Yang DiSaYAngi

Khamis, 4 Jun 2015

sports day taska permata de sayang KPM

sabtu 2 minggu yang lepas....taska izz ada buat sports day untuk kanak2 3 dan 4 tahun...izz pon terbabit jugak la...aku tanya ngan en asbeen...en asbeen pon kata, jom la...tak jauh pon...kat dewan serbaguna kat opis aku...ok la, selesa, tak panas...air cond lagi....selesa buat anak2 yang penting...

majlis start jam 8.40am...aku sampai jam 9.00am...umah dekat sanga...lewat jugo sampai..hahahah....
sampai2 register...jom sarapan dolu....

jom kiter makan dolu....


budak yang bakal di tinggalkan ke cikgu lepas makan....semangat makan...nak bersukan ni...



budak yang ibu dia tengah angau rindukan dia sekarang....

ni la keadaan dewan pada hari tu...




cikgu2 dah start announce bagi anak2 kat cikgu2 memasing.....
aku suruh la en asbeen yang handle...aku dah sarat gini, malas la nak involed kan...


nampak izz...menangis jugak..tipu la tak nangis bila bagi kat cikgu..tahu ibu n abah dia ada kat situ kan....beratoq jugak...tp tersedu sedan jugak la aku tgk....



last2 cikgu announce, mana2 anak yg nangis tu, kalo mak pak nak amik, handle boleh la..ye la bukan cikgu dapat handle kalo ada mak pak kat situ kan..klo antara2 dorang, kekanak ni ok...

so en asbeen jugak la yg handle...aku tgk dari jauh je....tp tu la kesian kat en asbeen...izz tak mo jugak ngan dia..mmm...nak mencarik aku jugak.....

1st game je ngan en asbeen...

bawak pundi kacang sambil berlarik...tu bukan larik...tu melalak...padahal dia la paling aktif kat rumah tau...tu la org kata, bila anak2 aktif kat rumah...kat taska, perwatakan dia terus twist, lain pulok...depends pada kekanak tu la kan....

2nd game baru aku handle..tak menahan ko....aku yg buyong ni handle...hahahhahah...korang bayang la sendiri....kan aku kata aku yg excited lebey dari anak...





sessi ucap tama dari pihak pengusaha taska....
dato hajah amnah binti daud....

alhamdulillah rezeki berpihak pada izz...ada la 2 game dia menang...no.3....setiap game yang dia main..ada game yang dia gantikan org...tp tu la bukan rezeki dia....org yg dia ganti dapat hadiah tu..tak pe la..bebudak kan....


budak excited kejap je dapat hadiah...lepas tu di campak ke abang dia...


ni la cikgu2 taska ni....



kek yang aku buat..alhamdulillah dorang suke


mak pak pon dapat hadiah jugak...hadiah makan buah secara berpasangan...kikikiki...dapat no.3...alhamdulillah....

seronok makan berdua ni...en asbeen makan..org suruh tinggal bukti, makan sampai ke tangkai...sampai tangkai2 dia makan...hahahah..abis semua dia telan..marah aku...last2 dia kuarkan tangkai paling atas epal tu je..hahahhaha...adoi...

ok la dapat cawan...banyak koleksi aku..yg time kawen aritu pon tak guna lagi...

jom tgk hadiah apa izz dapat...

semangat ko..tak sempat nak tukaq baju....dapat tabung...seronok la dia tukaq tabung, masukkan duit dalam tabung baru tu...



adik awak yang menang...awak dapat satu kan...

tada...sorang satu tabung...tabung lama...yang belakang tu,,yg botol susu tu simpan la duit kertas yee

seronok tgk dorang seronok...

5 ulasan:

LiYa HaNiF :: berkata...

ehh syok le sport day kat dalam aircond.... hehe

mama tisya berkata...

sportday dlm dewan camni best..sbb ada ekon..tkyh riso panas..tahniah makbpk pn dpt adiah..tahniah juga utk izz

Chekgu Azrine berkata...

Bestnya sport day dlm dewan berekon..
Rare sgt nih hahahha

Tahniah izz menang dpt hadiah tabung..blh smpn duit banyak2

Nad MamaZN berkata...

tahniah izz!

LYAfrina berkata...

oklah buat dlm dewan xdelah pns..
hihi..msti cute je budak2 bsr ni main sukan kan.. mcm2 ragam..