Yang DiSaYAngi

Khamis, 7 Mei 2015

Soya BZ Arini



Salam Khamis kengkawan...

pagi ni up entry sikit,  tak da cerita sebab pagi ni rushing nak masuk meeting pentadbir HRMIS...petang aku G check up pregnant ni seperti biasa....

esok la aku BW korang ye..pastikan korang up entry..inshallah aku datang terjah korang ye esok...

ok la nak breakfast....baby bump soya ni dah gerak2...lapaq la tu..jom makan BB...

daaa.....


tinggalkan korang muka mak yong poyo soya ni ye..
jangan muntah lak..hahhaha....mood selfie dah mari...tgk...dah hujung2 baru nak mari mood tu kan...



korang rasa...???????????hahahhahahhah...

nampak tak...poyo tak kawan korang...terima la yang dia mmg poyo...poyo2 ni la kawan korang tau tak..hahahahhahahha


soya dan selengge mmg tak boleh di pisahkan..itu la SOYA

Rabu, 6 Mei 2015

Boleh Lupa Pulok - 28 minggu

Boleh tak nak kata...
esok check up setelah 2 minggu aritu dah check up...ni sekali lagi akibat urine agak kotor dan berat badan menurun 750g...

aku baru tau arini dah masuk 7 bulan...hahahhaha...

28minggu = 7 bulan...kan..ke aku salah...tp kire lingkungan 7 bulan jugok la...hahahhaha...
aktif tak yah kata...yee...ramai kata soya jalan macam tak pregnant..laju je...abis guano...tak kan nak buat2 penat kot...kalo masih bertenaga...alhamdulillah...aku kuat la....

so far mmg ramai kata yg baby bump cumil soya ni kecik...tp aku tak mengesah pon, janji aku tau BB sihat dalam tu...aktif menedang ibu dia...lagipon mmg sejarah kan...soya mengandung N beranak..semua kecik2....alhamdulillah....janji sihat...itu yg paling penting....

woooo...baby gini....tahniah baby bump...

scan???????????

ramai jugok yg bertanya..N jawapan soya hanya satu...
"tak scan...tunggu kuar je a nanti...inshallah...janji sihat..."

itu je...tok sah nak gatai minta lelebey kan....sihat tubuh badan cukup sifat dah memadai aku sebagai seorang ibu....

ya baby bump soya dah cukup sifat...alhamdulillah...tp jangan kuaq lagi tau baby...duduk main2 dalam perut cumil ibu...nanti dah tiba waktu, kamoo kuar..ibu sambut...kikikikikiki...


gambo poyo soya semalam..hahahhahahha....ada nampak kaa perut soya...tak nampak..soya sorok...kikikiki...tak la...bukan sorok..dah tak nampak kan...

ramai jugok yg kata...ayatnya gini.....

"ko ni soya aku rasa baby gurl ni...sebab muka berseri2 je....putih sepuk.."

hahahahhah...nak kata aku sebelom ni tak putih la tu...pakai qu puteh...qu puteh..baru la puteh sepuk..hahahhahahha...sangat la qu puteh...marah dato vida kan..hahahhahaha...

tak pakai apa pon..alhamdulillah rezeki allah SWT bagi gini...tp kadang muka selengge jugok..ada je jerawat bagai naik...tp kejap hilang..pastu naik balik..banyak kat dahi  ni...

inshallah moga semua selamat


esok check up,....moga semua result ok....adohai kena minum air gula...wajib...adoiiii....1st exprience ni....

XTVT Cuti Panjang - Jom Mendobi

Cuti panjang korang2 G mana...???????????

tgk kat news feed FB...ramai yg check in jalan sana sini..tempuh jammed sana sini...aku ngan family...hanya duduk rumah...mmg memerap sungguh2 nya...sampai en asbeen kata kat aku semalam....

