Yang DiSaYAngi

Khamis, 23 April 2015

Sila mari 2 minggu lagi ye puan





Cerita isnin lepas....

aku G klinik untuk check up seperti biasa...kena pulok aritu 1 rejab....aku pulok puasa...mmmm..sedang elok la puasa kan..alhamdulillah dah sempurnakan puasa aku pada hari tu...BB pon tak meragam, elok je dia...


macam biasa...amik darah untuk HB, urine N jumpe nurse...

bila time jumpe nurse, check berat badan, 55.85KG...
ayo mama....sudah turun banyak dalam masa sebulan turun 750g...nurse pon heran kan...aku kata mungkin sebab aku puasa...dia pon "oooooo..."tapi aku balas balik...

"tapi tu la..kalo puasa, hari je pon, takkan sampai banyak tu turun kan..dalam masa sebulan...hahahha..kelakar lak..."

nurse pulok gelak dengar steatment aku...di tanya, selera makan ok, muntah macam mana...aku juz jawab, semua ok...selera makan bertambah..siap kata ngan nurse...

"minggu lepas opis buat farewell, saya siap makan KR...tak lama balik opis dah membuang, tak sempat nak duduk lama dalam usus..."

lagi gelak beso nurse...hahhahahha...katanya metabolisme aku tinggi..ya itu aku akui...mmg aku dan en asbeen metabolisme mmg tinggi, tak di nafikan....tapi yang tak best bila nurse kata urine aku kotor...aku beranggapan yg aku puasa dan tak minum air kosong banyak...dia pon akui N check, lidah pon kering..mmg ye la...di tanya lagi, penah jadi gini ke...aku kata tak...sakit kat sekitar2 situ..aku jawap pon tak..hahahhahah..senang..mmg tak da rasa apa2 pon...alhamdulillah pregnant kali ni, mmg memudahkan, allah permudahkan perjalanan aku mengandung kali ni...TERIMA KASI YA ALLAH...

alhamdulillah selama ni dari zaman syawal, mmg susah hati dengan HB low..aku mmg ada sejarah HB low ni...tp zaman syawal la teruk sampai menangis la aku..tp alhamdulillah bila zaman izz pon ok ....walaupun ada turun naik, tp still maintain...tapi alhamdulillah, tu aku kata, allah permudahkan urusan aku....HB aku pon alhamdulillah elok jugak...11-12 je bacaan...itu dah cukup memadai buat aku....kalo dolu 9-10...sadis sungguh tgk buku merah ni...

refer doc...doc tgk lidah N akui la kalo puasa, mmg kencing kotor N kering...tp pihak kllinik minta aku datang dua minggu lagi, nak tgk result still sama sebelom ni atau tak...kalo berubah ok, alhamdulilah, kalo sama jugak...akan ada pantaun lain la...


moga aku di permudahkan urusan sepanjang mengandung ni...kandungan 28minggu nanti aku kena G balik....

Giveaway Bady Shop Malaysia

Salam  Khamis kawan2...

cerita isnin lepas, aku ada tgk kat blog MAMATISYA pasai GA body Shop ni...sekali aku rasa macam ok je nak join, aku ajak la geng2 jemah aku ni join sekali...

alhamdulillah...dah selamat redeem...aku ni bukan pengguna tegar bady shop...aku ni asal boleh je...tapi bila 1st time guna...wahhh best la...bau dia wangi N tahan lama...tu yg best tu...


haa....selamat redeem kat outlet alamanda ni...

aku amik body lotion 
padan mahai, walau kecik, sebab bau dia mmg wangi, serap, tak melekit N tahan lama...pakai sikit pon tak pe...best2....

selain body lotion ni boleh pilih jugak showel gel...

geng2 jemah ni semua amik body lotion...si shima jemah ni je amik showel gel...al maklum la org nak travel jauh ni...sesuai la bawak yg kecik2 ni nak travel kan....

senang ke caranya...

korang G LIKE FB THEBODYSHOPMALAYSIA

lepas tu korang akan jumpe status body get offer Giveaway...

