Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 Julai 2015

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015

Arini punya entry,,,,terjebak dek eima pasai GA yang di anjurkan oleh nile.com.my nile.com.my
so..teringin jugak nak join, mana tau ada rezeki aku kat situ..mana tau kan...

Nile baik hati nak bagi 
5 x Pemenang Bertuah RM 150 Shopping Voucher Nile.com.my 

untuk blogger2 di luar sana...mana tau ada rezeki..join je la kan...
apa2 copy dolu banner kat bawah ni tau...




antara 5 barang yang aku inginkan untuk Jualan Raya Meletop 2015 ni....


Product: Hit Color Woman Bag
Price Meletop: RM7.90
Date: 03/07/2015
Time: start: 2.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 300 pieces



Product: Haniya Shoulder Design Blouse
Price Meletop: RM14.90
Date: 06/07/2015
Time: start: 2.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 140 pieces



Product: Men Sport Pant
Price Meletop: RM13.90
Date: 08/07/2015
Time start: 4.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 350 pieces


Product: Haniya Mix Color Blouse
Price Meletop: RM19.90
Date: 06/07/2015
Time: start: 4.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 80 pieces



Product: Travel Durable Backpack Malaysia
Price Meletop: RM19.90
Date: 10/07/2015
Time start: 4.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 60 units


menarikkan...so jom apa lagi..jom kiter join...mana tau rezeki..akibat terjebak dek eima..aku pon gigih la buat entry ni, walaupun dalam kesejukkan kat opis ni..kalo bukak nile ni, mmg rambang mata sesungguh..sebab murah sesangat tau...

mana la tau...dalam list aku ni ada yg sangkut..kot la jugok dapat semua..hahahha...
takpe..bearangan dolu...


nak join boleh klik sini... tak susah pon...

TQ eima..jebakkan aku..hahahhahha

Khamis, 2 Julai 2015

36 weeks ago


salam khamis...salam 15 ramadhan..alhamdulillah masih kuat lagi berpuasa...kali ni berpuasa..mmg anak ibu ni bagi kerjasama yang memberangsangkan...alhamdulillah..tp sekali dia bergerak atau mengeliat...adoiiii terasanya sampai ke ulu hati tau...nasib la kamooo dapat ibu yg redho je...suke dengan keadaan kamoo...

arini check up untuk 36 minggu..tak lama lagi je lagi...
moga di permudahkan urusan...moga allah swt mendengar segala doa dan luahan hati soya ni...inshallah...



wooo baby dah beso....
inshallah tak lama lagi kiter tertentang mata ye wahai anak...abah kamoo dah excited sangat nak masuk labour room ni nak join sambut sekali..al maklum la sebelom2 tak penah masuk N tak dapat masuk...ini kali dia mau la....inshallah...

persiapan untuk bersalin, untuk baby, untuk pantang, alhamdulillah semua nya dah settle, siap masuk dalam kotak N tagging lagi..macam mana aku buat untuk barang2 persiapan raya, macam tu la aku buat untuk barang2 berpantang bersalin bagai ni...barang2 baby pon dah tersedia...saja packing...sebab tak tau akan bersalin kat mana...sama ada kat putrajaya atau johor...tak tau....kiter tgk la...sebab raya kali ni balik johor...dapat raya 3,4 hari jadi la...aku ni tak demand lebey pon...nak memudahkan urusan mereka yang tersayang...aku ni otak lebey penting kan dorang dari diri sendiri....nak senangkan dorang...lagi2 abg tecik en asbeen tu kan....



mak yong 36minggu....doa2 ye kengkawan, moga di makbulkan allah swt...kiter ni merancang dan DIA la yang menentukan segalanya..ammmiinnn


arini nak G check up....petang tarak...daaa....balik petang, tunggu en asbeen nak masak, sup ayam sama kangkung masak kicap...sup tu kompom aku yg kena buat rencah tu..alasannya..