"dah lama saya tak G keje...cuti panjang pulok...rasa hari ni bawak kete lain macam je...mcam kekok...lama tak bawak kete kot..."

cik abg....bari seminggu en asbeen..kikikiki...mmg ke mana....aku pon...4 hari cuti tak kuar rumah langsung..jejak kaki ke tanah pon idok...turun G kedai bawah pon tak..mmg syawal ngan en asbeen je yg G memana....entah....rasa nak duduk rumah je kot...lagi pulok si izz belom sihat sepenuhnya...walaupun dah nampak kering semua campak2 dia tu kan....tunggu  kuping2 tu tertanggal sendiri je...

so XTVT aku minggu cuti panjang tu....

XTVT mendobi..mana yg frenngan aku dalam FB atau IG...mmg nampak la XTVT aku..mendobi..mendobi..mendobi, melipat, menyusun, memasak, layan running man..hahahhahah...running man, jgn di tinggalkan...

mmg dari pagi membawa ke petang sampai ke malam...dobi sana sini..lipat baju sana sini...sampai la si syawal pon dah rajin dah menolong aku..siap tanya aku dok jenguk2 kat balkoni...

"ibu....buat apa tu...?????????"

bila di jawab "sidai kain..."...di balasnya...

"bukan sidai kain la ibu..sidai baju....ibu...saya nak tolong..."

rajin la anak bujang sowang ni, tak penah bantah pon apa saja bila ibu dan abah dia minta tolong...sangat2 ringan tulang..alhamdulillah...

projek cuti panjang, settlekan semua baju2 baby....

mmg keluarkan balik dalam kotak...rendam, ada la dalam 4 baldi....sorang dua baldi...aku dua baldi tonyoh baju....en asbeen dua baldi tonyah baju baby..lepas tu masuk mesin pulok..lepas tu sidai...setia la menanti kat sebelah si syawal tu bantu ibu dia ni...

mmg hari jumaat sampai ke hari sabtu mendobi dan melipat....tetibe blank, mana nak letak baju2 baby ni..hahahhaha..banyak sangat pulok...kalo tgl banyak baju boboi je kan..sebab aku ngan en asbeen tak membeli sangat pon baju baby ni...buat cukup syarat..tambah la sikit...tu pon romper ngan baju tidoq beberapa pasang je...sebab baju abang2 dia banyak lagi....baju gegurl tarak....sebab tak tau jantinanya..kikikikiki...tak scan...tgk la kalo kuar lelaki...dah jimat..pakai je baju bang2 dia....kalo kuar gegurl..alhamdulillah rezeki, pengalaman baru jaga gegurl kan...kena beli sikit la baju baru...haaaaa...gitoo la....

hari ahadnya..membawa ke isnin aku BZ mendobi cloth diapers jugak...kikikikiki...satu2 aku buat....insert dolu..lepas tu CD pulok....

nampak colourful kat situ tu....kikikikiki...ni pon banyak dah bagi kat biras aku....so inshallah nak tambah lagi...tgk la keadaan....nak tambah ke atau tidak kan....


habis la acara mendobi....inshallah minggu ni nak dobi napkin bagai kan....


so far semua ok....tinggal nak beli barang untuk pantang je..lepas tu dah settle..tunggu bersalin je

Tiramisu Again...Again..N Again....XTVT B4 Cuti Panjang

Salam Rabu kengkawan...

XTVT sebelom cuti panjang aritu...
dalam si izz dani aqlan tak sihat tu....kawan en asbeen ada order tiramisu kat aku...

katanya bufday binik dia sebelom cuti panjang tu... tak salah 29.04.2015 tu....mmg binik dia kalo celebrate bufday, mesti nak makan tiramisu aku..hahahha...owwhhhh so sweet...soya pon belajar sesungguh dengan kak AMY@ MAMATISYA ni...dia punya resepi....

