Yang DiSaYAngi

Khamis, 18 Jun 2015

Blog yang akan di kunjung sepanjang Ramadhan



haa ko...gaya macam gerai yang akan di kunjung sepanjang ramadhan je....

say NO PARAM ok...

alhamdulillah dah 3 tahun mmg tak ke PARAM langsung...kalo ada pon, bukan aku yg beli....sama ada mak aku terlebey rajin, nak membeli sikit....ataupon kalo balik johor...MIL atau FIL yang belikan...

so ramadhan kali ni mmg aku dah siap2 sub keje memasak pada en asbeen...sebab dah makin sarat ni, agak susah aku nak gerak laju kan...tp kalo datang mood rajin aku, mmg semua benda aku nak buat kan....

so tahun sebelum-sebelum ni pon mmg blog2 ni akan aku bertandang setiap kali menjelang ramadhan ni...

ni antara blog yang aku selaloo terjah tgk resepi dorang...simple but nice..less is more kata org kan...senang....aku ni bukan handal mana masak....asal boleh je....janji nampak rupa...dah siap..

 BLOG INA@INTANBERLIAN

blog ni banyak main campak2 je....aku pon campak jugok la...jgn aku tercampak sudah..hahahhaha.....mmg senang giler resepi yg ina bagi tau...kalo tak da idea nak masak, mmg aku terjah blog ina ni...

selain tu..blog ...
BLOG KAK ITA MASAM MANIS ni....
ni pon sedap N best tau...aku suke bertandang kat blog kak ita ni..macam2 ada...


dan satu lagi...ni aku gelarkan MAGIC PAN QUEEN ...hahahha....

tada..... BLOG KAK AMY@MAMATISYA

mmg kak amy suke sungguh guna pemanggang ajaib dia tau..nasib la mak aku punya ada kat umah...dapat la guna kan....mmg resepi mudah...letak je dalam pan tu...dah G lipat kain..hahahhahah....


arini patut en asbeen kata nak masak lala masak lemak...tapi aku rasa macam aku nak makan rendang ayam je,....tgk la...jom la call en asbeen, diskusi sikit nak berbuka apa...

ok daaa....

9 ulasan:

mama tisya berkata...

pemanggang ajaib mmg berguna time bln ramadhan...cpt & mudah...tghari ni mula la terbyg222 nk masak apa kn sue..hehe

dalila berkata...

alamakkk terliur pulak aku bile ko sebut lala tu..nk jgk la..haha
bgs gak ni..aku pun nk follow sume la..
lg 1 sue blog dapur tanpa sempadan 'che mat gebu'..meletop jgk tu..

Fiza Rahman berkata...

Bulan2 posa ni memang resipi lah yg org cari.

Falsya berkata...

mmg time bulan pose, blog2 resepi yg jadik pilihan..baru dtg idea nak masak ape..hahaha..

sedihnye xde blog mommy mek pun..kihkihkih..;p

adianiez AIDA berkata...

selamat memasak ye.

aida ikut kata hati.
ikut selera mr.asben.
ikut selera anak2.
aida terjah mana2 blog yg update :)
takde yg spesifik.

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

azlita tu besttt gambo pon lawo. terliuqqq

eima berkata...

kami pi jugak la param beli ape yg patut sikit2...tp tak la selalu .... mcm tahun lepas tak sampai 5-6 kali kot...lagi selesa memasak kat rumah .... tak kejar masa ...

nurfadilah suardi berkata...

Selamat Berpuasa sue. Best la semua blog tu bole dijadikan panduan kan bila blur nak masak apa

IntaNBerliaN berkata...

eh eh.. blog saya tersenaraila.. hehhe