Yang DiSaYAngi

Rabu, 10 Jun 2015

Izz dani aqlan dan exam

Salam rabu kengkawan...

makin menghitung hari gitoo tau....

arini nak bercerita perihal izz dani aqlan yang makin la banyak peel, banyak akalnya..cakap tak jugak..hahahhahha...apokan dayo, ibu ok je wahai anak....org sekeliling je yg susah hati tgk kamoo tak cakap2 lagi..nak buat guano kan...bukan rezeki awak lagi...allah  SWT masih nak kamoo jadi baby ibu lagi kan...tak pe...ibu ok je...

izz dani aqlan...secergas, seaktif dan sebijaksana dengan namanya...sangat la ligat la otak dia bekerja bila buat sesuatu benda...ni hamba ALLAH ni, jenis yang suke sangat nak explore semua benda yang ada depan mata...tak kire tempat dan waktu, semua dia main nak sebat je kan...

cikgu2 kat taska pon kata...izz sama macam dorang jaga syawal seawal 3 tahun dolu...sangat sama la perangai tu...tapi nampak bezanya...syawal dolu agak pasif..dan izz dani aqlan seorang yg aktif...tapi takmo bermain dengan org lain..nak main sorang2 je..kengkawan nak main degan dia pon dia tak nak, seronok lagi main sendiri...tp sesejak ni, nampak dah sikit perkembangan dia...nampak dia dah mula nak bergaul dengan kawan2 die...so far ok la kata cikgu2 dia...walaupun izz dani aqlan buakan yang boleh bercakap, berbanding dengan kawan2 dia kat taska...tapi kata cikgu sekurang-kurangnya dia paham la apa yang cikgu minta, suruh N cakap kat dia..tu yg baguih la pada izz dani aqlan...dia paham apa yang cikgu2 dia katakan....

baru2 ni taska dia ada buat exam mid year....so far aku tak mengharapkan apa2 dari izz dani aqlan...yang aku tahu dia anak yang akan membanggakan aku suatu hari nanti..inshallah...tu je la harapan aku..

bila tgk result dia dengan budak2 lain....aku ok je..tipu tak sedey..ada...tapi aku kena la terima kenyataan ...izz dani aqlan gitoo..budak lagi pon....main je dalam otak dia sekarang....


haaa...ni la result dia....ok la tak mengharapkan apa2...janji dia ok kat situ dah memadai...

6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

good luck

eima berkata...

ala budak besar tu ape la nk dinilainya ....

kadang tu pencapaian budak lebih dr yang dinilai ...
tu penilaian hanya dari seorg ticer ... tah bg aku tak yah amik port sgt pun penilaian tu .... kecik lagi kot.... sbb aku tak penah pun amik port sbb kite boleh nilai sendri tahap mana pencapaian anak kite hehehe

Falsya berkata...

sue...psl perkembangan izz tuh mcm too early to say sbb izz kecik lg..n penilaian tuh tah la, bg falsya mcm xpatut la sebenarnye taska buat..mcm xfair pulak rase..and bg big impact jugak dekat parents..kalau falsya jd sue pun falsya terasa walaupun kite sendri tau anak kite mcm mana..

Azura Aziz berkata...

btul2.. masih budak2 lagi.. biarlah diaorg enjoy dgn life diaorg dulu...

IntaNBerliaN berkata...

bab2 exam ni rasanya awal lg kot... izz sebaya aqilah kan... tp tgk pada result izz ok jugak tu, ada A lg... good jobb izz :)

Nad MamaZN berkata...

janji aktif je budak seusia izz tu..klu makpak pentingkan sgt pasal exam ksian kt budak.. tertrkan dia...