Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 April 2015

pepagi dah tolak kete


Salam jumaat kengkawan...

arini macam rasa tak berapa nak sihat je...tangan pon sejuk sejan je..mmmmm....penat, touching pagi tadi tak abis lagi....

al-kisah kena tolak kete di pagi hari..mmmmmm....

sudah menjadi kebiasaan keadaan parking kat area umah aku P16 tu...mana duduk putrajaya ni tahu la keadaan kat situ kan..mmg crowded abis...blok2 kete org lain yg ada dlm parking sudah jadi kebiasaan kat area umah aku tu....

nak di jadikan cerita..kalo aku parking kat tempat yg kompom 100% mmg akan ada kete blok, aku akan minta en asbeen turun dengan aku sekali untuk tolak kete tu...tp sesejak ni, aku dah agak berani parking kat kotak parking senget yg selaloo en asbeen parking...situ mmg kompom 100% mmg takkan ada org blok...sebab situ mmg tak boleh blok kete pon..mmg kena maki kalo blok tu..hahahahha....sebab area yg en asbeen selaloo parking tu, cuma ada laluan keluar masuk kete saja...ala mana duduk putrajaya tu tahu la kan, keadaan tu...

so pagi ni aku nak keluar kete...sampai je kat laluan kuar masuk kete tu...aku perasan..alamak..ada kete BLM silver ni blok pulok laluan keluar masuk tu...dah abis, guano aku nak kuar...

nak tak nak...mmg aku kena tolak..jam 7am tu, tak da pulok kelibat org utk aku minta tolong..mmmm...keluar kete...terus aku tolak...sebelom tu aku dah cakap ngan BB...

"BB...bb kuat yee duduk dalam...duduk diam2 tau...arini kiter tolak kete beso tau...kena kuat ok...kejap je ibu tolak..."

nak di jadikan cerita...tengah aku dok menolak kete tu sambil pegang perut...riso akan BB...aku terpandang la seorang dua kelibat manusia..ada yg naik moto, ada yg nak ke kereta...semuanya laki..ada la dalam 2,3 org yg lalu lalang kat situ..nak di jadikan cerita....waktu aku tolak tu, mmg tiada seorang hamba Allah yg lalu situ nak hulurkan bantuan...alahai....yg tolak ni cik bang, mak yong...terus rasa touching sat..terus teringat akan en asbeen kat umah tu...mmmm...yg best siap usha dering je kat mak yong ni..bakpe, seronok tgk montot tonggek aku la tu tolak kete kan...mmmm..alahai..alahai...takkan la aku nak kata..."bang..tolong jap bang.."
mmmmm...kena ada kesedaran sivik la sikit...tgk mak yong gini, hulurkan dan ringankan tangan anda...terus dalam hati ni terdetik...

"alahai...klo lakik aku ada ni, kompom dia yg tolakkan...tetibe sayang pulok lebey kat lakik aku..."

bukan nak puji lakik sendiri..tp puji la..sape lagi nk puji...hahshahahah....kalo lakik aku tengok ada yg menolak kete, macam perlukan bantuan pon, tak kire org tu lakik ke pompuan...mmg dia akan turun kete, tolak org tu..mmmm.....

dah settle tolak tu, terus la aku kuar kete...mmmmm....sedey jugok la hati ni, terus tak jadi breakfast kat cafe pagi ni...lepas anta izz kat taska...aku terus G cafe, beli breakfast..makan kat opis...
sebab dah penat...bawah perut mula rasa terik je....langsung malas nak kuar jalan lagi...td pon, sampai je opis....terus parking rilex sat dalam kete....tak lama call en asbeen..ngadu la kat en asbeen..jawapan en asbeen...

"nape la awak tak call saya...saya boleh turun, tolong tolakkan...????????"

jawapan aku...
"bukan takmo tolong....sebab dok PK, lif sebelah tu rosak, lepas tu, lif yg ok tu mesti jammed org sebok dok guna, waktu puncak kan....dah tu, makan masa jugok nak tunggu awak turun, tolong tolak kete..saya nak kejar masa, nak dapatkan parking kat opis...parking kat opis ni, lambat sikit, mula susah nak dapat parking elok..ni pon, sipi2 je ni...tak pe la...inshallah semua ok..BB gerak pon ok..."

diam je la en asbeen nak kata apa lagi..tapi dia tegaskan jugok...kalo jadi lagi, call dia terus..mmm..baiklah abg sayang...

menu pengubat jiwa..nasib la sedap tau...di sulam pulok ngan air coklat momma ni..mmg terangkat..



