Yang DiSaYAngi

Jumaat, 10 April 2015

Abah Cepat la sihat

Di kala ini...kesediahan melandataiada siapa tahu..tgk soya, gelak sakan, menyakat org...tp dalam hati hanya ALLAH SWT hanya yang tahu gundah gulananya hati ini...

kami adik beradik baru tahu yg abah dah di sahkan kanser prostat...mmg sebelom ni abah mmg ada prostat, tak sangka la dah jadi kanser kan...luluh la hati ni bila dapat tahu kan..mmmm...

nak di jadikan cerita...abah masuk wad kat hospital segamat dari hari sabtu lagi....
tak tau pulok kanser abah tu dah stage berapa....tp moga di permudahkan la segala kan....

mmg hari selasa aritu aku EL, sebab nak tgk abah...tu pon semua tergesa2...balik hari je...aku G sowang2..ngan akak aku N mak aku....en asbeen uruskan anak2 kat sini...TQ en asbeen benarkan binikmu melawat mertuamu...

waktu tu perasaan aku????????????tak da perasaan..perasaan macam nak G tgk org sakit kat hospital je la...tp bila masuk je wad abah....allahhuakbar...luluhnya hati ni bila tgk abah...terus sakit dada ni tahan sebak tgk keadaan macam tu...mmg tak seperti dia sedia kala...mmmmmm....

yang baju biru tu, abg aku yang pertama...abg lain mak...tp di anggap kandung la kan...sebab berbin kan satu bapak kan...betoi tak..lagipon kami ni semua adik beradik, walaupun lain mak, itu baguihnya...tak penah langsung anggap kami ni adik beradik tiri...semuanya kami kata ni la adik beradik kandung....

mmg selama aku kat situ, menahan sebak je bila tgk keadaan abah..nak cakap ngan kami pon susah...tersekat2 penafasan dia bila nak cakap ngan kami..abah dah 84 tahun...,moga abah kuat semangat hadapi semua dugaan dan sakit ni..

yang baju hitam tu, akak sepupu aku dari medan, tapi dah lama menetap sini...kak abby ni mmg terrer giler mengurut....mmg hebat sungguh la...kire kami adik beradik ni kebanyakkannya mmg pandai mengurut....al maklum la sedia kala tahu mmg org indon pandai mengurut kan....

dia refleksi abah kat situ...nampak la kesannya..



hari ni akak aku G lagi segamat dengan akak2 aku yg lain...gilir2 jaga abah...makteh, mak tiri aku jaga sorang2, kesian...tak larat dia...kami ni la anak2 yg masih berkudrat lagi kan...

aku nak bantu lelebih tak boleh sangat dengan keadaan aku yg berbadan dua ni....so aku bantu dari segi jaga anak2 aku je la nanti..klo abg ipar aku tetibe kena keje kan...tu je la mampu....hati ni teringin nak jaga abah..tp en asbeen lebih utamakan keselamatan aku..katanya...

"biar la adik beradik awak yg kuat sikit bantu...awak bantu dari segi ni pon dah cukup bagus...."


petang ni akak aku, dari penang...yg kembaq nigina tu datang sini, pastu esoknya dia gerak ke segamat, nak melawat abah...sayu la hati ni bila kenangkan abah sakit gitoo...

paling aku salute mak aku...tahniah mak...nak jugok mak tgk..alhamdulillah...


abah cepat sihat ye...ya walaupun tak dapat bantu banyak...tp moga doa ya sentiasa iring abah..sentiasa buat abah semangat yee....abah kuatkan semangat demi anak2 yee...anak2 sentiasa di sisi abah...abah kena kuat tau...lawan sakit ni....ya nak bersalin nanti..abah boleh tgk cucu abah yg ke berapa puluh pon tak tau la..ikikikikiki...ok abah....