"sayang..rencah awak best..awak buat ye...yg lain saya buat..."

mmm alasan semata kan...ye la en asbeen...TQ masak mee goreng macam kat kedai semalam..abis sampai sahur kiter makan berdua kan...bebudak dua tu payah nak makan mee goreng..si syawal, kena bising baru makan...izz kena paksa, sampai melalak..payah la si budak kecik tu...nasi jugak di carik....ni kalo arini makan, berbuka nasi ngan sup tu...laju la kena suap ngan abah dia tu..syawal aku tau mmg suke dengan nasi....

wahai anak2 cer la pelbagaikan menu tekak kamoo tu macam ibu ni....mmmmm...sebijik la macam abah..tak jumpe nasi, muka tak keruan....


ibu ni tolak kayu besi, batu je..hahahahhah

Rabu, 1 Julai 2015

Derian oh Derian



musim la sekarang ni mana2 derian....

aritu tgk tepi jalan kat bangi, kat equine tu ada je...tak terasa pon nak membeli..walaupun di offer oleh en asbeen kan...sekali tetibe terasa pulok tengahari tadi nak makan serawa derian...nak makan derian jugak....call la en asbeen...dia pon nak balik umah amik kuih yg mak aku buat untuk order dari opismate dia..aku pon ikut la sekali....

berjalan la kami guna kete soya yg tecik tu ke bangi, pusing2 port yg selaloo nampak ada je org menjual tepi jalan derian tu...tak la pulok..alahai....masalah sungguh...mmmmm...pusing punya pusing...last2 en asbeen kata G equine pulok...situ kompom ada...sebab port situ mmg akan ada...dah sampai sana...nan hadoooo...adoiii...kata musim sekarang ni, udah tu bakpe aku mencari tak da pulok...

call la geng gosip yg jalan2 kat alamanda, nak mint adorang beli yg by paket kat alamanda tu, walaupun mahal kan....sekali dorang pon bgtau yang dorang dah settle membayar..takkan nak suruh dorang masuk balik semata kerana aku kan..mmmmm...

sudahnya kembali ke pangkal jalan..pulang la dikau ke putrajaya...hahahha....bukak tepi...ngadap luar, termanggu kat situ..hahahhahaha....tgk jalan, elok pulok dah nak hujan, berangin je tampaq lelaju muka aku ni..hahahhahha...frust kot si mak yong tu..hahahha...en asbeen yang bawak kete pon kesian tgk....tepuk peha aku kata...

"tak pe la..nanti bebila kiter carik lagi yee....cakap ngan baby sabaq noo.."

yola en asbeen..apokan dayo kan....prgenant kali ni mmg en asbeen kerap je geleng kepala, tgk gelagat aku...asik teringin...teringin dan teringin...apo kan dayo...waktu tu baru rasa..

Selasa, 30 Jun 2015

menu 12 Ramadhan By en asbeen

Salam 13 ramadhan..pejam celik..pejam celik...dah nak masuk setengah bulan puasa..kejap je masa berlalu...alhamdulillah masih kuat mak yong ni berpuasa..tinggai pon sehari sebab minum air gula aritu..alhamdulillah..

aku ni dah gaya macam budak2 dah tanya kat maknya, nak masak apa berbuka ni..hahaahha..hari2 aku tanya en asbeen tau..hahahha...

alhamdulillah semalam ni la menu by en asbeen...



ayam goreng masak cili kering...resepi by mamatisya@kak amy...tapi kak amy pakai ketam..aku ni en asbeen tak makan ketam...so pakai la ayam..jadi la..yang penting sama...yang penting ni en asbeen yg masak..aku bg resepi je..hahahhaha...

nak lelama kat dapoq tu payah dah la ni...sat je..lepaih tu mula lenguh sana sini...

satu lagi yg buat aku teringin nak makan berbuka semalam....aku siap request call en asbeen kat opis semalam..

"abg...balik ni masak berbuka peria masak air ye..ala yang buh suun bagai semua tu..kentang..."

sekali en asbeen gelak..