aku malas la nak buat, sebab sejak aku pregnant ni, kalo asal petang je aku mesti akan mula la letih, penat, tak semangat..lenguh badan...macam2 la kan...en asbeen pon tak mo la paksa aku kan...sebba dia pon tau keadaan aku sejak pregnant ni guano kan...dah di tanya..kesian pulok kat kawan en asbeen, aku buatkan jugak..gagahkan diri...sebab mmg dari tahun 2011 tak salah aku...mmg binik N anak2 dia mesti akan makan tiramisu aku..kalo nak celebrate apa2 kan....

wahai kawan en asbeen...terima kasih atas pujian mung..sungguh, soya syiok sangat...hahahhahah...kembang kuncup je montot hidung ni tau...kikikikikiki.....

tapi malma tu baik hati jugak....soya buat agar2 oreo sekali untuk kawan en asbeen tu...saja nak bagi kan....



tada....

tiramisu B4 last topping kat atas...

haaa....bentuk tikor..ni kali kedua aku buat gini...

ada gak org bertanya, tak nak buat bekas kecik2 ke...boleh je...ikut la mana nak kan...aku bajet la mana perlu N berapa bekas kan....terpulang....


suke bahagian sudut ni...

haa...dah lama aku tak buat tiramisu ni patern kek gini...selaloo aku buat dalam bekas..alhamdulillah ok..kukuh teguh je....cumanya lupa nak beli buah..selaloo aku bubuh buah kat atasnya....lupa nak beli..nak cepat pon ye gak...


TQ kawan en asbeen sebab membeli ngan soya...
kat opis ni pon ada jugak nak order aritu...tp aku tak amik, sebab aku susah nak jangka...kang aku tak berapa nak sihat, payah pulok..nak buat kang terpaksa....dah tak cantik, tak menjadi...kan...org kata nak buat bend ani, buat dengan penuh kasih sayang kan....ya betoi aku sokong steatment tu....

opismate aku pon dok kata...anak2 dia suke makan tiramisu aku..entah apa yg sedap tak tau..katanya...makan la tiramisu lain..nak tiramisu aku jugak anaknya..mmmmm....

Selasa, 5 Mei 2015

saya dan otomen


otomen ni dah sinonim dah ngan semua bebudak laki ni...

al kisahnya otomen ni adam punya...dia tertinggal kat dalam kete aku, waktu jalan2 ngan aku aritu...aku bgtau dah hilang..padahal tersesat dalam kete aku, tak perasan pulok...si adam ni suke la mengendong ke sana sini otomen dia...bukan satu...tp 3...haa...ko..tak padan ngan umo 6 tahun ni...

nak di jadikan cerita...si izz jumpe dalam kete aku..hahahhahaha...arrghhh sudah dah jadi hak milik...aku bagitau akak aku...akak aku ok je...bior kat umah aku..bebila la dia amik...bak kata akak aku..asik adam je rembat mainan syawal..ahhahahahhaha...

ke mana je la ngan otomen si izz tu..tidoq, main, mandi, makan...semua la....abg dia pegang sikit pon tak bagi....

sila berdiri elok2 ye otomen..kamoo kena guard izz makan ni...


mmg bersama otomen ni...

tp si kecik ni tangan tu allahuakbar...tangan tu gatai sungguh la...

sabtu lepas...aku dok sedap sidai baju..bukak grill balkoni..tak perasan dia keluar kat balkoni...sekali aku dengar bunyi jatuh...rupanya di campaknya otomen dia ke bawah..pastu larik masuk dalam umah...marah la aku kat dia...kelam kabut haaa...en asbeen turun bawah tgk otomen tu...mmmmm..bukan rezeki, dah tak da otomen tu..alamatnya mmg kena beli baru la untuk adam sebagai ganti nanti...gatai sungguh tgn si kecik ni tau....aritu di campaknya spek mata maktok, mangkuk, pen maktok dia...segala macam..cawan...kelam kabut la abah dia G kutip...tak pon maktok dia kutip kalo nak G surau..hahahhah....mmm..pantang lepa..pantang grill terbukak sikit..pantang grill tak berkunci..laju je...sekarang ni dah pandai bukak grill sendiri...mmg lepas guna balkoni tu...mmg kami lakik binik ngan maktok dia sekali..siap2 kunci...senang....

