Yang DiSaYAngi

Jumaat, 20 November 2015

Improvement Syawal Yafiq sehingga kini

Salam jumaat kengkawan...

cerita semalam...aku apat wassap dari en asbeen...
semalam ada check up OCCT Terapi untuk syawal yafiq kat hospital putrajaya..aku tak la G...selaloo aku G...tapi di sebabkan aku sekarang bawak mirza G check up kesihatan sendiri...so amik la sowangs etengah kan...aku ngan mirza, en asbeen ngan syawal..idok la nampak kami ni selaloo sangat kuaq time waktu keje kan...tp kuaq pon bukan sengaja, semuanya bersebab...semuanya sebab anak....dah appoitment deme semua waktu keje...kena la redho..alhamdulillah kini aku mempunyai seorang boss yang sangat2 paham akan keadaan hidup berumah tangga ni....mmg paham akan keadaan mereka yang mempunyai anak ni...

tapi sayang la aku tak G semalam...nampak XTVT syawal semalam dengan doc, sangat2 menarik...

semalam syawal tak buat terapi seperti biasa kat dalam bilik terapi...tapi kali ni dia buat kat luar..kat laluan luar tu....apa yang syawal buat....

main pasir sintetik....

en asbeen kata...syawal nampak je doc jai bawak kuaq pasir ni sambil kata..
"ok syawal..ini apa..."

syawal jawab
"wahhh...ini pasir...doktor kiter main pasir ye.."

doc jai senyum je ..seronok tgk improvement syawal kot...makin pandai cominucate dengan doc...apa yang doc tana..dia jawab....seronokla dia kan berborak dengan syawal kan....


nampak dia ralit dengan pasir sintetik ni...en asbeen pon naik teruja...terus kata..nak carik jugak la untuk anak2 time gaji nanti...eye boleh en asbeen..nanti kiter G carik yee...

syawal sebok dok kata...

"abah...amik la gamba, nanti ibu boleh tgk..."

dia yang suruh..hahahhah...boleh je syawal..


ibu memang teruja tgk awak gini...

en asbeen kata...bila dia nampak doc jai pon sama2 main dengan dia..dia tanya...
"doktor..apa doktor buat...??????"

doc jai kata..
"doktor buat istana...eh cantik la istana syawal...hebat la.."

syawal balas..
"eye...saya memang hebat.."

hahahhahahha...macam2 la...seronok tgk perkembangan syawal, walaupun org nampak, tak da improve mana pon..anak korang...takkan...aku tau la tahap mana kelebihan dan kekurangan anak aku syawal yafiq ni...


kengkawan sekolah syawal ada yang dah pandai membaca...katanya kengkawan, anak sekarang kena laju, sebab takut tak dapat menampaung keupayaan guru untuk fokus kepada permasalahan anak murid...mmmm...entah la...pada aku syawal dah improve gini, sebesar rahmat buat aku....

Khamis, 19 November 2015

mirza firash wit abah


budak motak cumil ni sekarang buat soya geram sangat ngan dia tau....
sekarang ni en asbeen suke la main dengan dia..kata en asbeen..

"saya perasan saya suke main ngan dia kan...agaknya dia tau saya mmg jaga dia dari dia umo 1 hari kot kan..."

mmg aku perasan mirza rapat ngan en asbeen...ngan aku pon rapat jugak...tp tak mcm abang2 dia...bila dah besar br rapat ngan abah dia..kalo tak kecik2 melekat ngan aku je la...tapi mirza dua2 dia rapat..korang tgkla dua beranak ni main dua dalam bilik..mati2 la aku egat dok tidoq berdua...si abang2 ada kat luaq ngan aku, layan tuan anas mikael....

sekali dapat wassap dari en asbeen...
seronok tak hengat kan...


port fav mirza...suke abah dia letak kat lutut abah dia....


cukup suke main tangan gitooo...


halllllllooooo..halooo....seronknya la hai..
geleyar la adik uiittt



entah apa yang seronok tak tau la...
mirza mmg seorang budak yg murah dengan senyuman..alhamdulillah.....

tahniah kak long



tahniah buat kak long...anak sedara aku kat penang tu....keputusan UPSR dah kuar selasa aritu..dapat la dia 4A 1B...teriaq dia..ikikikikiki...agaknya dia target 5A kot...result B tu subjek sains...mmg cikgu dia kata subjek sains tu susah sikit tahun ni..tak tau la kan....tak pe la kak long..itu dah cukup baguih dah tau....


korang rasa mana dia...
tu yg sebok dok tgk result sendiri..kikikiki...tak puas hati la tu..tak pe  kak long..bersyukur...mama ngan abah bangga je kak long dapat banyak tu tau..semua org bangga ngan kak long tau...

to kak long...ni baru permulaan buat kak long..moga terus success ye...doa mak ndak soya  sentiasa untuk kamoo..nampak mcm adik beradik dak...ikikikik




lip gloss matte by maybelline

salam khamis kengkawan...