Khamis, 2 April 2015

Syawal dan Ibu Solat



entry pendek sebelom lunch ni...arini mak yong ni rajin, sampai 3 entry arini..hahhahah...

cerita semalam...

aku bawak syawal G opis, sebab lunch semalam keluar ngan en asbeen....amik syawal dr tadika sekali...makan sama2...hujan lebat, dah lambatkan perjalanan kami, sudahnya aku cakap ngan en asbeen, tak yah anta kat umah la...nanti ibu dia ni call maktok dia kata syawal ngan ibu dia..hahhahah...

semalam aku G solat...syawal pulok nak terkucil...sekali harung....

bila aku nak solat..siap2 pakai telekong...aku cakap ngan syawal..

"syawal...nak solat ngan ibu,,??????...jom la..."

jawapan dia...merengus je..pandai dah budak kecik ni...aku balas balik...

"takmo la marah2...rengus2...jom solat ngan ibu...ibu hamparkan sejadah..ok...ikut ibu macam ikut abah bila abah solat jumaat yee...ok...syawal..."

muka ceria...jawapan pon ceria...
"ok ibu..."

yg buat aku touching dalam solat, khusyuk jugok, sepanjang aku solat 5 min tu...solat zuhur 4 rakaat..mmg dia ikut aku abis2...aku takbiratul irham, dia ikut...aku rukuk dia ikut, aku sujud ...dia sujud...segala yg aku buat, semua dia ikut...kire bukan ikut sekerat jalan la...alhamdulillah...aku bagi salam kiri kanan pon, dia ikut...sayu hati tgk si abg syawal..aku angkat tangan tadah memohon doa..dia pon ikut....alhamdulillah...

balik umah, aku solat asar, aku ajak dia, dia ikut...yg pasti bila solat, jgn ada izz dani aqlan sekali...itu gangguan tu...kalo tak, mmg melompat la secara berjemaah kat atas katil tu..hahhahaha...maghrib isya ngan abah...sweet la kamoo ni syawal...

aku tanya dia...
"tak susahkan solat...????????????"

jawapan dia...
"tak...."


sweet...

Momma Milk Booster - Khas untuk Ibu mengandung@Ibu menyusu

selama aku pregnant ni aku mmg 'M' tu beso la sangat tau....ye mmg aku sokong aku mmg malas sungguh la sepanjang pregnant ni...mmmmm...apo la soya ni...no la malas2...kkiikikiki...

sepanjang pregnant ni mmg aku lambat sikit makan suplement ni..yg doc bagi pon lambat...bukan tak egat..kadang ingat...tp asik la tangguh...time paling rajin makan suplement ni..waktu izz...wahh bukan mahen la aku, mmg rajin sesungguh...time syawal rajin jugok...tp yg kali ni mmg M sungguh2 beso..mmmmm....tapi aku tak leh pandang ringan ngan semua ni..mmg kena jaga jugok diri ni...

aku ni jenis nak makan ubat2 ni, suplement bagai ni, mmg kena minum ngan air yg berperisa...tak leh telan ngan air kosong...mau kalo korang tgk, aku telan ubat, macam nak G perang..hahahhahah.....kuar abis ayeq mata...kelakar kan...aku mmg penakut makan ubat...dari kecik lagi...sanggup bior sihat sendiri, dr makan ubat tau....

so benda ni tak leh pandang ringan je....so aku try la amik suplement ni...

tara...

momma milk booster..sesuai untuk ibu2 yang menyusu dan ibu mengandung...yg nak rancang kehamilan pon sesuai...sebab terdapat pelbagai bahan dalam tu...kire banyak makanan sunnah la dalam tu...ada habbatus sauda, buah tin, kurma, kismis, delima, madu...segala bagai la...

yang penting dia coklat...haaaaa...aku mmg susu putih ni lambat sikit...tp time izz adoi, mmg berubah abis, boleh telan susu putih, en asbeen pon muka heran sangat tgk aku boleh telan..hahahhahah...



suplement ni bancuhannya 5 scoop+1 cawan air suam, kaco2...kaco2...pastu minum....satu hari sekali je....tp kalo bagi ibu menyusu, elok la minum 2X sehari..paling elok sebelom tidoq...mmg time tidoq ni, system badan kiter bekerja kan...time tu jugok la dia nak bekerja pon....

tapi aku letak kat opis...aku takut, kat umah, aku lupa atau buat2 lupa...hahhahahha....kalo kat opis...jam 10am keatas, kompom aku akan lapar...bukan time pregnant je..tak pregnant pon sama....so boleh la bedal ni....lagipon momma milk booster ni, mengenyangkan...itu yg baguihnya....

sedap tak?????????

