Yang DiSaYAngi

Jumaat, 23 Januari 2015

Taman Saujana Hijau, Putrajaya



Ahad Lepas kami geng2 futsal ni saja la buat potluck reramai ...saja nak buat potluck..aku bawak syawal je...en asbeen malas nak join, die kata takpe dia jaga syawal...aku pon ok..lagipon en asbeen nak ke bangi nak settlekan kete dia....so tak la aku ralat sgt kan....

macam biasa aku ngan jemah tu la kan....
menu utama nasi lemak...tp bawak asing2...aku bawak nasi sahaja...yg lain, ada yg bawak telor, ada yg bawak sambal, macam2 dua tiga jenis, ada yg bawak kacang timun bagai kan....ada jugak la drumet, buah2, roti , eskrem..macam2....

kami makan jalan2 sambil jogging kat 


TAMAN SAUJANA HIJAU PRESINT 11, PUTRAJAYA...

mmg nyaman abis la datang bertandang kat sini, tenang je kalo jogging kat sini, rasa sejuk je....tgk hijau je depan mata kan....


ni la menu2 kami...banyakkan....

ni je yg ada...ada jugak yg tak dapat attend...tak pe next time...


seronok syawal yee....geng2 ngan deme2 ni.....

mmg fun abis la...sampai baring2 kami kat sini...aku tak jogging pon, jaga makanan...ahahhahahah....

Khamis, 22 Januari 2015

13 minggu

baru 13 minggu kan...kikikiki...

tapi pada aku 13 minggu, agak sukar buat aku...cepat lapaq...tp bila dah selamat makan, mesti kena urut sikit perut ni usap2 bagi lembut sikit..kalo tak keras je....kenyang terlebey....hahahhaha....pening2 masih ada...mmmm....

risau, sebab aritu cek kat umah, pinjam mak punya alat BP mak tu, aku punyer tekanan darah rendah..pada aku mmg rendah.. 76/36 ...aku rasa mungkin waktu tu BZ ngan training koir, alah tak lalu makan....now pening jugok...tp tak teruk macam sebelom ni la...boleh atasi lagi..makan pon lalu, tak cepat lapaq sungguh...dah makan pagi jam 8.30am...tetibe jam 9.30am lapaq balik...hahhahaha...maslahnya tak mo makna biasa...nak makan berat gak...natam sungguh soya....

tak buat buku lagi...minggu depan baru buat... N kompom kena marah ngan nurse la kot sebab dah lambat sangat...maaf...BZ la nurse..ni baru free sikit.....



gambo last weekend...
idok nampak benor pon perut tu, tp pada aky yg membawa tu, ni pertama kali aku rasa perut aku besar dari sebelom ni...

tapi bila bangun pagi, leper je...siap meraba bagai..risau la jugok kan..hahahhahahha...menggong soya...

nampak tak muka tu pucat, kusam je...
mmg dari start aku tau aku pregnant lagi, aku dah bgtau awal2 kat en asbeen yang aku rasa muka aku dah tak bersih macam dulu...ada ruam2 la...jerawat laju je nak timbul sana sini kan...geram je...mmmm...kat tepi2 muka kat telinga tu, kat dahi...ggrrrrrr,,,,mmg beranak pinak la dia...MIL siap tegur waktu datang umah semalam... muka aku kalah ngan semua yang ada kat muka ni haa....

aku siap cakap ngan en asbeen...

"haaa...abg tgk..mak pon tegur...mmg nampak la tu kan..."

my tummy baby cumilll...

baby yg sangat2 la bagi kerjasama kat ibu dia....thumb up la baby.....

abg syawal tu aku suke la bertanya kat dia...sebab dah pandai jawab balik soalan org kan...
bila di tanya berulang kali...

"syawal...syawal nak baby boy atau baby gurl?????????"

berulang kali jugokkk dia jawab....
"baby gurl la ibu..."

hahahahha...sweet je...di tanya lagi berulang kali......

"awal..awal nak baby laki ke, baby pompuan...??????"

jawapan syawal sampai malas nak cakap...
"pompuan la ibu....tak caya sudah..."


hahahahhahaha..penangan upin ipin  sungguh....inshallah awal...kalo ada rezeki, ibu tunaikan...baru capai KPI yang jemah bg kan...hahahhahahha....bak kata jemah.....tapi kalo allah nak bagi jugok rezeki anak laki, soya terima dengan tangan yg terbukak....bagus jugok ada anak laki...mana la tau kan satu hari nanti kalo ibu deme dah tak da...deme la org yg akan wajib mengusung aku nanti kan...inshallah...apa pon.....soya redha apa saja....

