Yang DiSaYAngi

Isnin, 13 April 2015

spendtime wit my little family - jom mengayuh


weekend lepas...memang time bersama keluarga....bersama anak2 itu yg penting....kesian kat dorang kasi dorang seronok sikit nak kuar jalan2 ni...walaupun hanya kawasan putrajaya....sebab kami ni mmg jarang sungguh la nak berjalan, ukur jalan kat mall ke hape...dolu zaman bertiga dengan syawal sebelom ada izz, mmg selaloo jalan, tetiap minggu...sekarang ni sejak ada izz, mmg jarang jalan...jalan pon area2 putrajaya ni jee....

ni kisah berjalan pon sebab nak bagi bebudak ni merasa mengayuh basikal kat luar..asik dalam rumah je kan...

jam 8.00am dah kuar umah, settle breakfast..so tak yah breakfast dah....balik nanti, lunch je terus...


seronok deme...si izz tu sebenarnya tak rela mana pon ngan beskal ungu tu...sebok nak naik beskal abang dia....tp sebab kena jugok naik, sesuai dengan dia, naik la jugok...



sebok sekarang si izz ni nak pakai topi...tp abang dia punya la...jarang2 dia sekarang...ikut mood...abang dia tak yah suruh, mmg dah paham sangat dah...


pakai la topi ibu ye syawal...topi kamoo izz amik...merelakan je adik pakai topi dia...tak bising pon,..suke ibu ngan kamoo ni...



jauh pulok perjalanan ke kete ye...al maklum la kete park jauh...tak da parking....
korang tgk...punya tak sabar....di angkatnya beskal tu, bukan kayuh...hahahahah....

baru elajar nak mengayuh...

sweet la budak dua ni...dah jadi abang dah...



jom kiter mulakan perjalanan kiter....





sampai2 je kami terus mengayuh...alang2 en asbeen nak jogging...aku suruh dia jogging pelan2 ngan syawal sambil syawal naik beskal....

aku ngan izz...terus ke playground...malas aku nak handle budak terlebey aktif ni...sebok nak berlarik je....risau lak aku dekat ngan tasik kan...berlarik la kamoo kat playground, senang...tp nak ke playground tu kena lalu rumput...bukan jarang dengan rumput...punya la takut nak lalu rumput..melalak je..hahahhahah...geli la tu gamaknya...kesian rumput, kamoo tak suke dengan dia izz....tak baik tau....
last2 aku guling2 kat dia kat rumput...meraung tak hengat...

abah dia sampai, baru ok...

ko tgk...pengaruh sungguh la si abg tu pada si adik kan...apa abang buat, laju je si adik nak buat..al maklum la dia PK dia dah beso kot....


ko tg tu...tak menahan kan...pastu stuck kat situ...minta tolong di turunkan..hahahhahaha...
penyelamat si baju merah, sila amik tindakan...



life guard..memerhati dari jauh...sambil naik gajah...




suke pic ni...entah, sebab aku yg amik kot...

jom balik...dah tinggi matahari ni...makin rembang...



korang tgk la dorang mengayuh..





last but not least..kikikikiki...muka sememeh je...


lepas ni kiter spend time lagi yee anak2...


8 ulasan:

Mama Idlan Irsyad berkata...

wah, seronok diorang dapat beskal..

Falsya berkata...

sonok deme gie main beskal yer..jemahhhh, kenapa falsya rase mcm baby yg bakal kuau tuh jemah jr..tp xpe la, yg penting baby sihat kan...xsabauuuuuuu..;D

nur anis berkata...

happy family...:)

Fiza Rahman berkata...

Seronok anak² dapat mengayuh basikal.

eima berkata...

aku klu tak pi mana2 ... mmg suka bw budak2 ni ke taman .... mak pak pun keluar peluh wlupun aku tak berjoging ke ape ke ... tp aku berlari kejar budak ber2 tu .... gile kaoo

Nad MamaZN berkata...

xtvt yg seronok, hepi, kurang bajet n no gst, haha!
janji anak2 hepi kita pun hepi kan? :)

IntaNBerliaN berkata...

anak sulung sentiasa mngalahkan...

babn adik tu pulak samna mcm aqilah, apa kakak buat, itulah dia nk follow...

kalau brg, dah ada sorg satu tp yg kakak tu jugak dia nak.... pdhalm dia punya pun ada... adehhhh

IntaNBerliaN berkata...

anak sulung sentiasa mngalahkan...

babn adik tu pulak samna mcm aqilah, apa kakak buat, itulah dia nk follow...

kalau brg, dah ada sorg satu tp yg kakak tu jugak dia nak.... pdhalm dia punya pun ada... adehhhh