Yang DiSaYAngi

Isnin, 29 Jun 2015

Last Week Yang sungguh BZ

Weekend lepas...mmg aku banyak kali dok cakap dengan en asbeen yang aku rasa macam weekend kali ni cepat je masa berlalu...kata en asbeen...

"memang la...weekend ni kiter asik jalan je....mmg la cepat masa berlalu.."

mmg pon...weekend tu sementara ada duit tu, beli apa yang di perlukan..kang kalo tak da duit..menangis tak berlagu pulok nanti kan...mmg weekend tu settlekan semua barang2 raya, kebanyakkan mmg dah settle awai lagi..bulan 1 lagi dah membeli untuk anak2 ni...untuk mak pak dia...tak mengesah sangat...abah dia pon dah siap....tinggai ibu dia..walaupun sarat ko..nak jugak beraya, kot kalo dapat raya..inshallah sama2 doa la di makbulkan allah swt kan..

pagi sabtu memasing bangun awai...tak sabaq nak jalan kata syawal..yela , mmg weekend selaloo kami lepak kat rumah je...tu yg rasa macam lambat je berlalu kan...

percubaan abg ngah nak buat peace tak menjadi...

kiter usha belakang sikit...kasi tiru...

boleh la izz dari tak da kan...si syawal tu aku sebok la suruh pakai kasut..nak jugak pakai selipar..mmmm...gasak la...tapi alhamdulillah jugak la pakai selipar..sebab banyak kedai kena bukak kasut..nasib jugak kan...kalo tak susah jugak , nak tunggu dia bukak pakai kasut tu...bijak jugok
kamoo syawal...

selfie seround sebelom jalan...
mak yong bakal 3 anak..
36weeks ago...

nampak dah sarat ke..memasing kata aku dah sarat..mmg dah sarat...tp hati kuat nak berjalan jugok..lantak ke deme...ahahhah

selfie seround...ada muka abah sikit...abah tu susah hati je...umo dah meningkat...tapi haluih dia..hahahha....susah hati...makin motak dia rasa rambut dia tu...kikikikiki..tak pe la...binik kamoo sayang jugok....tak da org nak kat kamoo...bak kata kamoo...binik kamoo je...


tak jalan jauh mana pon...G bangi je...tapi nak hadap jammed yang tak di sangka2 kat bangi tu, mmg berpeloh jugak la walaupun duduk dalam kete beraircond kan...aku heran la bakpe ramai sangat org kat bangi..rupanya niat dorang pon sama dengan aku, nak shopping kat bangi sental tu...banyak butik semua dah berkumpul kat bangi sentral tu, mmg penuh la....hahahhahahha...hadap la ko soya...nasib la mood en asbeen baik je aritu...dia ni aku tau bukan suke sangat dengan org yg terlalu ramai ni..dengan sesak bagai...mula la hangin dia swing kan....tapi hari tu dia mmg bagi kerjasama yang baik, sebab semalamnya anak beranak tu dapat baju free dari soya mak yong ni..seronok la dorang..seronok la...yg kopak aku...guna duit aku..hahhahahah....tak la..seronok beli untuk anak2 ngan suami ni..tunggu en asbeen membeli sendiri mmg tak la...tetiap tahun, aku akan beli satu, at least baju untuk dia...

ok...sampai sana...siap2 carrier semua...izz senang, dengan carrier je...syawal behave...cuma bising, nak makan kek...ye la ibu kamoo perkenankan nanti yee...kiter carik barang ibu...alhamdulillah dapat jugak la...barang2 yang nak beli...hadap dengan org yang ramai, kalo tak membeli, bengang jugak kan...dengan panas bagai...

selesai untuk aritu....alhamdulillah....tak yah fikir dah..semua dah siap2 settle...

hari khamis sebelumnya aku terjah outlet naelofar hijab..aku mmg suke paka naelofar hijab ni, selesa sangat...kali ni amik design lain pulok....

alhamdulillah banyak dah settle...dah siap packing masuk dalam kotak semua ni...siap tagging lagi kat kotak...
"barang persiapan raya my little family"

haaaa...gasak la...kang aku beranak nanti, senang, en asbeen boleh amik je kat dalam kotak tu..semua kat situ...nak tunggu en asbeen mengemas, kang ada yang tertinggal...dah selesai masuk kat dalam bonet kete en asbeen pagi tadi..alhamdulillah...tak payah fikir apa2 lagi....semua ni aku buat demi mudahkan en asbeen...senang dia nak carik...satu tempat je kan....


esoknya ahad tu kami ke alamanda, beli barang rumah, pamres bagai, susu segala..lepas tu terus ke bangi, aku nak mencarik barang untuk pantang...tu nanti aku citer ye....tak snap pulok apa yang aku beli...

ok..daaaaa

5 ulasan:

Falsya berkata...

phewittttt..shopping raya...

Chekgu Azrine berkata...

wahh..wahh..mak yong sopink sakan...hahahaha

eima berkata...

shopping raya dah ye ... bgs la .... kot2 dpt raya nanti kan ....klu telan air liur le ko ... cam aku dulu2 ... sehari nk ry fahim keluar

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dah beli baju raya. Kita satu hapa pon tak beli lagi :-(

adianiez AIDA berkata...

teringat dulu pregnant kan ijat.
aida prepare semua awal :)
bersalin 8 ramadhan.