Yang DiSaYAngi

Khamis, 22 Oktober 2015

syawal yafiq dan izz dani aqlan motor skill

salam khamis kengkawan...
hari ni agak rilex sikit sebab keje hardcore pon soya dah settlekan...sekarang ni susah la nak up entry baru tau..mana nak hadap keje, nak pump susu lagi...nak up entry kan...ni dah rilex sikit ok la....

alhamdulillah....

hari ni nak bercerita tentang syawal yafiq N izz dani aqlan...

dorang ni berbeza dari segi motor skill dorang tau..nampak pro N contra dorang ni...

macam syawal, dia lebih suka susun warna N bentuk yang sama....alhamdulillah sekarang pon nampak perubahan, banyak cakap, dah kenai huruf nombor....tapi belom dpt membacalagi...tapi takpe,.inshallah satu hari nanti....

ni antara homeschooling syawal kat rumah dengan adik dia...mmg patern deme ni nak mak pak join sekali...kalo masing2 tak amik port pasai dorang, mau dorang asik main je tau..nasib jugak adik mirza dorang ni baik je...dapat susu, kenyang, baring tepi, main la sorang2...tak banyak hal sangat si kecik tu...

tgk la huruf yg di buat sendiri...bila ibu kata..
"syawal..ibu nak A.."

katanya...

"mmm...baik bos..nak..ni A...."





haaaa...yang ni pelik sikit...dia selaloo keliru b kecik dan d kecik...dr kecik lagi...

baru betoi...



dia dah bosan main playdough....dia minta abahnya baca buku untuk dia...
si abg ngah izz pulok yg take over playdough tu...

si izz ni lebih pada nampak kekreatifan dia kat situ...


hasil kerja izz...dia buat...dia susun...tapi yg best dia buat semua dua2..pastu dia susun N dia susun acuan yg sama tu kat atas bentuk yg dia buat guna playdough tu...

cantikkan...

satu lagi..nampak beza dorang ni...korang tgk...

tu hasil kerja syawal bila main lego....tinggi je...tak nampak di build apa2..nampak dia lebey susun ikut warna dan bentuk yg sama...

tapi berbeza dengan izz...izz dia suke main lego ni...dia buat la sekhusyuk2 nya...tau2 siap jadi pistol, tau2 siap jadi kapal terbang...tau2 siap jadi robot....imaginasi tu tinggi je...korang tgk apa yg dia build tu..mcm kapal perang tau...hahahhah...kalo setiap kali dia buat sesuatu..dia akan tunjukkan hasilnya...tapi tu la..cakapnya idok la jugak...kikikiki...takpe la izz dani aqlan..pelan2 ye...ibu tak paksa kamoo pon, tiba masa kamoo cakap jugakkan...


korang boleh discribe tak perbezaan antara dorang ni..

inshallah gaji ni egat nak beli..bolt N nut pulok untuk dorang main...


9 ulasan:

Mama Idlan Irsyad berkata...

wah... bagus2.. blh nampak perbezaan dan dapat detect kelemahan dan kelebihan diorang..erm, ja pun nk kena bt camni la..bila la nk start buat HS ni pun tak tau..hehe

Falsya berkata...

Byk dh improvement syawal..pandai betul duk kenal huruf2..alaaa ibu, biasalah tuh kompius b ngan d..bukan syawal jer..aunty sya pun kompius jugak dulu..nak buat buncit tang depan ke belakang..hahahhaa..izz lincah..nmpk kelincahan die..xpe sue..janji die active mc budak lain, lmbt ckp tuh normal agaknye..mek pun berat mulut lagi nie ha..;)

eima berkata...

good mother .... klu ibu bapa rajin pasti anak berjaya ...teruskan usaha sue

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Bagus lah cara suraya didik anak tu.
Kat situ nampak siapa yg kreatif kan..

Amir renovation berkata...

Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy sambung rumah,pasang tile,plaster siling,wayaring,waterproofing,bumbung,plumbing,mengecat,grill dan owning,porch keta,autogate,vinyl floor,wallpaper,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,kl,ampang,damansara,puchong,nilai,sepang,bndr sri putra. Hubungi sy d no 0192945175 or wssp sy di no 01129110298 (amir)

FieDaN berkata...

hai... salam perkenalan ye.. ;)
nice blog.. =)
done follow..
follow me back... ^_^

Nad MamaZN berkata...

rindu syawal..
rindu izz
:(

sue, nak beli toys dorg cuba trngok kt mr.diy.. bolt n nut tu rm10 klu x silap

::NureeN:: berkata...

bab b & d sama ja rasanya ngan bdk2 lain, keliru hihii
anak nureen pon x ketinggalan
bagus.. bior drg hasilkan sndri... baru sel2 otak berhubung
emir 3y pon belum petah ckp tp boleh la menyanyi abc 123, kenal x semua lg :)

dalila berkata...

bgsnye lahaii syawal..
dapat kt danish playdough tu die buatnye ular pjg2..pitammm makkk