Yang mana satu

Salam khamis kengkawan...
pagi ni semua ok...

tak da cerita sangat pon....
cuma nak nak tanya korang..korang rasa refer yg mana satu better buat muka aku...

yang ni ke....

tapi nampak besar sikit....yang ni.....

ke yang ni...muka of cozzz selengge...sebab si jemah tu kata...dia tak suke muka aku kalo senyum muka baik, muka minta lempang je...lagi2 kalo bergamba ngan dia, dia rasa muka dia la paling jahat dari aku..hahahhahha...

aku buat muka baik sikit pon tak bagi tau..hahahhahahhha....



ko rasa mana yang ok.....nak rembat ser ni...

Rabu, 21 Januari 2015

Majlis Perutusan Tahun Baru KPM 2015

Salam Rabu kengkawan....
pagi ni rasa semangat la sikit dari semalam nak update blog....semalam lebey pada BW je...sayang la kalo tertinggal ketapi ni kan..kikikki...

cerita jumaat lepas...tunggu punya tunggu...gamba bagai..ada la sikit untuk aku simpan dalam blog ni kan....alhamdulillah walaupun kesihatan tak berapa nak mengizinkan...atas kerana minat..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar....risau jugak...dalam keadaan aku yang alahan tu kan...kalo aku tak ada alahan aku tak mengsah sgt kan....tp alhamdulillah, baby pon paham akan minat ibu dia, dia elok je sepanjang majlis berjalan....

maaf la kengkawan kalo korang rasa banyak sgt gamba...mmm...sepanjang majlis tu asik la bergamba je...letih2 jugak..tp puas hati..hahahhahahah...inshallah tahun depan kalo ada lagi, aku pon dah selamat bersalin dan berpantang, sempat la kot nak join kan...cuma untuk persembahan setiap bulan bg perhimpunan bulanan mungkin tak la kot...jadi di belakang tabir je utk dorang ni..kena sedar diri...hahahahhahahha....

di sebabkan kekangan waktu nak sound check audio kat PICC ni...pepagi bute udah terpacak memasing kat sini....

nampak memasing muka pon sememeh lagi...org tak da, tak make up lagi..kikikikikikiki...

aku yang pantang sungguh la nampak kamera kan...

ehh..ehh...ehhh... jap...korang nampak tak perut aku tu???????????

kikikikiki...kena mai dekat baru nampak....


nampak tak di kejauhan tu tu....nik baru sampai...kelam kabut ko berlarik kan..nasib baru sound check kan....

kami yang sememangnya sungguh2 la panang nampak kamera...team melodi...

cikgu rosli dan pengurus..kak ros azizah yang sangat2 la banyak membantu dalam membentuk koir KPM ni...tahniah utk deme sebab sanggup melayan kerenah menah anak2 buah kamoo ye yang selengge ni.....

nampak tak org tak da lagi...tp kamera pakat dah set up awal2, senang....

after sound check....cikgu suruh berkumpul kat luar...sebok la korang yg jantan2 ni berposing kan...deme ni pantang, macam pompuan jugak...pantang nampak kamera..mula  asik pon tak menahan nak di tontoni kan....

haaa...dah macam kulit album band maun...hahahhahhahaha....

yang dua maskulin ni mmg jenis pantang nampak kamera..korang tgk la deme posing, gaya macam ngah photoshoot front page  magazine kan...


dah2..jom cikgu panggil , sessi warming up....
nampak semua fokus pada warming yang di beri...

ma....me....mi....mo.....muuuuuuuuu (mu tu muncung lebeih yee...mo tu bulat lebey ye mulut tu)

ni la cikgu hafitz yang mmg selaloo di pertanggungjawabkan utk sessi warming,...N cikgu rosli akan bantu dari segi suara dan ada selaloo check line, tgk ada yang buat ke tak warming up ni

nganga jangan tak nganga yee...tu kalo nganga, namanya buat....tahniah....

eh...eh....kurus pulok nampak kat situ..padahal deme kata perut aku yg ke depan dolu....


geram langan abg art ni...eeiiii makan kasut kang, suke sgt buat muka gitooo....

dah abis sessi warming up, jom masuk dewan, tunggu turn naik pentas...

sebelom naik pentas...

jom bergamba dolu....

nampak tak kat situ ramai tak ramai org...mmg penuh dewan...katanya opismate aku yg isi barang utk goodie bag utk majlis tu, dorang kena packing sampai 4500pcs...ko bayang la ramai tak ramai...

alhamdulillah selesai sudah majlis berlangsung....walaupun ada kecacatan sikit...tp alhamdulillah semua ingat part...nyanyian pon lantang, sore jelas...semua ok la...

jom makan..lapaq...dah lama berdiri kat atas stage tu...
kami dengan pengurus....