selasa aritu ...geng gosip tak cukup korum...tinggal aku ngan kak ida ni...dok jalan2 kami...sekali singgah watson...terjumpe pulok lipstik ni...
mungkinnya maybelline..hahahahhah

cantikkan lipstik ni...aku ni bukan jenis kumpul lipstik pelbagai warna dan pelbagai jenama atau pelbagai gaya...aku ni sebatang lipstik tu guna la sampai lebam...haahahahh...selagi tak abis..jgn harap la aku beli baru...mmg asik kena maki je aku ni...asik guna yg sama je setiap kali pakai..nak buat guano...dah sebatang tu je..lain la kalo berbatang aku ada kan..hahahhah...

si jemah sorang ni pantang kalo masuk watson...suke benor tester2 tau....aku ni mengikut je la....sekali aku terpandang lipstik ni....jenis lip gloss...tapi matte...si kak ida ni mmg suke jenis matte ni...aku ni pon belajaq jenis lipstik ni pon dengan dia je...hahahhaha....nampak benor kan...

ni kire kali pertama la aku jumpe lipstik jenis lip gloss tapi matte....tak tau la ada brand lain sebelom ni....aku pon try...


ni jenis2 nya...bila pakai...wahhh best...rasa ringan sangat N yg penting dia long lasting..selaloo kalo pakai matte ni bibir kiter akan ketara nampak menggelupas kan..kering je kan, walaupun nampak warnanya..tapi ni pakai...wahhh sampai petang still ada..


ko tgk kak ida x menahan kan kalo dia tenyeh, setenyeh-tenyehnya...selagi boleh tenyeh minah ni...ko tgk bibir dia..mungil...macam qu puteh tak..hahahhah...

aku punya aku pakai light je...tp mmg ringan...suke pulok pakai....

boleh la aim lipstik ni...gaji ni nak try la..nasib la en asbeen ni jenis redho je binik gini kan..kikikiki....


Selasa, 17 November 2015

APC maktok

Salam selasa kengkawan...

aritu waktu cuti bersalin tu, aku ngan mak aku sebok la dok mengemas barang mak ni..al maklum la mak dah mula nak oindah rumah dia....org seronok nak duduks endiri balik..dah lama benar dia tak duduk rumah sendiri kan....tak pe la mana selesa buat mak...

sekali aku kemas2..jumpe ni..

tada...aku cakap la kat mak...
"fuyooooo...ni APC mak ni..sekarang mana nak dapat gini dah..."

bantai gelak dia...dia pon tak sangka ada lagi...pingat untuk anugerah perkhidmatan cemerlang dia..tak salah ni..tahun 1985....lama dah ni..dah 30 tahun...mak aku egat dah hilang mana dah....siap cakap ni...

"ni kena sinpan ni...sekarang mana nak dapat gini dah...."

ye..itu ya sokong mak..mmg susah nak dapat sekarang ni gini..sekarang ni juz sijil dan sijil premium je la...kan....kalo dolu siap pingat ni, N sijil siap frame ko dapat...seronok dorang kan...mak aku dapat APC kat MOT tak slah dolu, ada lagi kat rumah sungai petani....

kenangan mak kata..mmg kenangan sungguh ni...sekarang mmg tak la dapat gini..aku pon belom tentu merasa..mulut puaka macam soya mana nak dapat APC..hahahahhahah

Isnin, 16 November 2015

HP was damage again

Salam isnin kengkawan....


i'm not in mood..mmmm...
jom nak banjer selfie seketoi dua ni...
se,ua selfie last week...sebelom HP sony prob lagi..kali ni prob tang connected charge dia...

muka poyo kan...

ni jumaat lepas sebelom HP abis bateri....balik rumah tu nak charge...sekali lama charge tak menyala pulok....try la semua charger yg ada kat umah ni...tak boleh jugak...try kat umah akak aku pon tak jalan jugak...gamaknya mmg kena betoikan part charge tu..mmm...korang rasa mahai ke murah..mmm..member opis aku kata dalam RM 30...entah..en asbeen pulok kata mungkin jugak sebab bateri HP...tp aku rasa bateri HP tak da prob rasa...mmg pasai connected charge tu....

ada la bebudak opis ni kata...

"tukaq je la HP baru..."

alahai kome ni senang je jawapan ye...bak sini duit aku G beli baru..mmmm...kalo duit riban2 boleh la...mmmmm....en asbeen pon kesian kat aku...ni pakai HP dia yg lama tu sat..prob apa tah...asik la hang bagai..sudahnya aku off arini..aku siap cakap kat en asbeen...kalo nak carik soya, carik kat opis...call opis...sekali dia kata..
"ala...nanti kalo saya nak carik awak, awak tak da kat tempat mcm mana..."

mmm..ni jawapan soya...

"ala...jgn risau, bukan awak selaloo call saya pon...sy je yg selaloo call awak...tak yah risau..."

mmmmm...diam sajo dia....

malas nak fikir pasai phone...tak yah ada fon 2,3 bulan pon tak pe kot...mmmm..naik fed up pulok...kengkawan nak carik soya, PM je la kat FB ye..mana la tau windu kat kepoyoan soya ni kan..hahahhaha...perasan no kawan hampa ni..