Yang DiSaYAngi

Jumaat, 4 Disember 2015

mirza firash turn 5month


mirza firash....

alhamdulillah ahad ni genap 5 bulan....budak kecik ni alhamdulillah pada soya yg mak tiga ni..pakat semua anak jantan belaka..hahahhah...alhamdulillah mirza firash mudah untuk di jaga...dia anak yang baik...sebaik dengan maksud namanya.."anak yang baik"....

sampai maktok kata..banyak2 cucu, ni paling senang jaga...bising nak susu je, tinggai sendiri pon takpe..dia buat hal sendiri...tidoq pon tidoq sendiri, ikut dan dia...janji tidoq...tak tidoq lama pon takpe...kejap2 pon tak pe..tak bising, tak meragam.....dia buat hal dia..dia rasa nak tidoq, dia tidoq, dia tak mo tidoq, dia guling2..mmg tu je la keje dia...maktok senang, siap sempat buat org tempah kuih kat dia...tahniah mirza firash...


still breastfeed,...cumanya kalini ibu dia agak culas..mungkin kekangan waktu, takpon badan sekarang cepat letih, melayan kerenah anak2 yg lain, dan suami...




haaa...ni fav dia sekarang...cukup suke kalo ibu dia bagi baca buku...lagi2 yg besaq gini...terbeliak bijik mata dia...

suke minta ibu baca untuk dia..kalo ibu dia baca je buku, dia diam, tutup je buku, muka memcebik...


haa...budak pandai pegang botol sekarang ni..tahniah mirza firash...

dia umo nak masuk 5 bulan, aku sendiri tak percaya yang dia boleh sebut perkataan..
"ABAH"

hahahhaha..ni penangan en asbeen suke la sebut..abah...abah..abah...yg best boleh pulok dia ikut..bukan takat aku n en asbeen yg perasan...maktok dorang ni pon perasan akan apa yg terjadi ni...sungguh...aku sendiri pon tak percaya..advance sgt awak ni dik...

tak tau hanya imaginasi aku semata atau tak..tp itu la yg aku, maktok dorang N en asbeen dengar...

budak kuat selfie ni..asal ibu ajak selfie..menggedix sat..



4 ulasan:

Falsya berkata...

huwaaaa..kejap je mirza dh 5bulan..rase mcm baru je jumpa sue time pantang itu hari..

Rizziela berkata...

alolo..tomeinya dia

Sya Nadia berkata...

kejap aje dah 5 bulan ye..anak sekrang cepat belajar kan? seronok tengok...

kayyana berkata...

alahai baiknye dia... kecik kecik dah pandai berdikari.. bertuah mak ko nak... hahahaha... soya, teruskan breasfeeding.. chaiyok chaiyok..