Khamis, 9 April 2015

Xperia Z terkubur

dah hampir 3minggu HP kesayangan aku jahanam...mmmmm....
bijaksana sangat sang org itu..hahahhah..nk marah, nak amuk, pon tarak guna...sudah jadi..nasib dia baik hati kasi pinjam HP dia..hahahhah....aci la dia yg buat kan....nak beli HP sekarang...bukan masanya kot...sebab banyak benda yg aku kena fikirkan...

so semalam aku dah selamat simpan HP tu dalam kotaknya kembali...al maklum la nak repair, serupa beli sebijik HP baru jaa....tunggu la ada rezeki, ada duit lebey, aku repair balik nanti...screen aku je jahanam, yg lain ok..mmmmm.....



dah selamat masuk dalam kotaknya kembali...

en asbeen kata..macam masuk jenazah dalam keranda...amboii...mementang la HP kaler putih kan...

simpan la dah lemari..inshallah satu hari nanti aku, HP ni akan berkhidmat untuk aku kembali..inshallah...

buat masa ni aku mmg pakai HP pinjaman sajoo...janji ada kan...

Rabu, 8 April 2015

Bulan Kecergasan MESCA, KPM Futsal 2015


Salam Rabu kengkawan...
semalam tak bersiaran pon atas sebab2 yang tak boleh di elakkan....

arini nak cerita kisah setiap tahun yg akan aku involed..tapi tahun ni aku tak join, sebab dah jadi mak yong kan...

seperti biasa tetiap tahun akan ada bulan kecergasan MESCA KPM...kali ni untuk 2015 tak banyak team untuk pompuan...tp banyak team untuk lelaki...so team musuh tradisi..katanya..hahahha...kire seronok fight ngan dorang tu...tak join tahun ni...

jom flashback sikit kan...

ni last year...

still ada org yg sama jugok...



baju untuk tahun ni...aikkk nama aku pon ada....


team yg join untuk tahun ni bagi kategori wanita...

alhamdulillah BPSM johan untuk kumpulan A...

ni keeper kami....

cantikkan kaler kasut....colourful...aku je tak berkasut...berselipar sajoo...tak join...nampak dah kat situ..yg tak berkasut tu la aku...tahun ni...tahun di rehatkan dari perlawanan..hhahahah..inshallah lepas ni aku join balik...

ni la kami....setengah org baru..setengah mmg org lama...
nampak beza aku...aku la pengkurus...aku sowang je pakai tudung hijau...yg lain tudung hitam...



i like this pic...ni semua sebelom memasing muka penat, lidah dah cecah lantai...muka fresh lagi....lepas tu haa...baru nampak muka memasing..hahahhah/....

nampak kat situ...memasing punya nama...
TIM, ZUERA, HALLE, SOYA, MIN, SALWA, SYA, BIBY, DILL, AYONG....

kami la power rangers...hahhahahha

selebet muka aku...tak sempat la nak bubuh apa2..bedak pon tarak...sebab si jemah ni dah mesej, sampai kat bawah umah dah...tu kire muka lepas solat subuh, terus gerak..hahhaha...


team lelaki kali ni hantar sampai 2 group tau....team BPSM 'A' dan BPSM 'B'...


mereka la somi isteri tu...si jojot yg best..mmg ajar kami training..lagi2 untuk bahagian keeper...


 ni la keseluruhan team lelaki...

ramai kan....


kami ber sama coach yg poyo...aku malas nk interframe sikit...tp deme suruh jugok...hahahha...tgk baju pon dah sama ngan bola...nampak perut aku kat situ....



go..go...ge...ge...gemok..hahahahha...tu tuju pada coach tu...

tie ni dah semifinal...
lawan ngan BPPA...bukan rezeki..rezeki berpihak pada team BPPA...

so keputusan untuk aritu....

kategori lelaki...

JOHAN - LEMBAGA PEPERIKSAAN
NAIB JOHAN - BAHAGIAN SUKAN
TEMPAT KE-3 - MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA
TEMPAT KE-4 - BPSM 'A'

untuk kategori wanita..

