Yang DiSaYAngi

Selasa, 9 Jun 2015

Cerita semalam



Salam selasa kengkawan....

baru sempat la nak update..nak BW korang...BZ sesungguhnya..sebelom serah tugas aku ni ke org lain kan...al maklum la dah lama amik tugas ni..kiter kasi kat org lain pulok...aku buat keje lain pulok....

semalam aku ada up pasai aku G hospital  semalam kan...

alhamdulillah aku sampai je masih awal...aku org yg ketiga register kat LB putrajaya tu....lepas tu aku cerita la masalah aku semua dari A-Z yang aku alami...lepas tu macam biasa la kena buat prosuder dari awal sampai abis...macam biasa....check BP, check berat badan....lepas tu buat CTG...


haaa ko.....tgk....berat aku 59.6KG baru 33minggu 3 hari....aku dolu berat ni waktu aku dah mmg tinggal 2, 3 hari nak beranak dah....ni awal lagi, berat aku dah macam ni..hahhaha...semangat aku sekarang ni kan...tak tau la time beranak nanti, berapa berat aku kan....

lepas tu nurse suruh baring N mula la proses CTG..nak tgk graf jantung BB....

biasa la tak da kontraksi...boleh la baring dengan tenang...siap boleh mengeroh ko..hahahah...nurse datang pantau graf jantung BB pon tak sedar...hahahha...nampak sangat penat tu...sekali tersedar ada ibu yang nak bersalin...siap dah mengaduh2 bagai...dah nak meneran gayanya...rupanya dah 7CM....adoiii...ngilu pulok bila kenangkan....ters tak jadi sambung tidoq balik....

so tak lama lepas tu nurse stopkan CTG N minta ke bilik scan, untuk secan keadaan BB..alhamdulillah kedudukan BB dalam keadaan yg sepatutnya, mmg dah berada di lorong yang betoi...tahniah anak ibu...gud job...tunggu masa, kamoo nak kuar, keluar la yee....lepas tu scan biasa la...tgk keadaan tulang belakang BB, paha BB, kepala BB, tali pusat BB darah tali pusat..semua la...semua ok....everything is fine...tak pe la doc kata juz check...ok la..at least doc kata ada inisiatif N aku alert dengan pergerakan BB...air ketuban pon ok..normal 9.5...tak kurang, tak banyak..juz nice...cuma doc bagi appoitment next week dengan klinik O & G, kat hospital putrajaya, untuk pantau air ketuban...tu je la..



yang berbukit-bukit tu graf darah tali pusat...so far semua ok la...alhamdulillah...




ni semua aku punya cerita semalam...tak lama la aku masuk jam 8.00am...aku abis jam 9.30am...1 setengah jam la en asbeen tunggu..ok la...aku cakap ngan en asbeen...

"lama tak tunggu..tak pe ke..????"

en asbeen kata...
"ok la...dari tunggu lama, tp dapat full check semua...puas hati..bazir pon tang masa je la...kalo G klinik swasta, dapat check up scan je...bazir tang duit kan...ok la..saya ok je..."

alhamdulillah....semua ok...terus doc bagi MC 1 hari...1 hari sudah, doc suruh rehat kat rumah...sampai opis, aku amik barang N kete, terus balik rumah....flat...tidoq tak hengat donia aku..sedar2 en asbeen kejut aku bangun...rupanya dah jam 1pm..hahhahahha...adoi...gasak la en asbeen, nak makan apa...tapi nasib la en asbeen kata, takpe, dia masak nasi, beli lauk kat bawah...TQ abg kecik....sambung balik tidoq...syawal seronok la dengan maktok dia kan...doc bagi MC 1 hari suruh rehat...sungguh2 aku rehat..hahahhaha...lena ko tidoq, tak hengat..jam 3pm baru bangun, solat bagai...alhamdulillah....

mmg dah hujung2 ni aku mmg amalkan baca al quran sekarang, setiap kali solat....kalo kat rumah, mmg aku buat...dapat 1 ke 2 helai pon jadi la...tp kat opis ni tak la buat....aritu aku membaca kat dalam surau pon sowang2, sekali aku dengar ada org bukak pintu surau...lepas tu tutup balik...cuak kot, tetibe ada dengar sore org baca al quran..mmmm...tak pe la....


moga allah permudahkan urusan aku..amiiinnnn

8 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

lieyalatif berkata...

in sha Allah beb...moga dipermudahkan semuanyer.....

alaa ciput jek berat ko naik...ko tau aku kalo dah sarat sampai 70kg berat aku kooooo...cuak tgk bontot sendiri....besoo mcm lori sampah dah gayenyer haahahahaha....tapi takpe, enjoy saat2 ni...seronok ape mengandung.....take care ye sue.....ko jgn nak berjalan sgt dah ke manda...mau pecah ketuban kang heheeheheh

Azura Aziz berkata...

Alhamdulilah, takde pape...

smoga dipermudahkan segalanya...

Chekgu Azrine berkata...

Alhamdulillah...xthu citer..tp nampak gaya semuanya ok..syukur

dalila berkata...

aminn..inshaAllah dipermudahkan..
alhamdulillah sume ok..semoga baby trs membsr dgn sihat dlm tu..ok la berat tu sue..pantang nnt mesti turun blk..

Falsya berkata...

alhamdulillah semua ok..semoga Allah permudahkan semua urusan sue..dh tuh doc kate suruh rest, mmg kene la ikut rest bebetul..kang xikut doc yg bg mc tuh kate ape pulak nnt..hahaha..

IntaNBerliaN berkata...

Alhamdulillah... lega kan bila doc kata semua ok

Nad MamaZN berkata...

moga dipermudahkan sue..