korang tak yah la anggar macam minum milo anda jadi sihat dan kuat..hahhahhaha...milo of coz la sedap..tak yah kata la...makan gitoo pon sedap...tp ni pon sedap jugok....kire boleh telan...sekurang-kurangnya momma ni kiter tau bahannya dari bahan2 semulajadi...makannan sunnah, tak gitoo kan...terasa la yg masuk dalam perut ni, makanan yg elok...hahahhahahha....

aku tak boleh pandang ringan pada kandungan kali ni...mmg kena cari inisiatif jugok untuk BB ni,..kesian jugok kan....kalo ibu malas...kesian kat anak...so nak tak nak, aku kena kuat la demi BB....

tu yg aku cari suplement momma ni...

kat opis ni mmg dah ramai yg guna..lagi2 deme yg full breastfeeding...kire kat opis aku ni ada geng pump susu...hahahhaha...tu zaman aku la tu dolu..akan datang jugok ni...aras opis aku ni je...ada la dalam 5,6 org...yg pregnant pon ada jugok...aku dah lama aim...tp malas nak online....sekali aku dapat tau dr kawan aku, yg kedai dia dah bukak kat seksyen 9, bangi...ala bangunan baru kat PKNS..kat belakang tu..yg di panggil bangi sentral...banyak kedai2 yg dolunya femes ngan kedai online,....sekarang dah ada kat situ dah...G la terjah yee...


haaaa...ni la antara kebaikan2 nya...


alhamdulillah aku minum boleh telan, tu yg penting....

BB, ni untuk kamoo yee....ok...BB gerak...maksudnya BB paham untuk dia..ibu tuju kat dia..hahahahhah




Kursus Persediaan Majlis (KOIR) @ Pangkor Beach - Part 1

Salam Khamis kengkawan...

arini semangat sikit nak cerita kisah 3 minggu yang lepas....

ni kire kisah B4 HP kesayangan aku jahanam la ni..hahhahahah...
mmg minggu tu, minggu aku ngan en asbeen terpaksa tinggalkan anak bersama dengan maktok atas alasan urusan kerja dan kursus...nak cukup kursus 7 hari sebelom beranak ni punya pasai, terpaksa la kursus luar...sebenarnya nak release tension ngan rutin harian ye jugok, tak di nafikan....rindu anak2 tak yah kata la....hahahhah....

en asbeen pulok outstation jadi urusetia jaga interview Guru, isnin - jumaat...dalam dia outstation tu, aku pulok G kursus, Rabu - Jumaat...mmg anak2 ngan maktok je la...nasib la jumaat tu, tghari en asbeen dah balik...aku lewat malam tu baru balik....nak masuk weekend kan..jammed la jalan...

ok kisah di atas...kursus ni khas untuk semua ahli2 Koir KPM...kire ni persediaan kami la untuk sebarang majlis yang diadakan di KPM ni..mmg belajar muzik ngan protokol je la....disiplin itu perlu dalam setiap persediaan kan....


pagi rabu tu, settle hantar izz ke taska...syawal ngan mak aku...cuti sekolah kan..terus carik bas...

 jemah dan soya...harus adoo...hahahhahah...
sebok kak zura nak selit kan...

korang jgn muntah tgk entry ni ok...entry ni sememangnya penuh dengan muka2 selengge deme ni..penuh ngan gamba...harap maklom ye...kot la mana tau aku bubuh gamba ni, ada kenalan yg korang kenai, kasi tau ok..hahhahah....

ni cik uda ngan kak suria...geng melodi ngan aku...ops kak zura td seprano tau....

haaa...ni baru geng kak zura tadi...deme ni kami panggil tiga serangkai kat koir ni..mana saji bertiga bersama..kikikikiki....shema dean ngan lela ni pon geng seprano jugok...sore ala2 ning2 baijura tu..kikikikiki...

ni kak ceka...geng melodi ngan aku...dolu dia masuk jugok koir..lepas tu rehat lama...ni baru masuk balik.....bab nyakat org, serah kat dia...

haaa....sampai dah muka2 geng2 aun2 ni...sebab apa aun2...sebab deme ni gelarkan diri deme, jibraun, firaun, malaun dan pak maun...hahahhaha...

sengal kan/....pak maun yg belakang sekali...abang zul tu....diam...tp diam2 ibu berisi tu....


ni geng baru dalam group koir ni..baru tahun ni join...
welcome buat kak lynn N fara..

kak lynn ni geng melodi ngan aku N fara ni geng seprani ngan yg lain...


ni puteri...pon macam chipsmore..hahahhahah..kejap ada, kejap tiada...kire dia back up kalo tak cukup org kan...sebab dia merangkap urusetia merangkap org kuat khidmat pengurusan jugak..untuk koir ni...

