Yang DiSaYAngi

Rabu, 7 Januari 2015

due oh due

Alhamdulillah dah hampir menjangkau minggu ke 12 aku membawa satu nyawa yang penting ke dunia ini...alhamdulillah alahan tu tak yah cakap la...mmg ada la...tp bak kata en asbeen...lebeih pada alahan mengada-ngada...mmmm...mana2 je la....alahan mengada-ngada pon die turutkan je...kikikiki...bak kata dia...
"yela salah saya..kikikikiki"

soya tak cakap tau...


alhamdulillah dah minggu ke 11...syawal pon sweet je bila tanya mana baby...di tunjuknya perut ibu..kalo si izz mula nak memanjat atas riba bagai...syawal mesti bersuara...
"izz dani aqlan...kecian baby"...

kikikiki....sejak mula nak pandai cakap ni , sweet je bunyinya haaa....nikmat tau bila aku menjadi ibu yang lambat bercakap ni...mmg nikmat....seronok....macam ni kot kalo org lain bila anak mula pandai cakap kan....tak pe..lain org lain rasa kan....

inshallah due aku 26.07.2015....so kire 2minggu lepas raya kan...maish dalam mood raya la..kire ni baru betoi lahir dalam bulan syawal kan...inshallah....aku sebagai hamba merancang..allah SWT menentukan....tapi kalo ikut pengalaman selama bersalin ni...mmg aku akan awal 2minggu..minggu ke 37 aku akan bersalin..inshallah...kalo macam tu awal 2 minggu dr due la kan....mesti la inshallah jatuh pada hari raya...mmmmmmmm...bukan sebab tak dapar raya,....tapi raya tahun ni sebelah aku...kalo mak aku balik penang....mmmmmm sedih la jugak kami tinggal kami sekeuarga je kat putrajaya yang sunyi pada waktu..tahu dah..ramia yg balik kampong kan..mmg tak dapat keluar rumah la pantang...tp perasaan sunyi tu lain, sebab x da org kat sekeliling..kesian kat anak2 ngan en asbeen, raya tak dapat jalan mana, nak kutip duit bagai kan....alahai...tu yg aku rasa la...aku tak mengesah pon..tahu dah bersalin, pantang mesti la duduk rumah kan...nak kuar pehal....putrajaya yang sunyi..mesti sibuk pakat raya...nak mencari tukang urut satu hal jugak...kalo aku bersalin waktu tu...entah...moga di beri sinar pada aku kan....

inshallah target aku tahun ni nak puasa penuh tahun ni...inshallah....


aku sebagai hamba mampu merancang...allah swt yg menentukan..inshallah ada sinar buat aku...

8 lagu untuk Perutusan Tahun Baru KPM 2015 - KOIR



alhamdulillah, masih di beri kesihatan yang baik untuk menjalankan tugas sebagai ahli koir KPM untuk kali ni...kebanyakkan ahli koir yang pompuan...kalo mengandung...selalonya di rehatkan...yela mengandungkan..sam amacam waktu aku pregnantkan izz...tp sempat jugak seround untuk majlis perutusan tahun baru ni...tapi kali ni aku tetap nak join jugak, sebab aku rasa ni minat aku, lagi pon aku kuat jugak bila pregnant kali ni nak harung ni..lagipon pregnant kali ni alahan dia kelakar...benda yang aku minat, suke nak buat, kompom alahan tu tak kunjung tiba...cer kalo duduk rumah, apa2 saja la kat opis ke...mula alahan ni bertalu2 mari kan..kikikiki....lagipon aku suke nyanyi ni, walaupun den sodar sore den tak la sodap mano kan...tp boleh G la jugokkk..hahahhahah....


kali ni masa yang di berikan untuk training..sangat la singkat...tp lagu, mak aiii banyak...mmmm...selamat ko kat situ...selaloo kalo gini training sebulan..ni 2 minggu je..adohai..semalam pon baru praktis setengah lagu pon dah rasa susahnya kan....org tau minta je nyanyi banyak itu ini kan...nasib la memasing pon geng koir ni muka, muka karok....


lagu kali ni, macam biasa...

