Yang DiSaYAngi

Jumaat, 5 Jun 2015

nampak tua sangat ke





si jemah anta wassap kat aku...

gamba tahun lepas....biadap jemah ni..natam...hahahhahahha...ada ke muka aku umo 33...padahal aku la paling muda kat situ....akak aku yg kertu kat situ..hahahahhah......eeiiiii gelak beso dorang2 kan...dorang2 ni satu group wassap,..aku tak da dalam tu..membahan aku je keje kan....sekali si jemah anta kat group geng gosip aku...lagi hangin aku..tak da gamba lain ke...kasi la gamba cun sikit..hahahhahah....nasib ko dapat kawan menggong macam ko,...tak terasa dengan setiap usikan....kalo tak, lama kena penggal kepala ko ni jemah....

Khamis, 4 Jun 2015

sports day taska permata de sayang KPM

sabtu 2 minggu yang lepas....taska izz ada buat sports day untuk kanak2 3 dan 4 tahun...izz pon terbabit jugak la...aku tanya ngan en asbeen...en asbeen pon kata, jom la...tak jauh pon...kat dewan serbaguna kat opis aku...ok la, selesa, tak panas...air cond lagi....selesa buat anak2 yang penting...

majlis start jam 8.40am...aku sampai jam 9.00am...umah dekat sanga...lewat jugo sampai..hahahah....
sampai2 register...jom sarapan dolu....

jom kiter makan dolu....


budak yang bakal di tinggalkan ke cikgu lepas makan....semangat makan...nak bersukan ni...



budak yang ibu dia tengah angau rindukan dia sekarang....

ni la keadaan dewan pada hari tu...




cikgu2 dah start announce bagi anak2 kat cikgu2 memasing.....
aku suruh la en asbeen yang handle...aku dah sarat gini, malas la nak involed kan...


nampak izz...menangis jugak..tipu la tak nangis bila bagi kat cikgu..tahu ibu n abah dia ada kat situ kan....beratoq jugak...tp tersedu sedan jugak la aku tgk....



last2 cikgu announce, mana2 anak yg nangis tu, kalo mak pak nak amik, handle boleh la..ye la bukan cikgu dapat handle kalo ada mak pak kat situ kan..klo antara2 dorang, kekanak ni ok...

so en asbeen jugak la yg handle...aku tgk dari jauh je....tp tu la kesian kat en asbeen...izz tak mo jugak ngan dia..mmm...nak mencarik aku jugak.....

1st game je ngan en asbeen...

bawak pundi kacang sambil berlarik...tu bukan larik...tu melalak...padahal dia la paling aktif kat rumah tau...tu la org kata, bila anak2 aktif kat rumah...kat taska, perwatakan dia terus twist, lain pulok...depends pada kekanak tu la kan....

2nd game baru aku handle..tak menahan ko....aku yg buyong ni handle...hahahhahah...korang bayang la sendiri....kan aku kata aku yg excited lebey dari anak...





sessi ucap tama dari pihak pengusaha taska....
dato hajah amnah binti daud....

alhamdulillah rezeki berpihak pada izz...ada la 2 game dia menang...no.3....setiap game yang dia main..ada game yang dia gantikan org...tp tu la bukan rezeki dia....org yg dia ganti dapat hadiah tu..tak pe la..bebudak kan....


budak excited kejap je dapat hadiah...lepas tu di campak ke abang dia...


ni la cikgu2 taska ni....



kek yang aku buat..alhamdulillah dorang suke


mak pak pon dapat hadiah jugak...hadiah makan buah secara berpasangan...kikikiki...dapat no.3...alhamdulillah....

seronok makan berdua ni...en asbeen makan..org suruh tinggal bukti, makan sampai ke tangkai...sampai tangkai2 dia makan...hahahah..abis semua dia telan..marah aku...last2 dia kuarkan tangkai paling atas epal tu je..hahahhaha...adoi...

ok la dapat cawan...banyak koleksi aku..yg time kawen aritu pon tak guna lagi...

jom tgk hadiah apa izz dapat...

semangat ko..tak sempat nak tukaq baju....dapat tabung...seronok la dia tukaq tabung, masukkan duit dalam tabung baru tu...



adik awak yang menang...awak dapat satu kan...

tada...sorang satu tabung...tabung lama...yang belakang tu,,yg botol susu tu simpan la duit kertas yee

seronok tgk dorang seronok...

Order BY mak pak taska DE'sayang KPM



Salam khamis...

hari ni nak BW korang, tp susah sikit,...BZ dengan keje....mata layu pon ye jugok..tp nak up jugok entry untuk korang...moga2 korang baca coretan poyo aku ni..hahahha...

alhamdulillah masih menerima tempahan...tapi tiramisu je la..yg lain, ada..tp jarang2 sungguh2...
mana yang mampu...

khas untuk cikgu2 taska pemata de'sayang KPM sempena hari guru BY mak pak taska de'sayang KPM...

puas hati dengan presentition aku ni...


ni la cikgu2 taska permata de'sayang KPM bersama owner....alhamdulillah mereka menjaga anak2 aku dengan baik sekali..setakat sikit2 cacat cela tu tak pe la...janji tak memadai....TQ sebab suke soya punya kek..setiap kali aku up...aku takkan lupakan pada sifu aku ni...

kak AMY@ MAMATISYA ni...tanpa dia yg cetuskan resepi tiramisu, tak terjadi semua ni kat aku kan...mmg aku takkan lupa kak amy setiap kali aku up pasai tiramisu ni...

