Yang DiSaYAngi

Isnin, 11 Mei 2015

beli dan tak beli


Sofar dah 28 minggu ni....tak lama je lagi dah nak masuk 30 minggu kan..kejap sungguh la masa berlalu.....

alhamdulillah banyak benda dah settle..tinggal ada sesetengah je belom ada...N yang best aku pon tak tau mana aku letak..hahahhah...

yang belum beli...

* pampers NB Baby
*barang berpantang...(aku juz beli, param, pati ikan haruan, pilis, daun2 buat mandi bagai...tanggas semua, serai wangi, akar kayu, bedak sejuk..semua la...

yang best benda yang aku tak tau mana aku letak

* BARUT

hahahhahahah...serius aku kata aku tak egat mana aku letak barut tu..banyak jugak barutnya..adoi...rugi la kalo hilang bagai kan....kata en asbeen mungkin aku bagi pinjam, tapi seingat aku, tak da..aku juz bagi kawan aku pinjam napkin je...lain tak da....tak tau la..mana pegi..adoiii....kalo nak beli, rugi sungguh ni rasa...mmmmm...nak tak nak kena carik jugak ni....

ada satu lagi yang aku rasa inshallah aku nak beli...tp kalo ada duit lebey aku beli..tp duit lebey kalo buat benda yg lebey penting, pon tak pe jugak...


ni haaa...aku nak mencarik babywearing untuk baby aku ni...bukan nak pakai sekarang pon...tunggu la dia dah beso sikit...saja spare dolu...bukan tak boleh pakai yg izz punya...tp izz punya, izz still pakai...walaupun dia dah 3 tahun, kami mak pak ni, rela la babywearing dia, dari dia hilang tak tau mana hala...

payah la si kecik tu kan....kalo jalan, tak reti jalan elok2....dah la takmo pegang tangan mak pak dia...pastu asik la nak berlarik...tak ke bahaya namanya...dah la kecik budak tu....masalah kalo tak jumpe dia....si syawal tak pe...dia dah beso..dah paham, dia pon senang, jalan mesti nak pegang tangan....

at least kalo kuar jalan...aku boleh handle baby ngan syawal...atau en asbeen handle izz dan syawal...salah sowang la..tak la terpinga2 kan bila jalan nanti.....


carik yg murah2 yg org nak letgo kan....tapi still boleh guna...tak da masalah pon buat aku....


tapi tu la...setiap kali aku tgk ada yg jual murah, mesti aku akan PM..ada yg berbalas..ada yg diam seribu bahasa...tak tau...



ni cumil kan....kalo ada respon ok la kan...moga2 ada la rezeki aku...aku mmg tak mo mahal2...janji ok...itu dah memadai dah buat aku....


kot2 korang nak jual murah2 kat aku ke...murah tu....bawah RM150 la....ok la nagitau ye...kot nak hadiah pon, lagi sujud syukur aku..hahahhahahhah....tak la memain je.....

4 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

takde lak babywearing nak kasi..dulu pakai yang murah jugak tapi dah rosak..
insya'allah sue..skarang anak blom keluar rasa cam susah..tapi biler dah ada depan mata nanti senang jer nak handle..
zee dulu pon setiap anak beza 2 taon jer..skarang dorang dah besar skit lega arr..

Nad MamaZN berkata...

sue, nak cari katne sue? preloved pun jadik la.. nak beli yg baru mcm mahai jek hukhukhuk

Falsya berkata...

betul sue..xyah beli memahal..kene mcm mek langsung xnk duk dlm carrier..xsmp seploh kali kut duk dlm tuh..T_T..

moga ade rezeki sue..

eima berkata...

xpe dlm pantang nanti still boleh beli lagi .. boleh kumpul dulu duit ni lmbt lagi kan