lepas tu korang baca la terma dan syarat tu..sama ada nak print atau screenshot melalui HP korang pon boleh...tapi lepas tu nanti bila dah redeem tu, korang kena delete la screenshot kat depan staff body shop ni...


cukup ini...

sila baca terma dan syarat ok...

cepat redeem sebelom 30 april 2015 ni..

aku dah redeem, terus aku tag kat MAMATISYA..hahahhahah...laju tak laju aku ni....egat kengkawan tau

Rabu, 22 April 2015

Aliran Kerja Soya


Alhamdulillah dah minggu ke 26 ni...makin sarat jugok la mengandung sekarang ni..makin banyak pulok keje aku...makin bertambah...tapi aku tak penah mengesah atau rasa tak mo ngan keje tu...aku senang...klo rasa nak bagi, aku amik, kalo rasa takmo bagi, tak pe...aku buat keje aku....hahahahhah.....

sebenarnya aku buat aliran keje ni, memudahkan aku untuk ingat atau bila2 tetibe aku tak egat, aku ada rujukan untuk aku buat keje2 aku yang melibatkan sistem ni...yang aku tampal ni semua melibatkan aliran sistem....so takut kalo aku lupa....at least aku boleh tgk balik kat sini kan...tp kalo dah hari2 mengadap benda yang sama...tak yah pandang dah aliran keje ni....semua dalam kepala kan....hari2 buat...


benda ni jugak senang buat mereka yang bergelar opismate aku ni nak tanggung keje aku bakal tibe nanti..hahahhahah...senang...korang tak yah2 call aku kat umah yee...call datang lawat aku ngan BB ok...hahahhaha...semua ada kat situ....satu pon inshallah tak tertinggal....

nampak....sayang tak sayang soya kat opismate dia kan....korang tak sayang aku tak tau la...hahahahhah

satu lagi senarai tugas aku bertambah, sebab opismate aku sowang tu dah berpindah so....abe G-he ni..

yang belakang aku tu amik alih tugas ira yang pindah tu N aku amik keje dia...tak pe la...keje dia tak rumit sangat....tp kena teliti sungguh la....so far seminggu ni belajaq ngan abg soya ni, ok paham, sebab keje dia pon bermain dengan sistem.....

inshallah moga di permudahkan semua

Berlegar-legar lagi



alhamdulillah tak putus2 la BE masuk bertandang kat blog picisan ni...

mesti akan ada...alhamdulillah...walaupun tak seberapa....soya menghargaimu BE...TQ nuffnang...egat lagi kat soya poyo ni yee...



macam tahu je nuffnang, soya pengguna digi yee....nampak toyol kuning kat belakang soya ni....hahahhahahha...

ikea bed N bath tu...aritu G ikea, mmg ada sale kat situ untuk bad N bath ni....ada rezeki boleh la G kan....

potret By Akim & The Majistret



semalam baru dengar lagu baru Akim &  The Majistret

gaya ala2 mewangi...tp mewangi liriknya pendek... lirik lagu potret ni agak panjang, tp ok...suke part chorus tu...best...

Jauh Terbawak lukisan hatimu...
Hilang mencari di manakah pergi...

best tau....


Lirik Lagu Potret – Akim & The Majistret
Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu
Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi
Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya
Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu
Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi
Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi
Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita
Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi
Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi
Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

boleh meletop macam mewangi jugok aku rasa ni....tahniah la zul 2by2 atas kejayaan mewangi...

Ira Berpindah - Last Day


Aritu ada cerita pasai farewell ira kat KR aritu kat...tema purple....esoknya kami deal tema esoknya baju warna merah...sempena hari khamis, pakai baju batik..sebab baju unit warna merah..pakai la warna merah...tp aku idok la pakai, sebab idok muat haa...perut udah ke depan...

yang lain tak pakai...sebab deme kata, deme mak pengantin...yang mentara...korang tau mentara kan...ala yg dok tolong2 org buat rewang time kenduri..haa yang tu la..hahahha..sebab pakai baju sama...kakakakkakak...jahat aku kan....

last day ira kat BPSM...kiter buat satu potret kenangan untuk ira dari kami semua...



