Yang DiSaYAngi

Rabu, 24 Jun 2015

Presint 1 tak da Aircond




cerita hari ni....
semua bangunan pentadbiran persekutuan kat putrajaya.....di presint 1, tarak ada aircond...termasuk la opis aku..terlibat sekali..kat presint 1 kan..konon nak G alamanda, sejukkan diri kat sana..,mmmm...alamanda pon sama je...punca dari sistem paip aircond bocor semalam, lepas pihak TNB buat korek lubang..ada la keje dorang kan..terkena kat sistem perpaipan aircond kat situ..mmm....redhokan je la...kami2 yang mak pak org ni tak mengesah....yg kesian kat bebudak, kanak2, baby kat taska tu..mmmm...taska izz masih under control lagi...tapi taska lain kat area parcel aku ni, dah call mak pak, minta amik, anak2 dah menangis...kesian dorang kepanasan kan...

nampak tak ada 8 komen...semuanya tak memberangsangkan...semata-mata aircond..mmg la...tapi fikir balik la,...kami2 yang keje ni, duduk ke dekat dengan tingkap..bilik2 bos je la pon ada...ada ke pintu....di kelilinggi dinding je....opismate aku ni ramai dah mula muka semacam, tak boleh nafas dah gaya tu....batuk2 je..mmmm..aku yg mak yong ni lagi la...

sesuke je la komen gitoo kan..cer la mai duduk kat sini..hangat tak hangatnya..tak yah fikir kami2 yang dewasa ni..fikirkan anak2 kat taska tu...tu yg penting...seluruh parcel..parcel A, B, C, D, dan E...semua tak da air cond....karpet kat opis ni pon jadi lembap...opismate ni semua pakat pening, sesak nafas..tak da ruang nak bernafas kan...tak da pintu, tingkap bagaikan...


moga cepat la selesai hal ni...

3 ulasan:

eima berkata...

betui sue ....panasnye kan kesian budak2 tu

eintan nurfuzie berkata...

menu simple je.. ehhehe.. salam ramadhan

adianiez AIDA berkata...

boleh mendatangkan kemarahan kalau panas!
lebih baik balik aje.
tak selesa kalau panas kan?