Yang DiSaYAngi

Jumaat, 6 Februari 2015

Art & Craft Izz Dani Aqlan




Hasil keja izz dani aqlan....sekarang ni sejak tukaq kelas ni, naik kelas 3 tahun, kelas yang dah mula nak belajar..pegang pensil, kertas, menulis, melukis sebagainya....tgk aksi si kecik ni, banyak lebey nak pegang pensil, pastu bukan nak tulis atau conteng kat kertas atau buku...dia boleh bantai nak conteng kat dinding...adoi, urut dada aku tgk dia sekarang ni...kat ruang tamu je, da 5 port...adohai, bilik aku tak yah kata la...katil tepi dinding..elok main lompat2 atas katil, sambil la tangan menconteng..mmmm..masak...

dah tu bila org bising kat dia...dia bantai G sorok pensil2 semua dalam stereo audio maktok dia...dalam lubang kecik tu..lagi hangin la maktok haa...akal tu panjang sungguh...

tak abis ngan tu...dia tau dalam printer tu ada kertas...tangan kiri pegang pensil, tangan kiri dan kanan bekerja nak bukak tray printer nak keluarkan kertas..bukan tak boleh minta tolong...saja nak buat sendiri jugok....nampak besaq kat situ..tp bab lain, tau nak melekat sajork....alahai....


wajah tanpa secalit dosa...

bikin buat hati ni turun naik je tau....

ini budak ibu dia kata...dia tak reti berjalan...dia reti berlarik sajork...larik je keje dia...mmg susah la nak nampak jalan...tu sampai sekarang duduk dalam babywearing lagi....masalah kalo lepaskan...selamat tah mana hala tak jumpe...duduk dalam troli supermarket pon sebok nak turun..apa cer tu....


Pacak abis


Salam jumaat kengkawan...
pagi ni seperti biasa soya ngan izz kuar awal...dah mula bahagi tugas ngan en asbeen...soya G keje ngan izz... en asbeen G keje ngan syawal...en asbeen n syawal satu jalan, senang la nak anta G tadika...tak perlu nak patah balik bagai anta aku ngan izz ni kan...dah mudah kat situ..aku ngan izz je kuar awal...nak kejar parking punya pasai....en asbeen ngan syawal, tak tau kuar umah jam berapa...

alhamdulillah satu hal dah memudahkan en asbeen...

cerita syawal selama di johor...
punya la sekarang ni sebok nak sikat rambut, nak yang pacak bagai..siap main order2 bagai...bila di tanya...

"syawal nak ibu sikat pacak ke biasa...?"

kebiasaannya dia akan amik ayat yang hujung..tp kali tu, jawapannya...

"ibu nak sikat pacak"

hemo..hemo..hemo...kamoo syawal...pandai demand kan...takpe...ibu ok je...

dah sikat pacak, baru perasan rambut dia...


haa...ko tinggi sungguh pacak barisan tiang kamoo kan syawal..hahahhaha...


mmg kena trim ni...ni kalo pegang, berdarah ni..hahahhahah....

balik je putrajaya, terus kena trim ngan abah dia....
ni la hasilnya...





abaikan muka ibu dia yg mmg sengal pon..hahahhaha....dah memasing yg belakang tu muka sengal, yg selfie pon sekali la....

si syawal tu belajaq muka sengal ngan adam la tu..ko tgk adam tu..hahahhaha....
nampak rambut syawal dah tak da pacak lagi dah.....

Khamis, 5 Februari 2015

Kluang Station Again

Again....again... n again....

sampai bila aku nak jemu...aku tarak tau..hahahhahahha...setiap kali balik sini...ni la yang akan aku terjah..en asbeen pon sampai dah naik paham ngan kerenah aku..hahahhahaha...

menu biasa yang akan aku ambik... + nasi lemak 4 bungkus...2 bungkus untuk syawal, sebungkus sorang untuk aku n en asbeen...

izz dani aqlan makan apa...

ni...
ni fav izz...cukup suke mengadap sajork.....syawal pon baru berjinak nak makan ni...

haaa....muka mak yong yang suke sgt dapat makan sini....

balik tu tak lupa beli ni....

kaya sowang satu untuk geng jemah aku....katanya sedap kaya ni, deme nak..yela aku belikan....

Bangun Awal, Siap Awal, Datang Keje Awal...semua AWAL



salam khamis kengkawan....baru arini up balik selepas hampir seminggu jugok la aku bercuti kan...semalam pon cuti, tapi settlekan hal yang sepatutnya kan...

harini dalam sejarah..hahahhah...bangun awal dah biasa...seperti biasa jam 5.30am sudah bangun, mandi pon tak lama mana pon soya ni, sempat sementara tunggu azan subuh jam 6.10am, siapkan bekalan untuk syawal...siap bekal semua, azan subuh masuk, en asbeen pon dah settle mandi, tiba waktu kejutkan anak2 minum susu bagai, mandi, settle semua kerjaan tu, en asbeen settlekan...aku settlekan barang tgk apa yg tertinggal....jam 6.30am dah siap semua org...yahooo...lepak sat tgk kat balkoni rumah jam 6.40am kuar rumah, jalan still lenggang....duduk lepak sat dalam kete panaskan enjin, jam 6.50am, gerak G keje...sampai sudah jam 7am....yeeeaaayyy....

apa kejadahnya aku nak datang awal...alasanya...

senang untuk en asbeen anta kami semua, dia pon punch card idok la merah kan...atau sipi2 nak ke jam 8am....lagi satu...tempat aku kat opis ni dah sebok semua kena parking luar....parking basment hanya untuk mereka yang berpangkat, berjawatan dan service sudah melebihi 33 tahun, ataupun mereka yg sakit kritikal ataupun OKU...hhaaaaa....



ko tgk...ni la parking untuk pelawat, ni la untuk staff...mmg masak la...once dah masuk parking, ko jgn nak mimpi kuar lagi...hahahahhaha..lepas tu mmg tak dapat la ko parking...itu kenyataannya...mmmmmmm....parking yg berlambak kat basement tu buat hiasan...ahhahahhaha...dolu kalo parking kat basement walaupun still block2 kete org yg dalam parking pon, still ok...tp ini kali...aku sampai jam 7am, dah mula org beratoqnak parking kat luar ni..macam mana la mereka yg punch card masuk jam 8.30am tu kan...kesian sgt kat dorang2 ni...


nampak kena clamp lagi tau...


bertimbang rasa atau tidak begini....mmmmmm...masalah sungguh la...apo kan dayo....tak mo parking luar Gini, sila la bertukar keluar dari KPM...duduk sekolah, mesti ada parking..tak yah berebut..hahahahhahahhaha....


apa kena mengena ngan aku...sebab aku en asbeen anta...mmm...

not anymore...