Yang DiSaYAngi

Selasa, 30 Jun 2015

menu 12 Ramadhan By en asbeen

Salam 13 ramadhan..pejam celik..pejam celik...dah nak masuk setengah bulan puasa..kejap je masa berlalu...alhamdulillah masih kuat mak yong ni berpuasa..tinggai pon sehari sebab minum air gula aritu..alhamdulillah..

aku ni dah gaya macam budak2 dah tanya kat maknya, nak masak apa berbuka ni..hahaahha..hari2 aku tanya en asbeen tau..hahahha...

alhamdulillah semalam ni la menu by en asbeen...



ayam goreng masak cili kering...resepi by mamatisya@kak amy...tapi kak amy pakai ketam..aku ni en asbeen tak makan ketam...so pakai la ayam..jadi la..yang penting sama...yang penting ni en asbeen yg masak..aku bg resepi je..hahahhaha...

nak lelama kat dapoq tu payah dah la ni...sat je..lepaih tu mula lenguh sana sini...

satu lagi yg buat aku teringin nak makan berbuka semalam....aku siap request call en asbeen kat opis semalam..

"abg...balik ni masak berbuka peria masak air ye..ala yang buh suun bagai semua tu..kentang..."

sekali en asbeen gelak..

"bukan peria la syg uiitt...petola.."

hahhahahha...aku pon sengal..maafkanlah saya en asbeen...benggong sat..makan tahun tau dia membahan aku, sampai berbuka...

"nah...ni peria awak..saya masak..."

geram je aku tgk abg kecik ni...bab membahan laju je..kalo aku salah kan..hahahhah.....

fish ball banyak dari petola...sebab si izz N syawal cukup suke makan fish ball tu..lepas tu izz tu cukup suke hirup kuah sayur sampai licin..lantak ke deme...janji memasing kenyang..


alhamdulillah walaupun simple..tp kenyang...tu yg uatam...N tak membazir....


arini rasa nak makan daging masak kicap la..call en asbeen tak angkat ni...nak G call lagi la..bye...kikikikki

9 ulasan:

eima berkata...

mudah kerja klu memasak lauk gini kan ... kami jenis tak mkn nasi ni .... pening pala aku nk pk nak masak pe ...smlm mee/bihun sup tulang ....

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya

Azura Aziz berkata...

haha biar betol... petola ckp peria...

Falsya berkata...

simple cenggini pun dh sodap bangat dhhhh..

AinAthirah Anuar berkata...

Simple pun still sedap kalau dah air tangan isteri dan mak

singgah dri segmen sama :) semoga berjaya
http://theathra.blogspot.com/2015/06/mini-giveaway-37.html

dalila berkata...

aku sukeeee menu2 simple mcm ni..lg bertambah2 selera mkn ade la..hihi

Fiza Rahman berkata...

Sedap nya nengok ☺

mama tisya berkata...

kali ke2 sue masak resepi tu kn ..tkpe ayam pn akak pernh wat gk

adianiez AIDA berkata...

aida pun selalu silap ~ peria & petola :)
best kan sesekali mr.asben masak kan.
manja manja gitu...

aida ni takde makna nyer nak manja.
bukan mak buyung pun hu hu hu...