Yang DiSaYAngi

Khamis, 22 Oktober 2015

syawal yafiq dan izz dani aqlan motor skill

salam khamis kengkawan...
hari ni agak rilex sikit sebab keje hardcore pon soya dah settlekan...sekarang ni susah la nak up entry baru tau..mana nak hadap keje, nak pump susu lagi...nak up entry kan...ni dah rilex sikit ok la....

alhamdulillah....

hari ni nak bercerita tentang syawal yafiq N izz dani aqlan...

dorang ni berbeza dari segi motor skill dorang tau..nampak pro N contra dorang ni...

macam syawal, dia lebih suka susun warna N bentuk yang sama....alhamdulillah sekarang pon nampak perubahan, banyak cakap, dah kenai huruf nombor....tapi belom dpt membacalagi...tapi takpe,.inshallah satu hari nanti....

ni antara homeschooling syawal kat rumah dengan adik dia...mmg patern deme ni nak mak pak join sekali...kalo masing2 tak amik port pasai dorang, mau dorang asik main je tau..nasib jugak adik mirza dorang ni baik je...dapat susu, kenyang, baring tepi, main la sorang2...tak banyak hal sangat si kecik tu...

tgk la huruf yg di buat sendiri...bila ibu kata..
"syawal..ibu nak A.."

katanya...

"mmm...baik bos..nak..ni A...."





haaaa...yang ni pelik sikit...dia selaloo keliru b kecik dan d kecik...dr kecik lagi...

baru betoi...



dia dah bosan main playdough....dia minta abahnya baca buku untuk dia...
si abg ngah izz pulok yg take over playdough tu...

si izz ni lebih pada nampak kekreatifan dia kat situ...


hasil kerja izz...dia buat...dia susun...tapi yg best dia buat semua dua2..pastu dia susun N dia susun acuan yg sama tu kat atas bentuk yg dia buat guna playdough tu...

cantikkan...

satu lagi..nampak beza dorang ni...korang tgk...

tu hasil kerja syawal bila main lego....tinggi je...tak nampak di build apa2..nampak dia lebey susun ikut warna dan bentuk yg sama...

tapi berbeza dengan izz...izz dia suke main lego ni...dia buat la sekhusyuk2 nya...tau2 siap jadi pistol, tau2 siap jadi kapal terbang...tau2 siap jadi robot....imaginasi tu tinggi je...korang tgk apa yg dia build tu..mcm kapal perang tau...hahahhah...kalo setiap kali dia buat sesuatu..dia akan tunjukkan hasilnya...tapi tu la..cakapnya idok la jugak...kikikiki...takpe la izz dani aqlan..pelan2 ye...ibu tak paksa kamoo pon, tiba masa kamoo cakap jugakkan...


korang boleh discribe tak perbezaan antara dorang ni..

inshallah gaji ni egat nak beli..bolt N nut pulok untuk dorang main...


Rabu, 21 Oktober 2015

dilwale 2015 - 20 years ago...sambungan DDLJ




member aku kata nak tgk citer ni tajuk dilwale..sambungan dari DDLJ ni...dah 20 tahun dah....bulan 12 ni kuar...tp tak kat semua wayang ada ni...yg aku tau la kan....so mmg aku terus bgtau en asbeen...alhamdulillah en asbeen paham binik dia yg suke hindustan ni...katanya..

"boleh....tapi bawak mirza..."

ai...ai...cip...no hal mirza...kasi susu, lena la dia..hahahha..alhamdulillah mirza ok...selama jaga dia ni...budak besar dia..tido susu je la dia tau...

so geng jemah, dah sedia...this december ok....

happy belated soya

HAPPY BUFDAY BUAT SOYA...KIKIKIKIKI...

alhamdulillah masih bernafas di bumimu ini ya allah....
15.10.2015 genap soya menjangkau satu lagi angka...



nampak sengal muka aku kan...
happy bufday buat kakak sengal soya jugak ni...

same date...kongsi date tak sama tahun..kikikikiki...


seronok soya amik gamba guna note 5 tau...yg penting bukan soya punya,...org lain punya..hahahhahah..

happy belated soya....


p/s : otak beku la nak buat entry ni...adoiiiii