jemah N jemah's...
sexy lips uolls...hahahahhahah

cikgu hafitz dan cikgu rosman...cikgu rosman nisinger utk majlis aritu..dia pon peah jadi cikgu utk koir ni dolu, kejap la tapi...tp sore dia nyanyi ngan kiterorg lagu gemuruh , alamak, sedapnya lahai......

haaa...soya N oppa....deme ni panggil dia korea...sekali cikgu2 terjebak panggil dia korea...hahahhahahhahha.....

nampak tak memasing kalo nampak kamera macam mana....tak semenggah semua....dalam lif pon jadi kan....


sessi bergamba...yee....ni la koir KPM 2015....


jemah N cikgu rosman....

haa...soya lagi ngan oppa...oppa ni kalo bergamba adohai...siap kata....jom kiter bergamba ala2 cover page slot akasia...apa..ko egat kiter retis..hahahhahahhah



haa...ko tgk la....

semua nak bergamba ngan aris hutan melintang....hahahhahah...kononnya kami bawak lagu permaidani by aris ariwatan....mati2 la aku ingat aris ariwatan..bukan takat aku je....pompuan2 yg lain pon sama....

sekali naik atas stage, muka tak bersalah, senyum2, nyanyi  muka tak bersalah..hahhahahahhah....sungguh2 la tertipu kan.....

cikgu rosli samsuddin
yang sangat2 la banyak membantu...

cikgu hafitz khamis
yang bikin org geram je tgk dia...geram sebab muka tak penah nak elok kalo amik gamba...tak semenggah je gaya..adoiii..plzzz cikgu semenggah sikit...cer senyum kat soya...hahahahhaha....

gamba dah macam boleh buat dialog dah...

haaa..pertama kali bersama cikgu rosman adam
, tapi dia mmg friendly....best ganding ngan cikgu....

ni pasangan suami isteri bersama aris hutan melintang @ cikgu rosli..kikikikikik
macam amik gambo ngan Yb pulok....



haaa...ni pose yang kena paksa by soya....cukup susah la nak amik gamba deme ni romantik2 sikit...adoi ..lahai abg zul....sorang maun, sorang tak mau...sat G sorang tak mau, sorang mau..hahhahahhahah....amik masa sungguh nak amik gamba deme, padahal sekeping je pon....



ni la kami, koir KPM yang sengal, selengge, giler kamera, giler selfie...semua deme la....
inshallah ada kursus untuk pemantapan koir KPM ni nanti..inshallah bulan 3...aku pon waktu tu, dah 6 bulan, tp cikgu benarkan aku G...yeeaaayyy, dapat lagi ilmu baca togey lepas ni..kikikikikikiki...

Isnin, 19 Januari 2015

syawal yafiq dan izz dani aqlan



senyum tu, geram je...cumil sgt...nk jadi abg dah...tp asik minta dukung je tau...letih je....tak dpt ngan ibu, minta dukung ngan abah....


muka abang2 sangat dah sekarang ni,,.,...lagi2 si syawal tu...HP tu juz untuk weekend sahaja....mmmmmmmm.....hari lain, mmg kena simpan...klo tidak...masak.....

si izz ni kalo dia bosan, tak da geng nak main, bila abang dia sebok ngadap HP tu...di rampasnya...di bawak larik....pastu bila abg dia kejar....dia salahkan abg dia..pastu dia gusti abg dia...kalo abg dia duduk diam....tibe2, dia naik atas katil....dia lompat terjun atas abg dia...adoi....suke sgt la wrestling abg dia....yg abg tu menjerit2 minta tolong....

Izz dah minum susu guna cawan




Alhamdulillah izz dani aqlan ni seorang yang sangat la senang utk segala hal...alhamdulillah....
saja la try nak ajar bagi susu guna cawan..alhamdulillah dalam 5min untuk 1st trial dia boleh abiskan..alhamdulillah...suke sangat.....dia pon dah senang nak minum susu guna cawan....

kire dia cepat sikit berbanding abang dia...abang dia boleh je minum susu guna cawan, tapi manja dia lebey...sebok nak susu guna botol...mmmmm...si abah pon melayan dia....tapi minum jugak la guna cawan...tapi lambat sikit..kena tunggu,...makan masa 20minit...ok la tu...dari tak da langsung kan....

deme ni time pagi je minum susu guna botol, sebab memasing malas nak bukak mata, tau2 sua je dalam mulut....minum la dia....tp waktu lain, mmg guna cawan...

kadang datang jugak mengada si kecik ni nak botol....saja tak bagi..boleh je pon minum guna cawan...kikikikkiki...

tahniah izz dani aqlan...

mission ibu kali ni...

free diapaers sebelom adik kamoo lahir ok...inshallah....tapi bagi ibu betoi2 sihat yee...