Yang DiSaYAngi

Khamis, 12 Februari 2015

Di kala Diri Tidak Sihat

Dikala diri ini tidak sihat..sakit melanda diri ini jua la...aku kuatkan hati nak settlekan keje..mmm...fikirkan si izz dani aqlan yg tak berapa nak sihat...demam dedar2 manja gitoo malam tad..minta pelok je gayanya...

terus pagi ni mendapat...lama aku bertapa dalam bilik air....buang segala mukus yang ada..mmmmm....cukup tak suke kalo selesema...adoiii....lagi2 bila solat tu..time sujud...ya allah....tuhan je tahu, sakitnya waktu tu, rasa dah lerai dah tengkuk ke kepala aku ni jatuh ke bumi ko..mmmmm...sakitnya...

ni la menjadi peneman setia di kala sakit ni kan....bertenyek2 la setebal yang mungkin kat hidung N dahi tu....mmmmmm.....lantak kan...janji selesema ni jauh dari aku...dengan batuk masih bersisa..mmmm....masak la aku....

td breakfast pagi kat cafe opis ni pon, aku siap minta bunga lawang sekuntum kat dapur cafe tu...pelik budak pompuan tu,.....bunga lawangan tu tujuan untuk aku rendam kat dalam air milo aku...so kurang la sikit aku punya batuk ni...tu petua MIL aku...so far sepanjang 3X mengandung..ni kali kedua aku selesema +batuk..mmg petua tu la aku ngan en asbeen amalkan...TQ mak...

di kala tak sihat ni jugok la...mood mula swing kan..tp keje depan mata kena siapkan jugok....cik boss...sila prihatin yee..soya tak sihat...nanti slow2 soya siapkan keje ok....

jom dengaq lagu yang slow-motion sambil buat keje....lagu kena slow ikut mood jugok...

6.30am sudah keluar


Salam khamis kengkawan...

pagi ni mmg awal sungguh kuar..kononnya nak G ATM kat petronas...tp malas lak rasa..mmmm..lagipon kena kuar awal nak kejar parking punya pasai..bukan parking kejar aku..aku yg kejar parking..hahahhahah.....

seperti biasa aku akan turun ngan guard aku...en asbeen kecik tu, minta dia tolak kete yg dah block kete aku..kang nak kuar susah pulok..boleh je aku tolak, tp yela ibu mengandung, en asbeen tak bagi la....en asbeen selaloo dia akan  park kete dia di tempat yg mmg org tak boleh block..macam aku, port yg mmg senang nak kena block, sebab situ je senang nak aku parking pon, en asbeen tak mengsah pon, janji aku senang parking....

jam 6.50am dah sampai opis...tidoq seround...10min je...lepas tu baru naik opis punch...hahahahhah.....

Rabu, 11 Februari 2015

Izz Sembelit...

Salam Rabu kengkawan....

arini so far ok je....anak je tak berapa ok...
si izz...aku rasa dia sembelit....

aku ni mmg tak da pengalaman langsung bab2 sembelit...alhamdulillah aku di kurniakan anak2 pon jenis macam aku mudah membuang..sama la en asbeen pon...tu yg selaloo aku bising...dah smart2 elok2 nak G keje...boleh pulok, bukak balik baju bagai, amik towel, nak membuang..hangin je aku....tu yg si izz pon ikut gaya dia jugok tu...

sebab since malam tadi, aku nampak dia nak membuang..dia kalo nak membuang, mmg suke menyendiri...dr petang semalam lagi balik dari taska....lepas tu membawa ke malam, pon tak kuar jugok....ada la kuar....tapi calit2 gitooo kat pampres dia...sampai la aku tukaq pampres dia pon, tak membuang jugok....last2 tidoq....sedar2 pagi bangun, hidung dia ada darah kering...bila masa hidung dia berdarah tak tau, tapi badan dia tak panas....tp aku perasan bontot dia panas sikit..suam2 gitoooo....

pagi tadi sampai opis..ok lagi..tetibe elok aku ajak nak G taska...dia tolak2 aku...rupanya nak membuang....aku kasi la ruang buat dia...sekali tgk muka minta simpati...aku datang la pelok dia...tp idok la nangis kan....tgk, tak membuang pon, tp dia bising kalo aku nak check, tgk ada ke tak....?????otak ni mmg kuat kata dia sembelit...tanya ngan taska pon dia tak membuang sangat kat taska....lat dia membuang, isnin pagi, tu pon najis dia keras kecik macam bola ping pong..hahahhahahha.....