tak cukup korum..CC yahya tarak....coti.....
ni la kami...sekoq je kumbang haa kat situ...


kami satu batch...

nana, ira, soya N abg G-he...

kami mmg sekali masuk..ada lagi..tp memasing dah pecah2 dah....tinggal kami satu unit ni...yg lain, lain2 unit....



last but not least....
selamat ye ira di tempat baru....
moga semua di permudahkan segala urusan..amiinnn...still keep in touch ok...

kawen ajak tau...

nampak aku suke nyakat dia kan...

sebelom tu kami dah siap2 bagi hadiah sekali ngan kad ucapan dari kami seunit ni...

hasil kerjatangan aku....mmg bab2 menulis deme2 ni akan serah pada aku....

banyakkan...penuh satu muka....korang rasa mana aku punya....



ni haaa...tak sedaq aku tulis panjang2...tau2 dah nak sampai ke bawah dah...hahahahh...banyak kenangan aku ngan ira...kursus pon sekali...induksi, BTN, mmg aku tak tinggalkan dia..kami mmg pegi sekali...dia mmg seorang yg pendiam, pemalu,....susah sungguh nak dengar dia bercakap....kadang2 je...tu aku suke sakat dia..dia jugak rajin tolong aku, bila aku perlukan bantuan...

aku adalah satu2 nya kawan dia, yg selaloo akan  minta dia amik makanan lebey dalam pinggan kalo kami G kursus sesama, sebab dia makan sikit sangat2...lepas tu aku akan suruh dia amik banyak2 N aku akan amik kat dia...kalo tak pon, kalo dia tak abis makan, dia akan bagi kat aku..hahahhahah...kire aku la DBKL dia, Alam Flora dia..semua la....sebab tu aku akan duduk sebelah dia time makan..hahhaha..jahat aku kan.....

dia jugak antara geng yg mmg layan running man sam angan aku kat opis ni....
geng novel ye jugak...kalo kaki shopping online...tak nama aku di panggil, nama ira..hahahahhah....kat opis ni semua dah tau dah.....



last day B4 ira balik...semua nak menempel kan...

mak pengantin sebok la masuk frame jugok kat belakang tu..nak solat G je la..jahhahahahhahahha



Selasa, 21 April 2015

Misi terlaksana

tak nak say congratulations ke kat aku..hahahhahahha

juz nak kobarkan ajee



kursus dah cukup hari...yahoooo.....boleh la bersalin dan pantang dengan senang hati sampai ujung tahun...hahahahhaah...tak yah PK nak carik kursus lagi...



yeeaayyyyy....tak payah nak struggle dah la pasni....buat keje selebihnya sebelom delivery ni....

poyo kawan korang petang2 ni

My Schoolmate Wedding - TEKNIK ERT STARPARK

Salam selasa kengkawan...

ahad lepas aku ada attend wedding schoolmate aku..merangkap...classmate jugok la...lama jugak kawan ngan pengantin ni...semua sebok nak berjumpe..al makum la lepas abis je dari sekolah dolu, tak jumpe langsung..susah nak jumpe deme ni...deme sebelah2 KL ni, susah la nak ke sana kan....lagi2 dah kawen, handbag bergerak kiri kanan, laju je memasing nak ke sana sini, susah la nak gerak bebas kan..kalo jalan pon, aku sekitar sini2 je..yg dekat...

tapi alhamdulillah kami still keep in touch...eventhrough ngan bebudak class lain pon kami still kawan...tu untung baik buruk bila ada FB ni...benda2 gini, mmg baik la...yg lama tak jumpe, boleh jumpe balik...yg best muka memasing semua dah lain sungguhkan..mmg tak cam la sangat...


sayang aku tak dapat bergamba ngan pegantin, izz buat hal, sakit perut ngan panas lagi...sempat jumpe kejap je...cantik ko ina..

ucapan untuk ina...selamat pengantin baru buat safrina...moga di rahmati allah swt..amin ya rabbal al amin.....



ko tgk dorang bergamba ngan pengantin..jeles je tau...

dari kiri, fifi, sofia, pengantin, ina, ana, dan mama jia...