haaa...ni otai masih berbisa...

kak dee...pon geng seprano jugok...dia ni legend kat KPM ni, sape tak kenai penyanyi KPM kak dee....semua kenai...kasi la lagu cina, lagu jepun, lagu klasik, semua dia telan...

haaa...org kuat sudah mari..
ni la CC dilla yang sangat2 la menjaga kebajikan kami ahli2 koir ni....


ni org kuat membantu....kuat kena bahan ye gak..hahhahah...tp mmg kuat membantu ini macha..hahahha...ni fadli...


haaa...ni org kuat kedah ni...
abg art ni mmg kuat bahan aku ni....

tok sah dok malu sgt la bang uittt...tampaq kang...


cakoi N busu....busu ni nama sebenar hasbullah...tp cikgu asik lupa je nama terus lekat nama busu kat dia..hahahhaha...cikgu panggil dia tugas2 khas...sebab sore dia je lain macam sikit dr yg lain..hahhahahhah....dia pon br tahun ni join...tp si busu ni nak jugok join kan...ye la mmg kenai si busu ni, mmg jenis yg tak banyak cakap sgt...diam je...

kire org kata..ala2 alim gitoo la...bukan enis huha sangat...


 korang egat ko retis....nak sorok2 muka...puiiii....


abg zul dan nick....abg...senyum sikit....dalam mulut ada belian kaa....senyum pon payah...korang tgk dia senyum..alahai, muka sebijik macam anak dia..hahahha.....binik dia yg tadi..kak suria selengge tu...



haa....cikgu dan cikgu....

cikgu rosli dan cikgu hafitz....muka minta lempangkan cikgu hafitz ni kan....sorang pandai main gitar...sorang pandai main keyboard...yg penting dua2 sore mmg daebak woooo....cikgu hafitz ni mmg pensyarah muzik kat  Insitut perguruan Guru Malaysia Institut Bahasa, KL...(IPGM BAHASA)...kire dia mmg hebat la dalam bab2 muzik ni...cikgu rosli pon tak kurang hebat..macam cikgu hafitz ni, serba serbi tahu tentang muzik ni...kire dia pon penyanyi KPM jugok ni...deme ni ada band kat KPM ni...band mesca....

G kursus pon sorang satu angkut barang sendiri....gitar N keyboard....

ha...ko tgk....tak boleh blah kan cikgu hafitz ni...

perjalanan tak la lama sangat...
tengahari tu dah sampai jeti lumut....

mmg deme suka makanan reramai...



adoi makan kat jet lumut ni cekik darah wooo...mahai...


romlee, nick, oppa dan macha....


kak suria dan kak alfarina...


shema dean dan juju aurora

ni pengurus kami merangkap geng koir kami jugok...

kak ros azizah...korang kalo tgk dia...macam tak caya anak dah 7 kan...tapi kementot dia...kikikikiki...sweet sgt tau kak ros...ops jgn marah kak ros sayang....adik kamoo mmg poyo tau...



front page playboy magazine

korang nampak kaa peyot cumil aku tu...tak nampak sgt kan...kikikikiki...


cikgu oh cikgu....perut cover sikit....kikikikiki...ni antara cikgu yg aku kire mmg aku hormat dia...serius...aku suke belajar dengan dia...



kena tgk yg belakang tu, sebok kan...


nampak ke peyot cumil tu....


sessi pose tunjuk ketiak...dah berkobar nak tunggu feri gerak ni....





abg tak berapa nak sado lagi..hahahhahahha.....pose nak maut je tau...si cakoi ni...

semua stok nak rambut berterbangan...




si gemok yg bajet bruno mars..hahahhahah....poyo ko kan gemok...




i leke oppa hair...
oppa ni nama dia shah...tp since dia pon geng ngan aku, minat korea...aku panggil dia oppa...rupanya terus terjebak semua panggil oppa tau..hahahha..bajet public figure sangat tau,....tp dia sangat maskulin punya org...mmg seorang yg menjaga penampilan tau...dalam beg dia tu, korang cakap je, apa yg pompuan ada..semua dia ada..losyen, perfume, cologne, hand sanitizer..macam2.....dia mmg jaga tau...siap semua panggil dia oppa...cikgu save nombor dia dalam HP, Oppa Korea..hahahhahha....

dah kawen ni, anak dua....binik pon kecik cumil macam dia...


tugu negara yg domok...



ni je kisah untuk part 1...sampai je jam 4.30ptg kat coral bay hotel....terus semua terjun kolam...hahahhah....

bermula la kisah kelas muzik malam tu...