tanya ngan opismate aku....deme2 ni ada pengalaman anak sembelit kan....

katanya guna ni...aku pon nak try beli la...kesan pon, time2 tu jugok nampak

tak pon deme kata ni...tapi antara ni...deme kata...nampak kesan yang ni...yang bawah ni...

yang ni...tak tau la..try la tgk macam mana..nak G farmasi lunch ni...nak tgk, mana ok..kalo tak ok, klinik la jawapannya....

nak bagi meal shake...meal shake dah abis..tak membeli lagi...nak membeli inshallah gaji esok...


korang rasa yeke dari cerita aku ni..izz SEMBELIT

Selasa, 10 Februari 2015

4 month all ready....16weeks

alhamdulillah 4months@16weeks all ready....

alahan.....mmmmmmmmmmmmmmm....tak sure...still ada, tp bersisa, kejap ada kejap tak da...so far waktu sekarang dah makin segar...selsa ngan diri, makan lalu...berselera bagai...yeee...so far semua tu ada...cuma sikit2 baru datang....



sekarang ni mmg keje pon tak berani nak berat sgt...dolu, boleh rasa aktif sungguh...ke sana sini...tp sekarang cepat lesu sikit, buat keje lebey sikit, mula belakang ni skait....so far ta heavy la...dr segi mood...so far ok...kang swing jugok....

mmg kat opis kalo buat keje, terlalu fokus...buat data sebagainya, mmg stop je...terasa bergegar kepala tu...tunggu bom lutup...hahahahhaah...semalam mmg aku struggle buat keje aku...aku sedar2 dah waktu lunch, kejap je waktu berlalu....dah makan, layan running man sat...lepas tu buat keje balik...tau2 dah jam 5pm...terus stop, tutup PC...terus letak kepala kat meja...rasa gegarannya..mmmm....

mmg sedar sekarang, sekarang tak macam dolu, sekarang ni buat keje, mmg tak boleh lebey2...mmmmm....so far selera makan ada...tp jangka masa selepas makan, terlalu singkat..br makan, tetibe rasa lapaq balik...dolu tak gini, boleh tahan lagi...sekarang ni, lambat sikit makan, terus angin, pening naik kat kepala...time tu semua blank...nak tidoq je rasa...


pastutnya tu semua berlaku waktu alahan sepatutnya so far sekarang dah ok..sekarang ni pon masih cuma tak heavy...

kat rumah pon still en asbeen yg masak, keje umah lain, siap2kan baju anak, check beg sekolah anak, tidoqkan anak, lipat kain, basuh baju, angkat baju, mmg keje aku...keje en asbeen, masak, hidang makanan, sidai kain yg aku basuh N tgk TV n tidoq...semua keje bahagi dua sekarang...

belom masuk anak2 sepah kat ruang tamu..mmg keje en asbeen, sebab dia akan jadi org last masuk tidoq...so kerjaan dia untuk kemas semua tu...

sekarang pon tidoq kena awal..tak leh lewat je...selepas jam 10pm, kompom esok pagi akan layu..kalo weekend pon aku tidoq awal....dolu boleh jadi burung anto...sekarang no..no..no...

alhamdulillah sudah menjangkau 16minggu...

kat sini boleh di katakan boleh rasa gerakan baby...tp aku mmg jenis, mo kandungan 6 bulan baru aku rasa...tak tau kali ni..sebab kali ni, en asbeen kata perut aku macam 6 bulan, beso..kikikiki...dah 2X beranak bang....


sekarang ni ngah pening sikit...rehat sat...jap G buat keje balik la....kang klo paksa, mau berkecai kepala aku...

