Yang DiSaYAngi

Rabu, 24 Jun 2015

menu Iftar sepanjang ramadhan By en asbeen

salam rabu kengkawan..

haaa...tajuk tak menahan tau....ramadhan by en asbeen....en asbeen ko chef ke...hahahhahahha....

tak da la menu sangat...ni pon semua dia buat sendiri..since aku tak berapa nak sihat N sarat sangat ni..nak bangun dari duduk pon kena minta bantuan en asbeen...ni nak ulang alik..mmg flat abis gitooo...

1st ramadhan aritu....before kena minum air gula N kes sayu tu...aku mmg ligat la kat opis N rumah...tak abis keje kat opis...aku ligat lagi bersilat kat rumah...dapat la beberapa menu..by soya..tu la last aku masak...sampai ke hari ni..hahahha...

menu rendang ayam by ina intanberlian...

ada lebih dia punya rencah tu...aku simpan la dapat peti ais...
makan ngan telur dadar N sayur sawi masak air..tu sajo....




korang tgk...bukan mahen dorang makan kan....alhamdulillah kenyang..lepas tu flat abis..

lepas kejadian tu...aku dah tak masak...sahur N berbuka mmg en asbeen je yg uruskan semua...kerjaan aku...1 je...lipat kain..lepas tu falt..mmmmm....

menu 2 ramadhan
(tak da gamba pon..)
lala masak cili padi, sayur bendi goreng N ayam goreng...

menu 3 ramadhan
(pon tarak ada gamba)
soto ayam +air roselle...

menu 4 ramadhan
lontong + air tamar coco

menu 5 ramadhan
sambal daging...(en asbeen guna rencah yg aku simpan dalam peti ais tu, dia buat sama macam ina intanberlian buat...tp patern kering sikit...rajin terlebey..taruk daun limau purut N daun kunyit...adoii..menangis aku...sedap,,...sanggup simpan sikit nak makan sahur nanti..hahahha..aku je belasah banyak dari en asbeen...)+sayur sawi masak air +telor dadar+murtabak

menu 6 ramadhan
asam pedas ikan cencaru+bubur lambuk(org bagi)+murtabak(pon org bagi)+telor dadar n ayam goreng +air roselle...

semua en asbeen masak...menu 1 ramadhan je aku..
arini aku tak tau dia nak masak apa...tp gaya macam nak masak tomyam je...tak tau..aku makan je...since aku pon dah tak masak kan...


TQ en asbeen,....kamoo mmg abg kecik yg daebak sangat tau

11 ulasan:

Chekgu Azrine berkata...

Fuhhh...tabik spring dkt hubs soya...
Alhamdulillah...asalkan blh berbuka dgn aman kan sis..

mama tisya berkata...

sue pn dh tk larat nasibaik akob ada leh masak2 kn

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii saya pulak yg tgk ayam tu sedap... tp tu la, resepi yg mana satu sue buat tu yer?... ada ke resepi rendang ayanm dkt blog saya tu... sy pun dah ingat2 lupa... nak kene g godek semula ni... nmpk sedap je ayam sue tu..hahhah

IntaNBerliaN berkata...

sue, ni resepi yg ltk bawang la serai la santan la tu ek? sy g godek balik blog, terbaca yg saya tulis my dear puji sedap... dan2 rasa nak masak...hahhahhah...

btw, tq tau sue, sbb rajin cuba resepi dkt blog saya tu... hehheh

Nurzakiah Hanum berkata...

SEDAPNYA

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

wahhh best en shuben pandai masak.. shuben kite pandai masak megi jer heeheh

eima berkata...

tahniah akob ... kagum2 .....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Kena ada kerjasama kan suraya..
Bagus en asben tu rajin menolong..
tahu isteri nya tengah sarat mengandung tu..

Falsya berkata...

di kala kite xlarat/sakit la mmg beruntung kalau dpt somi pandai masak..

dalila berkata...

rajinnye laki ko..ok la tu sue..laki ko blh msk..ko rehat je la..dgn perut cmtu, klu aku dl mmg xleh nk bediri lama kt dapur..abis bengkak kaki..lenguh2 jadik..best2 pulak menu laki ko msk..

adianiez AIDA berkata...

alhamdulillah :)
sgt memahami keadaan isteri nya.
bleh dpt pingat soleh ni...