Yang DiSaYAngi

Khamis, 2 Julai 2015

36 weeks ago


salam khamis...salam 15 ramadhan..alhamdulillah masih kuat lagi berpuasa...kali ni berpuasa..mmg anak ibu ni bagi kerjasama yang memberangsangkan...alhamdulillah..tp sekali dia bergerak atau mengeliat...adoiiii terasanya sampai ke ulu hati tau...nasib la kamooo dapat ibu yg redho je...suke dengan keadaan kamoo...

arini check up untuk 36 minggu..tak lama lagi je lagi...
moga di permudahkan urusan...moga allah swt mendengar segala doa dan luahan hati soya ni...inshallah...



wooo baby dah beso....
inshallah tak lama lagi kiter tertentang mata ye wahai anak...abah kamoo dah excited sangat nak masuk labour room ni nak join sambut sekali..al maklum la sebelom2 tak penah masuk N tak dapat masuk...ini kali dia mau la....inshallah...

persiapan untuk bersalin, untuk baby, untuk pantang, alhamdulillah semua nya dah settle, siap masuk dalam kotak N tagging lagi..macam mana aku buat untuk barang2 persiapan raya, macam tu la aku buat untuk barang2 berpantang bersalin bagai ni...barang2 baby pon dah tersedia...saja packing...sebab tak tau akan bersalin kat mana...sama ada kat putrajaya atau johor...tak tau....kiter tgk la...sebab raya kali ni balik johor...dapat raya 3,4 hari jadi la...aku ni tak demand lebey pon...nak memudahkan urusan mereka yang tersayang...aku ni otak lebey penting kan dorang dari diri sendiri....nak senangkan dorang...lagi2 abg tecik en asbeen tu kan....



mak yong 36minggu....doa2 ye kengkawan, moga di makbulkan allah swt...kiter ni merancang dan DIA la yang menentukan segalanya..ammmiinnn


arini nak G check up....petang tarak...daaa....balik petang, tunggu en asbeen nak masak, sup ayam sama kangkung masak kicap...sup tu kompom aku yg kena buat rencah tu..alasannya..

"sayang..rencah awak best..awak buat ye...yg lain saya buat..."

mmm alasan semata kan...ye la en asbeen...TQ masak mee goreng macam kat kedai semalam..abis sampai sahur kiter makan berdua kan...bebudak dua tu payah nak makan mee goreng..si syawal, kena bising baru makan...izz kena paksa, sampai melalak..payah la si budak kecik tu...nasi jugak di carik....ni kalo arini makan, berbuka nasi ngan sup tu...laju la kena suap ngan abah dia tu..syawal aku tau mmg suke dengan nasi....

wahai anak2 cer la pelbagaikan menu tekak kamoo tu macam ibu ni....mmmmm...sebijik la macam abah..tak jumpe nasi, muka tak keruan....


ibu ni tolak kayu besi, batu je..hahahahhah

9 ulasan:

mama tisya berkata...

tklama dh baby nk kuar...smoga smua dipermudahkan...bff akak 34weeks

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah bestnya nak ada baby

Iela Fazielah berkata...

xlama lg dah....excited sgt nak bersalin kan...tp berdebar.... nak meneran....aduh..... alhamdulillah semua dah prepare..akak doakan segalanyer dimudahkan.... jgn pagi raya nak bersalam terberanak....wah...mesti lg meriah....:D

Chekgu Azrine berkata...

Semoga dipermudahkan urusan soya

Azura Aziz berkata...

alhamdulilah, dah 36 minggu.. agak2 baby baru dpt raya xni hehe...

sue, sory tau takde pun nak buat sue terlour ke apa hehe...

eima berkata...

lg 2 minggu lagi nk raya harap ko dpt le raya ye ...kang kempunan cam aku nk mkn ketupat ...kah kah kah

dalila berkata...

aikkk..sebbelum2 ni xpenah masuk?bkn ko normal ke sebelum ni?nape xleh masuk plak?

adianiez AIDA berkata...

sweet nyer mommy pregnant tu...
moga semua dipermudah kan ekk...
selawat nabi... istighfar... jgn lupa!

Cho Zila berkata...

cepatnyer rasa masa berlalu... moga dipermudahkan segalanya...