Yang DiSaYAngi

Jumaat, 12 Jun 2015

33 Minggu = 7 minggu dari sekarang


alhamdulillah dah 33 minggu++ dah...tinggal 7 minggu lagi untuk aku lahirkan anak kesayangan cumil ibu ni....anugerah yang di amanahkan kepada aku untuk aku jaga sebaiknya...inshallah...
alhamdulillah mmg baby dalam keadaan gini...keadaan yang sebetoi-betoinya....

semangat dia lain macam dari abang2 dia tau....aktif la jugak....nampak gaya kuat merajuk pon gitoo jugak...hahahhaha...sebab apa aku kata gitoo????

egat tak kes aku kata baby pregrekan tak kuat..semua tu berlaku waktu en asbeen balik kampong amik syawal....kata en asbeen...

"dia merajuk kot...sebab saya tak da kot..selaloo saya dengar dia dok buat apa kan....mana la tau.."

ye...ye la en asbeen kan..hahhahah...
sekarang ni pon dah mengandung anak ke-3, terasa la jugak kan....laluan tu dah ada..tunggu pintu di buka..bak kata en asbeen..."nape tak ketuk pintu tu minta di buka...?????"

ehhheekkk abang...sesuke dia je..ahahhahha....mmg terasa semuanya mengambang...punggung ni pon tak boleh duduk lama2 dah....kebas, sengal...mula la dia tarik kat urat belikat, tarik kat belakang...sakit la belakang ni...mood nak bawak kete pon dah mula melayang bila gini kan....nasib la umah sekangkang kera ngan opis...5min je....kalo rumah kat presint 9...mmmm..masak la aku...tu la kan org dok kata dolu..bila dah sarat, mood nak bawak kete tu dah hilang..malas je...aku ni gagah lagi...sebab dekat sangat dengan rumah..selagi tak susahkan en asbeen, inshallah....sebab kat rumah pon en asbeen banyak settlekan keje....aku ni takat lipat kain, ok la kan..sesambil layan running man kan..tak la terasa sangat....

sekarang ni..lama sikit duduk atas bowl toilet tu...duduk je pon...bangun je kebas..mmm...ngilu je bawah perut ni...mmg terasa semuanya mengembang...mmg sesungguhnya, terasa akan laluan tu..kire lorong2 yang benar...hahahhaahha....baby pon sekarang makin suke mengeras...dia mengeras je, mula tangkap belakang aku...aku ni sekarang pon duduk buat keje kat opis pon, tak boleh duduk lama2...dah sakit2 terasa...kebas punggung tak yah kata la...

org kata aku jalan laju...padahal pelan je aku jalan...tu pon org kata laju..mmm...entah..

6 ulasan:

Chekgu Azrine berkata...

Akk ms preggy pun org ckp mcm tuh...mmg jenis jalan laju kot.hhahaha

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Betul tu suraya, bila dah nak dekat bersalin ni, banyak yg tak selesa, lebih2 lagi nak tido, nak telentang memang tak boleh lah, berat jer perut tu, mengiring pulak lenguh pinggang pulak, akak dulu tido kat kerusi malas tu..

Falsya berkata...

dh ujung2 mmg mcm tuh sue..time tuh la rase mcm lg xsabar nak meletup..hehe

Nad MamaZN berkata...

take care sue.. tak sabar rasanya!

eima berkata...

semoga dipermudahkan ...

adianiez AIDA berkata...

aida doa kan su bersalin mudah ye...
in shaa Allah :)