"bukan peria la syg uiitt...petola.."

hahhahahha...aku pon sengal..maafkanlah saya en asbeen...benggong sat..makan tahun tau dia membahan aku, sampai berbuka...

"nah...ni peria awak..saya masak..."

geram je aku tgk abg kecik ni...bab membahan laju je..kalo aku salah kan..hahahhah.....

fish ball banyak dari petola...sebab si izz N syawal cukup suke makan fish ball tu..lepas tu izz tu cukup suke hirup kuah sayur sampai licin..lantak ke deme...janji memasing kenyang..


alhamdulillah walaupun simple..tp kenyang...tu yg uatam...N tak membazir....


arini rasa nak makan daging masak kicap la..call en asbeen tak angkat ni...nak G call lagi la..bye...kikikikki

Isnin, 29 Jun 2015

Last Week Yang sungguh BZ

Weekend lepas...mmg aku banyak kali dok cakap dengan en asbeen yang aku rasa macam weekend kali ni cepat je masa berlalu...kata en asbeen...

"memang la...weekend ni kiter asik jalan je....mmg la cepat masa berlalu.."

mmg pon...weekend tu sementara ada duit tu, beli apa yang di perlukan..kang kalo tak da duit..menangis tak berlagu pulok nanti kan...mmg weekend tu settlekan semua barang2 raya, kebanyakkan mmg dah settle awai lagi..bulan 1 lagi dah membeli untuk anak2 ni...untuk mak pak dia...tak mengesah sangat...abah dia pon dah siap....tinggai ibu dia..walaupun sarat ko..nak jugak beraya, kot kalo dapat raya..inshallah sama2 doa la di makbulkan allah swt kan..

pagi sabtu memasing bangun awai...tak sabaq nak jalan kata syawal..yela , mmg weekend selaloo kami lepak kat rumah je...tu yg rasa macam lambat je berlalu kan...

percubaan abg ngah nak buat peace tak menjadi...

kiter usha belakang sikit...kasi tiru...

boleh la izz dari tak da kan...si syawal tu aku sebok la suruh pakai kasut..nak jugak pakai selipar..mmmm...gasak la...tapi alhamdulillah jugak la pakai selipar..sebab banyak kedai kena bukak kasut..nasib jugak kan...kalo tak susah jugak , nak tunggu dia bukak pakai kasut tu...bijak jugok
kamoo syawal...

selfie seround sebelom jalan...
mak yong bakal 3 anak..
36weeks ago...

nampak dah sarat ke..memasing kata aku dah sarat..mmg dah sarat...tp hati kuat nak berjalan jugok..lantak ke deme...ahahhah

selfie seround...ada muka abah sikit...abah tu susah hati je...umo dah meningkat...tapi haluih dia..hahahha....susah hati...makin motak dia rasa rambut dia tu...kikikikiki..tak pe la...binik kamoo sayang jugok....tak da org nak kat kamoo...bak kata kamoo...binik kamoo je...


tak jalan jauh mana pon...G bangi je...tapi nak hadap jammed yang tak di sangka2 kat bangi tu, mmg berpeloh jugak la walaupun duduk dalam kete beraircond kan...aku heran la bakpe ramai sangat org kat bangi..rupanya niat dorang pon sama dengan aku, nak shopping kat bangi sental tu...banyak butik semua dah berkumpul kat bangi sentral tu, mmg penuh la....hahahhahahha...hadap la ko soya...nasib la mood en asbeen baik je aritu...dia ni aku tau bukan suke sangat dengan org yg terlalu ramai ni..dengan sesak bagai...mula la hangin dia swing kan....tapi hari tu dia mmg bagi kerjasama yang baik, sebab semalamnya anak beranak tu dapat baju free dari soya mak yong ni..seronok la dorang..seronok la...yg kopak aku...guna duit aku..hahhahahah....tak la..seronok beli untuk anak2 ngan suami ni..tunggu en asbeen membeli sendiri mmg tak la...tetiap tahun, aku akan beli satu, at least baju untuk dia...