Syawal Bersama Rutinnya

Kisah jumaat lepas....

manjadi rutin buat syawal lepas balik sekolah, terutama hari jumaat, akan ikut abah dia G solat jumaat sekali....mmg baju tu dah jadi baju uniform buat dia setiap jumaat G solat jumaat mesti pakai baju ni....mmg aku dsiap2 iron baju ni sekali ngan baju sekolah kan...

nampak sebok la adik dia, dengan tak berbaju nak masuk frame jugak..kikikiki....

nampak baik je muka tu haa..geram je tgk...

makin beso, makin dah boleh cakap patah perkataan...makin banyak cakapnya...semuanya di ulang2..kamoo nasib baik la syawal dapat mak pak yg menghargai setiap bait butir yg keluar dari mulut kamoo...tak da pulok rasa aku nak marah ke atau tak bila syawal asik ajukan soalan yg sama...ala macam iklan raya petronas tu...
"ayah..ni burung apa...burubg murai..."

haaaa...gitoo la..asik tanya...
"ibu...tgk citer apa tu...?????tgk running man..."

itu je yg di ulang...adoi..bila gelak beso sikit...di balasnya...
"ssshhhhhh....ibu diam sikit...adik tido.."

padahal adik dia tak tidoq pon...tak pon dia akan kata...
"ssshhhh....ibu diam sikit...baby gerak..."


hahahhahhah....adoiii,....sabo la abg kecik ni tau....

macam kengkawan tak????

last 2week tak salah aku....akak aku ada buat bufday party anak dia....siap panggil badut bagai..kikikiki...takut la si syawal...sampai dedar badan, macam nak demam, hahhahha..takut punya pasai...badut nak bergamba dengan dia pon dia tak mo..takut..hahhaha..sebok la dok kata...

"ibu..jom balik...jom balik..."

hahahhahah..lucu tengok gelagat dia...si izz tu tak yah kata la...dia teruja, tapi takut...nak join jugak..guano tu....

gamba dengan bufday boy tak amik pon, aku sebok melayan anak...karok lagi..hahahha..lakik aku sebok tgk HBO...layan TV..mana nak pandang anak dah...
sempat la bergamba...

akak aku wit oshin N baby...


nigina wit "anak ikan" hahahhahaha...

soya rembat anak ikan nigina...ko egat ko je boleh selfie ngan junior..hahhahahah...

atcually ni semua anak sedara aku...yg oshin tu anak sedara aku...baya aku...yg rambut panjang tu...pon anak sedara gak..adik si oshin...yg anak ikan ni pon anak sedara aku..hahahha..junior...

haa.... akak aku yg sebelah angie yg muncung tu....tu la akak aku ni..mak pada deme2 ni....

ko tgk, si gina tu tak menahan, kalo bab gamba, bab karok, serah kat dia....bila dia ajak aku karok...aku ni jarang2 karok bila deme2 ni karok..malas nak masuk frame sekali...bila aku nyanyi...semua macam tak caya aku nyanyi..akak aku kata...
"ok gak sore ko...tu la sore2 anak2 keturunan amir hussain ni semua ada gaya..."

ye la ko dik..hahahahhahahh

Style la kasut ni




saja cuci mata di pagi hari....nampak style tak....aku yg teringin nak membeli...org lain dah rembat dolu..hahahhaha...pastu G wassup kat aku katanya dah beli...natam...mmmmm...nak jugak....bila dapat rembat satu ni....nampak rare la kasut ni...

kasut ni carik kat bata store je...kikikiki....rasa style lak bila pregnant ni pakai kasut gini...pastu pakai dress belang2...




p/s : lapar pulok...arini bekal nasi goreng...