Yang DiSaYAngi

Rabu, 6 Mei 2015

XTVT Cuti Panjang - Jom Mendobi

Cuti panjang korang2 G mana...???????????

tgk kat news feed FB...ramai yg check in jalan sana sini..tempuh jammed sana sini...aku ngan family...hanya duduk rumah...mmg memerap sungguh2 nya...sampai en asbeen kata kat aku semalam....

"dah lama saya tak G keje...cuti panjang pulok...rasa hari ni bawak kete lain macam je...mcam kekok...lama tak bawak kete kot..."

cik abg....bari seminggu en asbeen..kikikiki...mmg ke mana....aku pon...4 hari cuti tak kuar rumah langsung..jejak kaki ke tanah pon idok...turun G kedai bawah pon tak..mmg syawal ngan en asbeen je yg G memana....entah....rasa nak duduk rumah je kot...lagi pulok si izz belom sihat sepenuhnya...walaupun dah nampak kering semua campak2 dia tu kan....tunggu  kuping2 tu tertanggal sendiri je...

so XTVT aku minggu cuti panjang tu....

XTVT mendobi..mana yg frenngan aku dalam FB atau IG...mmg nampak la XTVT aku..mendobi..mendobi..mendobi, melipat, menyusun, memasak, layan running man..hahahhahah...running man, jgn di tinggalkan...

mmg dari pagi membawa ke petang sampai ke malam...dobi sana sini..lipat baju sana sini...sampai la si syawal pon dah rajin dah menolong aku..siap tanya aku dok jenguk2 kat balkoni...

"ibu....buat apa tu...?????????"

bila di jawab "sidai kain..."...di balasnya...

"bukan sidai kain la ibu..sidai baju....ibu...saya nak tolong..."

rajin la anak bujang sowang ni, tak penah bantah pon apa saja bila ibu dan abah dia minta tolong...sangat2 ringan tulang..alhamdulillah...

projek cuti panjang, settlekan semua baju2 baby....

mmg keluarkan balik dalam kotak...rendam, ada la dalam 4 baldi....sorang dua baldi...aku dua baldi tonyoh baju....en asbeen dua baldi tonyah baju baby..lepas tu masuk mesin pulok..lepas tu sidai...setia la menanti kat sebelah si syawal tu bantu ibu dia ni...

mmg hari jumaat sampai ke hari sabtu mendobi dan melipat....tetibe blank, mana nak letak baju2 baby ni..hahahhaha..banyak sangat pulok...kalo tgl banyak baju boboi je kan..sebab aku ngan en asbeen tak membeli sangat pon baju baby ni...buat cukup syarat..tambah la sikit...tu pon romper ngan baju tidoq beberapa pasang je...sebab baju abang2 dia banyak lagi....baju gegurl tarak....sebab tak tau jantinanya..kikikikiki...tak scan...tgk la kalo kuar lelaki...dah jimat..pakai je baju bang2 dia....kalo kuar gegurl..alhamdulillah rezeki, pengalaman baru jaga gegurl kan...kena beli sikit la baju baru...haaaaa...gitoo la....

hari ahadnya..membawa ke isnin aku BZ mendobi cloth diapers jugak...kikikikiki...satu2 aku buat....insert dolu..lepas tu CD pulok....

nampak colourful kat situ tu....kikikikiki...ni pon banyak dah bagi kat biras aku....so inshallah nak tambah lagi...tgk la keadaan....nak tambah ke atau tidak kan....


habis la acara mendobi....inshallah minggu ni nak dobi napkin bagai kan....


so far semua ok....tinggal nak beli barang untuk pantang je..lepas tu dah settle..tunggu bersalin je

7 ulasan:

mama tisya berkata...

slamat mendobi sue..suka tgk Cd yg colorful tu

Zee Suhaini berkata...

wahh banyaknya CD..

Falsya berkata...

sama la kite jemah..mendobi jer..xgie memana pun..

dalila berkata...

wahh..mendobi ajoww..
sonok kan tgk baju baby byk2..semangat rase..aku doakan kali ni dpt gurl plak..suke tgk cd ko..aku bli 2 ms danish dl..xpenah pakai spi skang..

eima berkata...

alah klu girl pun boleh aja pakai bj2 tu ... aku tgk byk warna putih2 .... baby kan dlm pantang ... nanti dah besar br beli bj gegirl ...dah abis pantang nanti ...

Nad MamaZN berkata...

lama dah x mendobi cd.. aritu cam igt2 lupa plak hehe

Myra Jay berkata...

Ada ampaian camtu senang kering, rumah pulak tinggi.. syok je tengok.
Nak mendobi pun senang :D