Counting Days




apa yang di hitung tu....nak bersalin ye jugok..tp dalam masa 3 hari ni...satu hari yang yang membuat hidup aku berubah seperti sekarang...konon nak la celebrate...

tapi yang tersayang semuanya tak da kat sini...balik kampong...tunggu je la deme balik..kalo sempat....boleh la kan...gantung kuali sikit..hahahhahaha....

Rabu, 3 Jun 2015

32 minggu



minggu ni sudah menjangkau 32minggu....alhamdulillah masih lagi bertenaga..tapi kadang layu jugok...mmmmm....



arini G check up lagi....malas je rasa nak check up setiap 2 minggu..nasib la tak susahkan en asbeen...tu yg penting kan....

moga baby selesa dengan kedudukan dia sekarang...moga baby rasa seronok duduk dalam perut ibu tau...


tinggal sebulan je lagi nak bersalin...moga di permudahkan..langsung tak egat dah menjangkau 32 minggu  = 8 bulan..hahahhaha...mmmm..otak still PK 7 bulan setengah lagi..alahai....

bukan apa....aku bukan tak fikir...fikir...tp banyak benda lagi nak fikir...anak2 yg sedang membesar...hal rumahtangga bagai...moga semua la baik2 belaka...

Selasa, 2 Jun 2015

Tahniah buat Mimi #JuaraPujaan akhir

26 mei 2015 lepas, ahad lepas tak salah aku....akak aku ada invite aku G final juara pujaan...tak suke2 la aku nak G pon..ni pon sokong baik punya untuk anak sedara aku yg masuk final aritu..kalo tak, malas nak G jugok...tp ni penglaman pertama, kena la G kan...reramai ngan family yg lain....

yang penting, en asbeen benarkan...aku G ngan akak aku, N adik aku...akak aku angkut la si rania ngan member dia....pon gila macam kami jugak...

sampai je kat angkasapuri...jom bergamba sat..sebelom mata melilau carik auditorium perdana...




ok mak yong 7 bulan setengah, tak hengat kan, havoc abis....org kata kecik, pada aku beso la kan..
soya N nigina...

jom masuk audi, carik port yg di sediakan untuk kami...as a family mimi...

ni la stagenya...kecik je...


last min rehersal...alam wakaka team dancers..

ni abg aku...abg tara...tak celah mana dia rembat kain langsir pon tak tau....bijaksana jugok abg aku ni....


ramai la yg perform semua ok....tp aku amik part anak sedara aku je...si mimi ni....dia kalo kat luar, org mmg panggil dia mimi...tp kami as a family, mmg panggil dia yana...;

dia bawak lagu omputih,.,...ngan kagu ella, kesal...mmg power la lagu omputih dia...

sekali kuar pulok si SR ni...

shahrul ridwan ni...

yang paling aku suke...kompom la mus may...

sore dia mmg syiok abis la...

mmg sorakkan paling kuat aku bagi kat si mimi ni...

alhamdulillah rezeki menyebelahi dia...dia menang tempat ke-3...tak sia2 jugak la aku mari....dapat no.3 anak aku ni...

jom kiter carik retis N selfie...

akak aku ni nampak si alam, takut nak tegur...suruh aku panggilkan...aku apa lagi...tarik si alam, kata nak amik gambo...gile macam kawan ko buat dia kan soya..ala penah jumpo pon...pon poyo gini gak...


yang best...gamba ngan aku, alam mmg best..benggang akak aku..hahahha...sowi la dik..aura aku lebey sikit dari ko...


mak yong yang havoc/......


amir ukasys pon ada....

tahniah buat yang menang...dorang semua sore mmg best abis la...


haa ko..kami adik beradik....sakan, yang menang tah mana hala....kami yg sakan dolu ngan trofi dia...


soya wit akak2 N anak sedara...

tak beragak ko kan nigina....semua nak amik berkat..pakat cium reramai trofi tu gaya, macam dia yg menang...

ni pon anak sedara aku...akak kepada si mimi ni....yanti...dia pon retis jugok dolu2..zaman2 elite res2 bagai tu..korang penah dengar kumpulan gunuine....lebey kurang gitoo la,.,.,....dia la salah sowang dalam tu..

ok soya takmo ketingglana...




si mimi ni muka macam akak aku kan...nigina...senyum pon sama...



tahniah buat yana...moga terus sucess...doa makcik kamoo buat kamoo...makcik la sangat kan..hahahha..padahal baya aku...anak sowang..aku ni dah nak masuk 3..hahahahha....