ok...sampai sana...siap2 carrier semua...izz senang, dengan carrier je...syawal behave...cuma bising, nak makan kek...ye la ibu kamoo perkenankan nanti yee...kiter carik barang ibu...alhamdulillah dapat jugak la...barang2 yang nak beli...hadap dengan org yang ramai, kalo tak membeli, bengang jugak kan...dengan panas bagai...

selesai untuk aritu....alhamdulillah....tak yah fikir dah..semua dah siap2 settle...

hari khamis sebelumnya aku terjah outlet naelofar hijab..aku mmg suke paka naelofar hijab ni, selesa sangat...kali ni amik design lain pulok....

alhamdulillah banyak dah settle...dah siap packing masuk dalam kotak semua ni...siap tagging lagi kat kotak...
"barang persiapan raya my little family"

haaaa...gasak la...kang aku beranak nanti, senang, en asbeen boleh amik je kat dalam kotak tu..semua kat situ...nak tunggu en asbeen mengemas, kang ada yang tertinggal...dah selesai masuk kat dalam bonet kete en asbeen pagi tadi..alhamdulillah...tak payah fikir apa2 lagi....semua ni aku buat demi mudahkan en asbeen...senang dia nak carik...satu tempat je kan....


esoknya ahad tu kami ke alamanda, beli barang rumah, pamres bagai, susu segala..lepas tu terus ke bangi, aku nak mencarik barang untuk pantang...tu nanti aku citer ye....tak snap pulok apa yang aku beli...

ok..daaaaa

Pose baru minum susu




Peel budak yang bakal jadi abang ngah tak lama lagi....org suruh minum susu duduk....dia sedap2 kasi pose gitoo..mak pak dia ni, cukup la riso kot kalo susu tu tumpah dari cawan dia, tak naya namanya...mmg rasukan ablasa la abah kamoo kalo benda tu terjadi..kamoo tahu tu izz...

mmmmm..gasak la dapat anak, otak tu, akal tu, sentiasa berjalan...ada je yg dia cuba nak lakukan lain dari yang lain...ikut kamoo la izz, janji kamoo senang dengan title kamoo sebagai kanak2 kan....

tidoq malam2 pakai pampers lagi...cuak jugok kalo tak pakai kan....lagi pulok belom time tidoq, dia dah siap2 bukak suar dia...izz ni mmg cukup suke la tidoq tak pakai suar...cukup baju dengan pampers je...ikut dan dia je...


mmg kena sesungguhnya dengan nama kamoo kan..

IZZ DANI AQLAN

Alhamdulillah....gembira atas perkembangannya


Salam 12 Ramadhan...
kejap je dah nak masuk setengah bulan pose kan...alhamdulillah...masih lagi kuat untuk berpuasa...alhamdulillah baby pon sihat menendang2 je dalam perut ibu dia ni...sangat2 memberi kerjasama tau...sayang baby....

alhamdulillah di bulan ramadhan yang mulia ni...aku pon dapat perkhabaran baik dari geng gosip aku ni...yang dia sudah berhijab..alhamdulillah....

tu kak shidah tu..yang baju pink tu...

1st ramadhan dia dah mula berhijab, dia wassap kat group...alamak...sweetnya...jujur dari hati, suke tgk dia pakai tudung, nampak kena ngan muka dia...cantik sangat...


kan....sweet kan..alhdmulillah...

selama dia berhijab ni pon, aku tak jumpe dia atau kuar gelak2 sama2 lagi...dengan aku pon tak berapa nak sihat sangat, nak gagahkan diri berjimba kat alamanda pon, tak terlarat sekarang ni...baru2 ni jumpe dia...alahai, serius kak shidah, u're very sweet in hijab tau...suke sangat tgk...mmg sesuai dengan dia..moga dia dengan istiqomah dengan niatnya..ammiiinnnnn