Yang DiSaYAngi

Khamis, 5 November 2015

Bengkel Tatih Tari By Puspanita KPM 2015


Salam khamis kengkawan..

cerita last week....
last week agak BZ la dengan kerja yang hakiki N last min punya keje...tp at least aku join....


aku join ni, sebab mmg aku minat..lama kot tinggai seni tari ni, last 2007...mmmm...ni kire minat kami satu family..turun temurun la...dari zaman mak aku..membawa ke akak aku nigina tu...lepas aku..mmmm....aku jumpe lakik aku pon time die join dramatari tahun 2006 dengan team akak aku....dari situ kenai en asbeen...sweet kan...semuanya ada kena mengena dengan seni tari....sweet candy crush sangat tau...

mmg satu hari bengkel tu...dari pagi sampai petang...
nasib la pakai pakaian sukan....idok la kalo berlengas, rasa tak selesa kan....

haaa....cuba carik soya..ada je kat situ..berkarat aku ni haaa, dah berabuk step aku, kena polish balik ni...hahahhahaha

dalam bengkel tu ada ajar tarian zapin N joget....siap ada buat group N buat persembahan depan cikgu2 ni...kikikikikikiki...bayangkanlah aku yg rabak, tak tidoq malam tu siapkan keje last min..hadiah dari paris tu, lepas tu, nak join benda alah ni...mmg masak aku ni haa...tapi dek kerna minat, aku gagahkan, jauhkan semua penat tu....

kat sini, mmg tak la nampak muka...sebab aku hujung sana/....

yeeayyyyy dapat satu hari kursus..walaupun dah terlebey cukup kursus aku..hahahhahahah....

TQ puspanita...soya suke tau....

balik rumah, flat abis....balik rumah, terus aku mandi, solat...semua benda tu aku buat esoknya...en asbeen siap suruh aku tidoq dengan mirza, siap en asbeen tutup pintu bilik, takmo ada gangguan dari anak2 dia...mmg dia nak bagi aku rehat abis...sambil menyusu, sambil tidoq..mmg layan abis aku..lena je aku ngan mirza tidoq....tau2 en asbeen kejut, bangun makan malam...mmmm...TQ en asbeen, sangat memahami....



nanti nak cerita zumba by puspanita pulok la..

Selasa, 3 November 2015

Hasil kerja di bawa ke Paris

Salam selasa kengkawan..

berabuk sungguh la blog ni bila tak bersihkan....

kembali bersiaran semula...sebab mood malas2 ni datang je bertandang....
minggu lepas agak BZ aku, sebab last min, Team Puspanita BPSM, KPM nak buat farewell untuk pn Dny semperna pertukaran di ke unesco, pegi Paris ko..bestnya lahai.....

so satu perbincangan diadakan untuk buat farewell ni...setelah di bincang tentang hadiah...katanya bos...nak hadiah yang murah, tp unik N ada memori....sekali deme dok discuss...nak buat scrapbook...tapi sape yg nak buat..?????

sape lagi...kalo jari telunjuk boss tala kat aku..huh.....masak la aku...
nape la aku yg di talanya kan...

bermula kerja last min yang di beri tu....esoknya jumaat aku dah nak kena submit..mmg mcm buat assignment pulok tau..terkenang zaman belajar dolu kan..banyak keje last min kena buat...


kiter gunting2 mana yang perlu dolu...scrapbook tak beli lagi...hiasan deco2 bagai pon belom lagi...

alhamdulillah bersyukur ke hadrat illahi...kerana di anugerahkan seorang suami yang sangat2 la memahami akan hati dan perasaan sang isteri ni...

dah la balik lambat, sebab turn nama aku naik, kena jaga kunci, lepas tu terus G alamanda dalam hujan, nak membeli barang buat scrapbook ni, balik je, terus mandi solat...en asbeen dah siap2 dinner malam tu...jam 9pm aku jaga mirza sat..lepas tu terus la jam 10pm aku buat keje sampai jam 3am..mirza terjaga nak susu...susukan die..tak sedar bila tertido, sedar2 dah jam 4am..terus bangun buat keje sampai jam 5.30am..tau2 dah azan...mmmm...aku tidoq sejam je...

pagi tu lepas tu ada bengkel tatih tari anjuran puspanita pulok..mmg rabak la mata aku..

jom tgk hasil kerja aku..tgk ok ke tak...

haaa...ni muka depannya/....

setelah di kemaskini...

ni di antaranya helaiannya...

soya bangga dengan hasil keja soya...

akak poyo ni pon sama2 bantu aku dalam hasilkan scrapbook ni...tukang bagi gambo ni...


alhamdulillah hasil keja aku di terima baik, dapat pujian,....yg penting si penerima menerima dengan hati terbuka..mmg dia bangga dapat hadiah gini..mmg memori sungguh katanya...walaupun rabak mata aku...dia menghargainya..walaupun gamba aku sekeping pon tak da...al maklum la..deme buat semua event tu waku aku takda...cuti bersalin kan...kata pn Dny...

"soya..ko jgn risau..aku bawak hadiah ni G sampai paris tau.."

haaa...ni sayang Pn Dny lebey ni..mengenang pn Dny ni baik je ngan aku....kalo tak jgn harap la aku nak rabakkan mata, korbankan masa tidoq aku buat semua ni kan...ni semua ikhlas untuk Pn Dny...kan soya kata..soya..kalo baik ngan org...org tu baik ngan soya, gini la hasilnya...kalo org buat poyo ngan soya, soya pon poyo ngan org tu, mmg tak da la gini..hahhahahhaha..jahatkan..