kami panggil dia mama, sebab dia dari sekolah lagi, macam mak2 gitoo tau....mmg ada tokoh pendidik dia ni...


tak lama aku sampai, deme baru lepas dok selfie ngan pengantin....

haa....baru ada muka aku kan...

sebelah aku tu...intan...kire kami ni semua classmate la...
kat teknik dolu, mmg 2 tahun tu, kami sekelas...

kelas fesyen ko, tak menahan..hahahhahah....


dah siap2 makan...
TQ to en asbeen, sanggup jaga anak yg meragam tu...bagi peluang kat binik borak sakan ngan member2 yg lama sungguh2 tak jumpe...nak balik tu..kami ke photobooth jap...


aku ngan anak je ada handbag bergerak...si fifi baju merah tu, baru tak jugak la kawen kan....yg lain, belom lagi...

korang rasa, nampak tak perut aku...hahhahhah..pandai sorokkan...

syawal dengan aku je..izz bagi abah dia handle duduk dalam kete..sejuk sikit..kat luar ni panas..syawal pon mandi peluh..mmg tghari tu panas dia merembang...panas sungguh...


ko tgk deme amik dari tepi gamba aku...nampak baby bump cumill...

tak berpisah kat situ..deme ajak G ioi city mall putrajaya tu...so aku la guide..sebab deme tak penah G kan...

sempat la hi tea sikit....

si izz sebok selfie kan....





last but not least....

gambo dolu B4 memasing berpecah...seronok sgt dapat jumpe dorang..inshallah time bulan puasa ni jumpe lagi kot...



Isnin, 20 April 2015

Ahlan wa sahlan Ya rejab

alhamdulillah

arini 1 rejab kunjung tibe...bermakna...tak lama lagi kiter sebagai umat islam akan menunaikan puasa di bulan ramadhan yang bakal menjelma tak lama lagi....
tinggal 59 hari...kire campur tolak bahagi semua..ada la lebey kurang 2 bulan lagi...

tak lama dalam masa tu jugak, aku pon menghitung hari untuk bersalin anak ke-3 ni..inshallah....



alhamdulillah arini aku ngan en asbeen berpuasa sempena kedatangan bulan rejab hari ni...

sempat jugak la aku ngan en asbeen sahur tadi...makan nasi ngan sup ayam balance malam td, bilas ngan ikan bilis goreng garing pedas giler, yang mak aku beli kat jualan amal...mmg pedas, tapi sedap....mahal ye gak...sulam pulok ngan air teh....sedap pulok air teh aku buat pagi tadi..hahahhaha.....

tak sempat nak minum secawan lagi...udah azan...takpe la..izz abis kan je....senang....


doakan la aku mampu bertahan sehingga ke penghujung....

ye la mengandung kan..risau jugak...walaupun sebelom ni, penah je aku puasa time pregnant...tp agak risau jugak kan...sebab arini aku ada check up, lagipon pregnant kali ni, mmg aku cepat penat..boleh kata, balik je keje petang, aku mmg flat, mual2, angin sana sini, pening masih ada lagi sampai sekarang...walaupun tak heavy...mmg cepat penat sungguh..lepas makan je malam, mmg aku akan rehat secukupnya..banyak keje lepas tu mmg en asbeen yg buat...sebab dia ada kata yang badan aku mmg perlukan rehat yg cukup sekarang ni....kena pulok aku sekarang ni bangun awal, mmg kena tidoq lewat...kalo tidoq lewat, bangun awal, mula badan ni penat....

tapi en asbeen dah pesan, kalo tak larat, bukak je pose...inshallah aku akan kuat..demi bulan rejab..aku tahu, allah swt akan sentiasa lindungi aku dan merahmati aku dan baby...aku pon dah cakap ngan baby..inshallah baby paham dan dengar...



p/s : SALAM 1 REJAB KENGKAWAN...

