Yang DiSaYAngi

Rabu, 1 April 2015

Syawal Yafiq makin bertambah perkembangannya




rasa rindu pulok ngan budak kecik ni..ops bukan budak kecik..katanya...

"abang awal la ibu..."

hahahahhah...budak yg dah mula pandai bertanya, pandai berkata-kata..ada saja yg dia kata...bior la apa yg dia kata tu ikut dialog karton ke hape...yg pasti apa sahaja yg dia tanya...pasti tunggu jawapan dari ibu...

lama jugok tak cerita perihal syawal, sepanjang dia terapi untuk tahun ni...

alhamdulillah tahun 2015, rasa tahun yg agak smooth je buat syawal...sepanjang syawal ikut terapi ni...syawal sangat la behave...dia ikut je setiap apa yg doc dan pegawai perubatan katakan, atau minta dia ikut, dia buat...alhamdulillah, mmg banyak perubahan pd diri dia...itu yg aku suke...alhamdulillah jugok, tak lama lagi, kemungkinan besar yg syawal mungkin akan dicharged dari appoitment OCCT therapy tu...tp speech mungkin still lagi, tp tak kerap la...bukan every month...inshallah bulan ni mungkin last session untuk syawal one to one dengan doktor atau pegawai perubatan...selepas tu akan ada satu test by grouping dengan patients yg lain...

so far doktor kata mmg nampak perubahan besar pada diri syawal..syawal pon sekarang dah pandai nak minta apa2 kat ibu abah dia...serius, aku kata yg aku bangga mempunyai anak seperti syawal....bior la syawal lambat dr org lain...yg pasti aku tahu, tahap kecekapan dia setakat mana...sekarang pon, dah pandai mengira, ABC, menulis, baca iqra pon kat sekolah ngan kat umah pon dah sampai huruf "dal" .....cikgu pon tgk syawal lancar semacam, di tanya pada abahnya...hahahhahah...baru tau, yg syawal alhamdulillah ada mengulangkaji kat rumah...

syawal pon sekarang ok dia sekarang, bangun pagi, minum susu elok, mandi sendiri, lap badan sendiri, pakai baju sendiri, butang baju lambat sikit...lepas tu tunggu ibu ngan adik izz dia G keje n taska...dah siap2 dah hulur tangan kat ibu..."ibu..nak salam..nak pelok..nak cium..."alahai anak....kamoo buat pagi2 ibu touching je tau....setiap pesanan aku bagi...mesti akan di selang seli dengan jawapan..."ok ibu...ok ibu...ye ibu...." siap tunjuk thumb up...jatuh sayang sungguh la ngan si abang kecik ni..mmmmm....

dengan adik pon sekarang suke main berdua tau...cukup takut kalo izz pegang something..dah larik belakang ibu...riso kena rembat..hahhahahaha...izz tu pantang, dia geram sikit, mula dia nak rembat abang dia..berapa kali kena dah..hahahhahha....

cerita izz nanti la citer...dah panjang sangat...itu budak kecik pon, bikin hati ibu gundah gulana seperti abang syawal dolu2...


3 ulasan:

Falsya berkata...

Syawal gud boy!!!..alhamdulillah..aunty sya happy sesgtttttt utk syawal..

eima berkata...

alhamdulillah ... sue ni bgs tau .. kadang tu ade parent lmbt kesan masalah anak .... dah besar dah sekolah br tau yg anak ade masalah ... good job sue ..hang mmg ibu terbaik la

Nad MamaZN berkata...

syawal gud boy! alhamdulillah.. berkat usaha dan kesabaran ibu n abah jugak ni..