NEGARAKU
TRANSFORMASI PENDIDIKAN

lagu lain

DOA - by zubir ali
PERMAIDANI - by aris ariwatan
WARISAN - by arwahyarham sudirman
GEMURUH - by faizal tahir (ni fav song....rasa nyanyi semangat je tau)
GEMILANG - by jaclyn victor
1 MALAYSIA - by lim kok weng U


tu je la....mmmmm...paling rasa teruja nak perform gemuruh ngan gemilang..rasa semangat N bangga je nyanyi tau....

mmg kena korban masa sikit...macam semalam, patut 10min jam 5ptg, cikgu dah lepas balik...tp semalam sampai 5.30pm..nasib jugak la en asbeen amik izz dolu kat taska.....syawal kat umah ngan maktok...so senang jugak la keje en asbeen....tinggal tunggu aku je...tp kalo lambat sgt semalam mmg aku suruh je en asbeen balik dolu, aku balik jalan kaki...tp nasib dah abis B4 en asbeen gerak balik kan....so akan2 datang pon gni la..mmg kena struggle abis minggu ni sampai ke minggu depan....inshallah..aku masih kuat lagi...


so eima...plz datang sokong kawan ko kat picc ni.....inshallah tak nampak lagi my baby boo cumilll ni..kikikikikikiki.....

15 BE on going - alhamdulillah



alhamdulillah 15 BE on going sekarang ni...masih bersama dengan nuffnang..alhamdulillah...ada jugak rezeki walaupun nak mengumpul 3 angka pon susah..takpe..try selagi boleh kan.....

ni semua dari bulan nov - 05.01.2015...ada jugak sesetengah BE bulan nov dan dis dah credited...aku ok je,..as long nuffnang nak bagi..dah bersyukur dah...

Selasa, 6 Januari 2015

Safra Aina & Raja Fazlan Wedding Part 3 (Majlis Resepsi)

Salam kengkawan....hari selasa minggu pertama tahun 2015...alhamdulillah ni entry terakhir untuk majlis resepsi wedding adik aku safra aina....

majlis, macam sama buat di plaza jelutong, sama tempat ngan majlis ijab dan kabul petangnya....
aku ngan akak aku dah deal awal2 nak siap awal2...sebab tak mo berebut bilik n port ngan yg lain2 kat dalam bilik hotel tu..kang ado yg muntah...aku la tu kan..hahhahahah...alahan masih bersisa....

so kami antara yang siap awal....majlis start jam 8.30pm...sempatla settlekan apa yg patut....

yang penting sempat selfie....family amir hussain ni, semua stok keturunan kuat selfie, kuat karok..hahahhaha...semua deme la...kalo kasi yang havoc2 serah kat family amir hussain ni...mmg jadi....

sempat aku selfie ngan budak kecik ni..nampak macam muka syawal tak..ramai kata yee...ye la...sebab ni sepupu dia...anak abg aku yang satu mak ni...kang korang konfius lak..hahahhahha..nama dier sir abdullah....budak tecik ni banyak cakap, banyak main, main ikut dan dia, dia pedulik hape mak pak dia G mana, janji jumpe geng main, main tak hengat donia..dah penah baru sebok meminta2 kat mak pak dia...adoiiii kelakar aku tgk gelagat sir ni tau....

opsss....tak lupa ngan tuan tanah ni....taiko beso dalam group ni..ni la amir hussain....punya ramai kaum kerabat keturunan dia..tak da amir hussain ni, tak da la kami tau....hahahhaha..abah..abah....sepanjang majlis, buat aku gelak je ngan gelagat abah ni, dia pulok yg sebok sana sini..al maklum la...dah lama tak dapat menantu..ni nak dapat balik...kelam kabut dia....

aku call akak aku yg dari penang tu...OTW dari umah aku kat putrajaya...dia angkut sekali, syawal, lakik akak aku, si adamnigina ngan anak2 dia...elok kami dok tunggu2 ni...datang pulok hamba allah ni...baru nak berkenal-kenalan ngan dia...