JOHAN - BAHAGIAN TAJAAN
NAIB JOHAN - BPPA (ASET)
TEMPAT KE-3 - BPSM
TEMPAT KE-4 - BAHAGIAN PEMBANGUNAN

ok la tu janji ada nombor kan...

lepas pada tu kami ke alikhsan bangi, memasing nak carik kasut, kasut dah rabak..kena pijak la...dah haus la bagai...

kami la salegirl kat sini..hahahhaha///semua pakat tanya kat kami.....sebab kami pakai baju yg sama...

hasil memasing...aku tgk je...kasut aku elok lagi...kasut aku yg sama dengan kasut yg tengah2 tu...kaler oren+kuning tu....tp tu bukan kasut aku la...




inshallah tahun depan aku join balik yee....tahun ni sebagai pengurus jaa....uruskan deme yg ketegaq ni...


aku pregnant, tak mematahkan semangat aku nak tgk dorang main...aku kat luar court pon dah gatai kaki, macam nak join je..hahahhaha....

Isnin, 6 April 2015

#24weeks


alhamdulillah dah 24 minggu bersama dengan BB cumil ibu dalam perut ni..sowi la BB, ibu kamoo jarang nak berborak ngan kamoo...tapi ibu kamoo suke usap kamoo tau...

yang best...bila BB mengeras...mmg terasa sungguh dia kat bawah perut tu...mesti kena abah dia usapkan...lepas tu mesti ok...nak di beli ye BB...kikiki...sweet sgt kamoo ni...

mmg kali ni pregnant...boleh rasa kedudukan BB kat bawah tu....mmg kalo dia mengeras boleh rasa sesungguhnya....sweet la kamoo ni BB....sowi la BB kalo kamoo asik dengar ibu jadi tarzan ye...abang2 kamoo suke buat hal tau....abg kecik kamoo tu suke minta ibu dukung..klo tak dukung...buat lembik...kire apa dia kat mana je...tengah jalan pon jadi...sowi ye BB..kamoo kuat kan...




lama tak bergamba dengan mereka ni...

mula saja nak bergamba berdua dengan syawal...tetibe sebok jugok abg kecik tu menyelit....hahahha...tp tak mo tgk kamera...sabar je la...yg maintain...ibu kamoo je la...

minggu depan dah genap 6 bulan...alhamdulillah, 3 bulan je lagi..syawal tu bila di tanya nak jumpe BB tak....jawapan dia...

"ibu..BB tido...jgn bising...nnt BB nangis..hahhahah"


ibu bising tak boleh..dia bising boleh...

Syawal Yafiq dan Izz Dani Aqlan


Salam isnin kengkawan...

arini nak random je gambo2 arini...
banyak sangat citer...banyak gamba...kang banyak pulok entry..hahahahha...

kisah sabtu lepas...mmg dah lama janji dengan dia pasai hadiah bufday abg syawal ni...tapi asik tangguh je..al maklum la...ibu abah dia ni, kewangan kureng sikit...kadang duit tu untuk dia...tp kadang terfikir ada yang lebey penting...so kiter hold kan la dulu....so sabtu lepas la..berjalan la kiter ke dengkil sana...yang penting membeli untuk si abang, si abg tak berapa kecik tu pon nak jugok..tp dia poyo sikit..berlagak nak naik beskal org beso tau....

haa....beskal sedang beratuq tunggu turn nak begerak kot....

tu la beskal si abg kecik tu....beskal tu pagi tadi G taska...sebok haa di usung sampai ke depan pintu nak keluar G taska naik beskal dia..hahahhah.....macam2...dah la beskal sama kaler ngan baju sekolah...

si abg syawal ni pon excited..selama ni ikut je apa yg ibu abah cakap..bila sekali sepupu dia datang, nak pinjam beskal...boleh dia jawab...

"tak boleh...ni awal punya..."

eh...eh...dah pandai kata tak boleh dah..bila aku kata..."kasi la pinjam, boleh tak?????"

tetap jawapan yang sama...

"mmmm...tak boleh la ibu..ni awal punya..."

ayooo...kamoo mmg buat ibu excited ngan siatuasi tu tau...

budak yg sememangnya sekarang ni minum susu dah pakai cawan...no more milk bottle...kat taska pon cikgu kata yg dia sekarang pon minum susu guna cawan...aku pon baru tau..hahahha...alasannya cikgu dia tgk, si izz ni suke minum susu guna botol, banyak main....tu yg cikgu dia tak mo bagi pakai botol dah tu...

now...satu misi dah selesai...semua anak pakai cawan minum susu....sekarang misi baru...free diapers sepenuhnya pada izz dani aqlan ni..inshallah...