Yang DiSaYAngi

Khamis, 23 April 2015

Sila mari 2 minggu lagi ye puan





Cerita isnin lepas....

aku G klinik untuk check up seperti biasa...kena pulok aritu 1 rejab....aku pulok puasa...mmmm..sedang elok la puasa kan..alhamdulillah dah sempurnakan puasa aku pada hari tu...BB pon tak meragam, elok je dia...


macam biasa...amik darah untuk HB, urine N jumpe nurse...

bila time jumpe nurse, check berat badan, 55.85KG...
ayo mama....sudah turun banyak dalam masa sebulan turun 750g...nurse pon heran kan...aku kata mungkin sebab aku puasa...dia pon "oooooo..."tapi aku balas balik...

"tapi tu la..kalo puasa, hari je pon, takkan sampai banyak tu turun kan..dalam masa sebulan...hahahha..kelakar lak..."

nurse pulok gelak dengar steatment aku...di tanya, selera makan ok, muntah macam mana...aku juz jawab, semua ok...selera makan bertambah..siap kata ngan nurse...

"minggu lepas opis buat farewell, saya siap makan KR...tak lama balik opis dah membuang, tak sempat nak duduk lama dalam usus..."

lagi gelak beso nurse...hahhahahha...katanya metabolisme aku tinggi..ya itu aku akui...mmg aku dan en asbeen metabolisme mmg tinggi, tak di nafikan....tapi yang tak best bila nurse kata urine aku kotor...aku beranggapan yg aku puasa dan tak minum air kosong banyak...dia pon akui N check, lidah pon kering..mmg ye la...di tanya lagi, penah jadi gini ke...aku kata tak...sakit kat sekitar2 situ..aku jawap pon tak..hahahhahah..senang..mmg tak da rasa apa2 pon...alhamdulillah pregnant kali ni, mmg memudahkan, allah permudahkan perjalanan aku mengandung kali ni...TERIMA KASI YA ALLAH...

alhamdulillah selama ni dari zaman syawal, mmg susah hati dengan HB low..aku mmg ada sejarah HB low ni...tp zaman syawal la teruk sampai menangis la aku..tp alhamdulillah bila zaman izz pon ok ....walaupun ada turun naik, tp still maintain...tapi alhamdulillah, tu aku kata, allah permudahkan urusan aku....HB aku pon alhamdulillah elok jugak...11-12 je bacaan...itu dah cukup memadai buat aku....kalo dolu 9-10...sadis sungguh tgk buku merah ni...

refer doc...doc tgk lidah N akui la kalo puasa, mmg kencing kotor N kering...tp pihak kllinik minta aku datang dua minggu lagi, nak tgk result still sama sebelom ni atau tak...kalo berubah ok, alhamdulilah, kalo sama jugak...akan ada pantaun lain la...


moga aku di permudahkan urusan sepanjang mengandung ni...kandungan 28minggu nanti aku kena G balik....

7 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

in shaa Allah x apa2..
moga dipermudahkan ye sue.

eima berkata...

semoga dipermudahkan sue ....
memalam minum air byk sikit

::NureeN:: berkata...

moga segalanya lancar.. amin...
betoi sue, sama nureen preggy anak ke 3 ri tu, semuanya lancar, smpi bersalin pon alhamdulillah smpi ja spital dh 10cm hahahaa...
nureen preggy mulanya mmg mkn ubat spital smpi la adik kenalkan ngan produk qaseh adinda, nureen stop ubat spital juz mkn qaseh, hb 13 jer tiap kali check, lagikn qaseh tu semua makanan sunnah, ada kurma madu ++++ mknan sunnah ni yg terbaekk buat utk mengandung kan

Azura Aziz berkata...

tak sukanya ubat yg coklat tu..

Falsya berkata...

semoga Allah permudahkan semuanye..insyaAllah..

nurfadilah suardi berkata...

Semoga sue dan baby sentiasa sihat dan dilindungi Allah. Take care

nur anis berkata...

semoga dipermudahkan kak..:)