dia la pengantin...kikikikiki...eh...eh...salah, dia la kembaq pengantin..jgn tak tau pengantin ni ada kembaq tau...ni adik dia..sama tak muka...family aku mmg di penuhi dengan kembaq2 tau..nanti aku tunjuk jap lagi siapa kembaq2 tu....

full version by mee..nampak ke peyut cumil tu..nampak tak nampak sgt...tunggu sat, kasi aku makan dolu..hhahhahah...lepas tu mesti nampak....

tak ramai lagi waktu ni kat dewan....so boleh bergamba sikit2 dolu..
haaa..ni la kembaq yang ada dalam amir hussain group ni....
nampak tak...akak2 aku je kembaq tak seiras..adik2 aku tu kembaq tak seiras jugok...tp dah lama2 tgk. nampak sama lak deme ni...yang tengah tu anak2 sedara aku...junior kami panggil deme...

dah bergamba tadi..nak lagi kakak2 aku ni tau....tau la ngan artis..yela korang pon retis kan....lagi2 poyo si baju biru tu..hahahhahah...dia mmg bajet retis tu....


syawal yafiq yang sangat2 la behave...seronok bawak dia....adik dier ngan abah dia tak datang...kalo izz tu datang, alamat mmg tak dapat la aku nak bergamba sakan....lagipon dengan keadaan aku macam ni, pregnant, en asbeen tak mo tanggung risiko aku kena kejar2 dia....lagipon en asbeen tak mo penat...sebab esok pagi2 nya dia kena kuar rumah jam 6am sempena perarakan sambutan maulidur rasul....siap2 solat kat masjid bagai..mmg awal la kena kuar..ni mau balik dari wedding ni lambat, so en asbeen takmo la...dia pon offer diri jaga anak....takpe..syawal pon ok je  ngan aku..stll boleh havoc lagi...


ni la keadaan dalam dewan..cantik sangat2....simple but nice..tu yg penting...


cantikkan pelaminnya....semua2 deco2, pelamin, catering ni semua bawah kelolaan mila jirin..ala mila AF5 tu....dia la...dia buat catering...mmg selaloo kat dewan crystal hall ni mmg selaloo wedding semua bawah kelolaan dia....cantikkan...makanan pon sedap tau...daging itam dia daebak...syawal suke makan...bawak balik pon, abis izz ratah tu je...makan nasi tak mo....

tak lama pengantin masuk dengan perarakan dari biker2 moto beso....rupanya adik ipar aku ni ada geng bikers ni.....kurus kering, tapi bawak moto beso, tak menahan ko kan yeng....

ni la pengantin....

safra aina & raja fazlan...

naik seri adik aku....nampak lain sgt....baju pon cantik....

haaa..nampak siap angkat helmet tak menahan tu...gaya macam askar2 angkat pedang kat red carpet..beza deme angkat helmet....

pengapit tu..kawan baik adik aku...pelakon jugok....baru nak naik nama dia...

ni akak aku lain mak...kak edar ni antara yang paling vogue tau...mmg itu la dia dari dolu, maintain vogue gitoo tau.....nak tgk zaman2 muda2 dia..gini la...


yang kat belakang tu abg aku...kire dia yang bongsu la dalam keluarga mak yang pertama...tp dia still abg aku...abg tara...lama dia tak jumpe kakak aku yg duduk kat penang ni...seronok jumpe, borak2, selfie2, laga2 pipi....sekali abg ipar aku duduk sebelah usha dering..hahahhahahhah...aku pandang je abg ann ni tau..sekali bila kakak aku kenalkan abg aku ni...muka lega...hahahhahah....cuak erk abg ann...takpe...abg ann tetap di hati kakak....

sama muka dorang....kebanyakkan kami adik beradik ni ngorat lakik masing2..hahahhahah...org kata muka aku ngan en asbeen sama, sama jugak ngan kakak aku ni...si adamnigina pon sama kot..lantak kat dia...

nampak kepochi di belakang tu....
nampak aku selfie..dan2..nak sekali...masuk frame...


