Yang DiSaYAngi

Selasa, 13 Oktober 2015

kata2 mencerminkan siapa diri anda

salam selasa..masih lagi kisah trobek sikit...mmg terobek hati tau bila baca ni...benda ni berlaku kat taska izz ni...alhamdulillah pihak pengusaha taska, mmg tak da pape masalah dengan aku selama ni...ataupon dengan parents yang lain....

tapi benda ni jadi aku bengang N nak up kat dalam entry kali ni sebab ni...


ada salah seorang parents buat note ni, siap tampal kat cermin taska....tolong la wei...ko sedar tak..ko memalukan diri ko sendiri..bukan pihak taska ataupon pihak parents yang lain...kami tak sekelumit pon rasa terkesan...tp cara ko menyampaikan tu tak kena dan selari dengan niat baik hati ko utk menegur...

apa la salahnya ko tegur elok2, bagitau pihak taska ke,...kalo betoi nak buat memo gini, ok boleh, tp biar la ayat tu baik sikit...nampak murni sikit bahasa tu...ni ayat n kata2 tu melambangkan siapa kamoo tu wahai ibu atau bapa ni..tapi kami2 mak pak kat taska ni tahu je siapa dia....tp tak perlu la cakap gitoo kan...

heboh kat taska pasai hal ni..pihak taska ada la beberapa kali slowtalk ngan parents ni, katanya dia minta maaf...tp ko buat2 lagi kan...ko egat anak aku binatang...haareeeee....eeiiii....geram je aku tau...

ni bukan salah pihak taska,,,tp ni mmg totally kesalahan pihak ibu bapa tu sendiri...aku sebagai ibu ni malu dengan sikap yg di tunjukkan si ibu bapa ni...



jangan tunjukkan sikap begitoo pada kanak2...kite ni mencerminkan siapa diri kite...walaupun ko marah sekalipon, tak salah ko tegur secara elok2...si izz tu kena gigit sampai lebam2, aku rilex je..pada aku, aku pegang gini..

as long anak2 aku, tak teruk sampai patah riuk, sakit kronik bagai, aku ok...setakat sikit2 gitoo, iitu adalah kehidupan anak2..macam kiter tak penah jadi kanak2...itu aku pegang...org lain aku tak tau...

Isnin, 12 Oktober 2015

kasih abg kepada adiknya

Salam isnin kengkawan...tahniah pada sufi juara AF2015 yee....yang penting aku mmg nantikan performance syamel N bila...deme tu boleh G jauh tu..inshallah...meromang soya tau bila syamel bawak lagu sampai mati tau..mmg boleh geng la ngan hazama tau...apa pon tahniah..

ni masih cerita throwback lagi...
syawal yafiq dah mula menampakkan sifat keabang2an tau....
nampak dia suke layan adik dia bila ibu dia tengah sebok...kadang ada gak aku cakap kat dia..

"syawal yafiq tolong ibu tidokan adik kamoo dalam buai boleh...?????"

"mmm...boleh ibu.."terus la dia amik kerusi kecik dia...letak sebelah buai....di enjut2 adik dia pelan2...mmg dia buat sebijk mcm ibu  n  abah dia buat....kdang kalo adik die kat tilam ke atau dalam kete ...bila dia dengar adik die menangis...mula dia akan sebut..
"ibu..cepatla...mirza firash nangis ni..kesian dia.."

ye la syawal...dia tak boleh dengar adik dia nangis...dia rasa adik dia sakit sgt kalo nangis..hahhahahha...ye la syawal...

bila dia dah makin besaq ni, makin akal panjang...alhamdulillah nampak perubahan dia waktu izz dani aqlan kecik dulu dengan mirza firash sekarang....dulu waktu izz dani aqlan kecik, dia pon masih kecik, ni sekarang dia dah besar N paham....tu nampak abang2 sikit tu...

kasih ibu hingga ke syurga..amiiinnnnn....

yang si adik ni ..tak kire la abg izz ke, abg syawal ke...janji deme cium..senyum sampai ke telinga , sia boleh sangkut tau...