XTVT izz dani aqlan di taska

Kisah izz dani aqlan di taska....

sekarang ni otak tu geliga sgt....buat hal pon banyak..sangat2 la kan...nak jadi abang ni makin menjadi2....

dapat wassap dr cikgu taska XTVT izz di taska...

seronok la mung izz dapat main ke sana sini...
aku selaloo cakap si izz ni tak pandai jalan, tapi dia pandai berlarik..laju je ...berdessuupppp hilang dr pandangan...mana la aku ngan en asbeen tak letak dalam baby wearing kalo gitoo gayannya...lebih rela berdukung dlm BW, janji nampak depan mata, kalo tidak, mmg lesap...dah la bajet beso tak mo pegang bila berjalan...

Isnin, 9 Februari 2015

Korang rasa apa????????

cerita budak banyak akai sekarang...akal tu mengalahkan ketinggian dia..panjang sangat...ada je dia nak buat...tuannya idok la panjang or tinggi mana pon...tapi akal tu...adoihaiii panjang sungguh tau....

ni kisah dia waktu kat umah nenenk tokwan kat johor aritu....

aku ajak dia tidoq...sebab dah tau time to sleep buat dia...takmo jugok..sebok nak tgk kungfu panda...lantak ke deme....aku mengajak la si syawal...last2 aku ngan syawal selamat la beradu berdua..sedar en asbeen baru balik dari kebun ngan FIL aku...biarkan je la...

bangun je dari tidoq en asbeen bagitau...
"sayang...awak tau anak awak buat apa...sambil tgk kartun td...????"

aku menanya la "nape"....

di tunjuknya gamba ni...

haaa....ko selamat tidoq..kata en asbeen, dia egat izz tgk karton sampai macam tu sekali , tongkat dagu...sekali tgk betoi2...udah selamat tidoq..hahahhahah...

jom close up sikit...

haaaa...ko nasib tak sempat air liuq basi bagai....en asbeen dah angkat dolu, letak atas tilam..


macam2 la kamoo izz dani aqlan

Newbies

salam isnin kengkawan....pagi2 ok...pagi2 soya dah auuummmm....auuummmm kat org pagi ni....tapi nasib la boleh senyum lagi...malang la abg guard tu jumpe soya kan...salah org  bang kamoo jumpe...soya tak salah pon...padan muka kamoo, kamoo nak karet lagi ngan soya...itu makannya..mmmmm...
sampai aku yg amuk tu pon cakap ngan abg guard...

"abg...saya marah kat abg pon, muka tak ketat makan abg, tau nak carik rezeki pepagi bute ni..mmmm....abg tak yah nak ketat sangat la kot muka tu..."

kang dah kena sedas....
ok tutup citer tu...

alhamdulillah salah satu kesenangan buat en asbeen ....tak perlu lagi hantar binik n anak G taska...juz anta syawal G tadika je..sebab sehala...dia pon tak perlu la kuar awal sgt...7.20am dah boleh kuar...klo dolu, jam 7.00am dah kena kuar umah dah...kena pusing satu pusingan bulatan putrajaya ni nak anta binik, pastu anta syawal lagi bagai, nak G opis lagi...sofar sepanjang last week kamoo kat merah kan punch card tu, tahniah...

rezeki allah beri bermacam2 cara...salah satu rezeki, dapat la beli 2nd car untuk aku juz dalam putrajaya sahaja...itu dah niat dari hari pertama nak beli dolu....satu lagi, aku lebih fikirkan kesenangan buat en asbeen nak G keje...N tak perlu sgt nak anta ke sana sini...aku dah start check up bulanan...so senang la nak G klinik, tak perlu nak minta bantuan en asbeen sgt, dia pon BZ jugok kan....paham tu....

pandai dia sekarang sejak tak anta N balik binik ngan anak ni../..jam 6ptg barui sampai umah...hahahhaha..pandai kan...suke kamoo la bang, janji kamoo balikkan....


selfie sikit....petang jumaat tu ada kelas ngan en asbeen....kelas enjin...hhahahhahaha...bak kata en asbeen..jgn hanya tahu bawak kete saja, kena belajaq semua ni...

ai...ai...chip cikgu....alhamdulillah banyak benda yg soya tahu....


Noah's burger





minggu lepas makan ni, tapi mini je...noah's burger...hari sabtu malam tu sekali cakap ngan en asbeen...nak makan ni lagi, terasa juicy nya patty yang dia buat kan...nampak salad pon ranggup...fresh....en asbeen ikutkan je la....kikikikiki....alhamdulillah kenyang....