nampak..marah kalo aku selfie, tak ajak dia sekali....




ni la geng2 bikers adik ipar aku...bikers kental..hahhahahha.....

ni abah aku dengan mak sedara aku..kire kakak abah aku la ni..lama sungguh tak jumpe..dah macam jejak kasih aku tgk...sayu pulok hati ni bila snap gamba tau....

yang sebelah tu sepupu aku..kak abby...

haaa..yang ni dari pagi tu lagi aku jumpe...dorang ni keje ngan adik aku, safra aina tu...ni semua opismate adik aku...semua keje ngan hot fm....yang pakai baju kotak2 kat belakang tu syabil....dia ni adik taufik batisah...nampak lain kan....tp ada la sikit...aku mula tak percaya jugak...tp bila adik aku, adik ipar aku n dia sendiri ngaku, yela tu..ada iras sikit ngan abg dia...

haaaa....ni anak2 sedara aku.....dorang ni suara mmg superb abis la...si yana tu mmg penyanyi...N penah masuk OIAM..sekali ngan FT..faizal tahir..tapi tak lama...dia tersingkir..tak salah minggu ke 4,5 kot...ok jugak la...yg sebelah tu kakak dia..yanti...tangah sarat mengandung anak ke empat tu...

 ni la keluarga besar AHG...amir hussain group....
pon ada yang tak da ni...


 ni family abg sulung aku...abg ajak..yg botak tu la abg aku...tp lain mak....

ni family kakak aku..kak uji...pon lain mak jugak...


ni gamily kakak aku kak nonoi...pon lain...deme ni semua satu mak tau..nanti aku tunjuk..juz my family...robiah's family....

ni family kakak aku..kak nana...pon lain mak...

ni family kakak aku...ni satu mak ngan aku....

juz for us....

ni adik paling bongsu....
oleng...n adik satu mak ngan pengantin ni...

haaaaaaa.....ni la robiah's family..ni kire satu mak la ni...

ni adik kembaq aku...kire bawah aku la ni...

ni anak sedara aku...anak kepada kakak aku yg gojes pakai turban tu....

haaa....ni la kembaq2 nya....
nampak pengantin pon kembaq tau...kecuali akak2 aku je muka tak seiras....

ramai kan keturunan kembaq dalam family aku...


ni akak2 aku...yang pelok ngan akak aku adamnigina tu..kakak nonoi..dolu waktu kecik kakak nonoi ni jaga akak aku adamnigina....kakak nana tu jaga kembaq akak aku tu..nampak tak muka dorang seiras dengan kakak2 yang menjaga dorang waktu kecik...sebab mak aku pon jaga dorang2 ni dolu....sebab tu la sampai sekarang kami rapat...



anak2 pompuan robiah....


kat sini...hanya aku ngan abg aku yg misai tebal macam wak doyok tu je tak kembaq...tp kami kongsi date bufday sama...tahun je lain....

aku marah sungguh la ngan anak2 jantan robiah ni tau...kalo bergambo tak semneggah....ahahahhahahhaha...ada je tak betoi..tak penah serius..korang tgk abg aku tu...konon nak tunjuk abs dia tu...ye la abg udin...abg udin mmg sado..sama ngan an  n pi...anak2 jantan robiah ni mmg jaga badan..memasing sado je....


adik beradik aku semuanya 17org...sorang meninggal..tinggal 16org...2 org lagi tak da...sorang balik awal, sorang tak dapat datang....

ni la anak2 yang berbin/bintikan amir hussain


ni geng cucu2 amir hussain..ni pon ada yg tak da...baik yg tua..sampai ke muda...semua cucu2 amir hussain...

namoak syawal, muka steady je...



alhamdulillah..tamat sudah...mmg havoc..fun abis la....yang nyata family aku mmg besar....kire ni semua family sedarah sedaging...semuanya berbintikan berbinkan amir hussain..semuanya keturunan amir hussain...abah aku mmg kawen ramai...tapi kami adik beradik mmg akrab...macam ni la bila jumpe...havocc sakan....