmg hobi dia sekarang....


menu semalam....

ayam goreng best by ina intanberlian...mmg daebak....buat banyak2, ingatkan nak buat untuk makan malam, last2 abis kat izz ngan syawal makan semua...sulam pulok ngan sup sayur sawi ngan sambal tumbuk...kaler tak cantik. sebab cili merah beso tarak...pakai je la apa yg boleh kan...

en asbeen dok komen, pedas....tp licin ga mangkuk tu di lenjannya...sampai berpeloh la makan..lama tak nampak dia makan sampai berpeloh gitooo....

en asbeen ni satu je..tak penah kisah, apa yg binik dia nak masak, walaupun simple...dia ok..janji makan....tp rasa, mmg aku akan bagi dia rasa...sedap or tak....

5 ulasan:

eima berkata...

cam sedap je sambal tu ... hang letak bilis ke wei

Falsya berkata...

anyonyonyo...chumelnye perut...

nur anis berkata...

dah tak lama baby nak keluar..semoga dipermudahkan kak..:)

sedapnyaaaa makanan tu..saya memang fav sup sayur..

Nad MamaZN berkata...

cemana ke buat sambal tu?

IntaNBerliaN berkata...

ololoooo suwitnya syawal ni....