Ira Berpindah - Tiada lagi rakan baik bila bersama susah senang


Sebelom2 ni aku rajin buat entry untuk kengkawan aku yang akan bertukar keluar dari opis ni, terutama kat unit aku..sebab deme antara yang baik jugok la ngan aku kan...


kalo korang egat la kan..tahun 2011, aku penah buat entry ni...dia mmg antara yang sangat2 baik N rapat ngan aku, walaupun dia laki...en asbeen tak penah langsung komplena aku kawan angn dia, binik dia pon sama...sebab kami sama2 kawan...lagipon mak pak dia pon mmg kawan lama ngan mak aku...mmg tak da hal la kat situ....

tak lama lepas tu aku up lagi entry kawan aku berpindah lagi tahun 2012...


ni kawan mmg kuat menyakat aku..kire kata, ada je la idea dia nak membahan aku ni...seronok kawan ngan onieys ni...dia satu2  nya kumbang kat unit aku ni...tu yg boleh geng tu...dia pon boleh geng ngan kami..ok la kan...tu yg baguih dia...tak penah malu, walaupun hanya dia laki kat situ...

tak lama lepas tu..ujung tahun 2013...aku up lagi entry 


dia hanya pindah bahagian, still boleh jumpe...even sekarang pon still kuar breakfast N lunch sekali...tp kire sedey jugok la mulanya sebab tak da geng kat sebelah yg sekepala ngan aku kan....

kali ni berpindah lagi..setelah 7 tahun aku bersama dengan dia...dari aku masuk keje...hingga kini, mmg dia dengan aku je...

hari rabu lepas kami buat farewell untuk dia, sempena dia nak bertukar keluar...dia akan mulakan tugas ke sekolah kat wangsa maju...

korang rasa yang mana akan bertukar keluar tu...

ni dapat snow cheese cake dari ex-boss aku....datang bagi kek...jumpe kami jugok dalam masa yang sama.....


adoi time aku nak selfie, gegor pulok....

esoknya kami farewell...tema aritu purple...semua purple...yg best, org dari unit lain, sebok bertanya nape unit kami semua pakai purple...aku kata..insctint, tau2 semua pakai purple...ye la sangat kan...

decide lunch dekat2 je...kenny rogers...

lama jugok tak makan kat sini...

muka tak sabar nak melantak memasing ni...tengah kire org, cukup tak semua....sebab tak datang sekali kan....


ni la yang di rai...

bukan yg belakang tu...yang belakang tu sebok je tau/....hahahahhah...
yang depan ni...yang kecik molek ni...

NADIRAH BINTI NOR AZLAN SHAH...

dia la yang bakal bertukar keluar tu...
sedey jugak la...sebab aku masuk keje, sekali ngan dia...sama batch la aku ngan eijat kan...mmg selama ni pon, mmg sekali ngan dia...walaupun tak kemana2 pon dengan dia...tapi mmg aku rapat ngan dia...

sebok je si kak odiex ni tau...

sebok nak interframe jugok...
kak ida N Nana...

nana ni pon 1 batch ngan aku jugok..yg satu batch ngan aku tak salah ada 12 org kot...

adik beradik peza..hahahha...

sorang afizah...sowang wan afiza...tapi aku panggil mokwe...


sponsor kek by my new boss...

pn dayang....pn DS

indulgence cake

yang di tunggu tak kunjung tibe...baru mari ni...semua org menunggu dia...
tinggal ni je la satu2 kumbang kat unit aku selain onieys dolu...


ni la pn dayang...my new boss...gelak dia aku buat gitoo kat dia...

ni la kami...
seksyen perkhidmatan , unit T/W


muka org kekenyangan, abis makan////licin, memasing....

yang di rai...

ira ni pemalu sungguh tau...
kalo dia malu, dia gelak, mmg merah muka dia, kejap je....
tgk tu, merah kan muka dia...
padahal org sekeliling dia je selengge...dia gelak, dia lak yg merah muka..hahahhahah.....




sebok lagi yg belakang tu...hadiah tak seberapa dari kami ira....shawl....ira ni macam aku, mmg suke pakai shawl...

shawl by scarf sweethoney...

ops lupa up makanan aku...

ni la dia...kenny quater meal...

alhamdulillah kenyang...

esoknya ada tema lagi...

nnt aku up lagi ye...