Yang DiSaYAngi

Jumaat, 4 Disember 2015

mirza firash turn 5month


mirza firash....

alhamdulillah ahad ni genap 5 bulan....budak kecik ni alhamdulillah pada soya yg mak tiga ni..pakat semua anak jantan belaka..hahahhah...alhamdulillah mirza firash mudah untuk di jaga...dia anak yang baik...sebaik dengan maksud namanya.."anak yang baik"....

sampai maktok kata..banyak2 cucu, ni paling senang jaga...bising nak susu je, tinggai sendiri pon takpe..dia buat hal sendiri...tidoq pon tidoq sendiri, ikut dan dia...janji tidoq...tak tidoq lama pon takpe...kejap2 pon tak pe..tak bising, tak meragam.....dia buat hal dia..dia rasa nak tidoq, dia tidoq, dia tak mo tidoq, dia guling2..mmg tu je la keje dia...maktok senang, siap sempat buat org tempah kuih kat dia...tahniah mirza firash...


still breastfeed,...cumanya kalini ibu dia agak culas..mungkin kekangan waktu, takpon badan sekarang cepat letih, melayan kerenah anak2 yg lain, dan suami...




haaa...ni fav dia sekarang...cukup suke kalo ibu dia bagi baca buku...lagi2 yg besaq gini...terbeliak bijik mata dia...

suke minta ibu baca untuk dia..kalo ibu dia baca je buku, dia diam, tutup je buku, muka memcebik...


haa...budak pandai pegang botol sekarang ni..tahniah mirza firash...

dia umo nak masuk 5 bulan, aku sendiri tak percaya yang dia boleh sebut perkataan..
"ABAH"

hahahhaha..ni penangan en asbeen suke la sebut..abah...abah..abah...yg best boleh pulok dia ikut..bukan takat aku n en asbeen yg perasan...maktok dorang ni pon perasan akan apa yg terjadi ni...sungguh...aku sendiri pon tak percaya..advance sgt awak ni dik...

tak tau hanya imaginasi aku semata atau tak..tp itu la yg aku, maktok dorang N en asbeen dengar...

budak kuat selfie ni..asal ibu ajak selfie..menggedix sat..



meluah rasa sat

salam jumaat kengkawan....

tak banyak yang nak di ceritakan....still not in mood..sebab HP prob balik..mmmm...asik prob je kan..beli je la baru..mmg senang kalo beli baru...tp guitnya celah mana mau carik..mmmm..lagi pulok hujung tahun, semua nak pakai duit..kelengkapan sekolah anak2...izz n mirza masuk taska...awal tahun, kompom la mahai sikit kan..dr biasa...ada yuran2 lain...syawal lagi...mmmm...itu pon syawal aku dah tolak tepi kasi en asbeen settlekan....dengan roadtax pon x lama lagi ni nak expired dah...nasib la tak mahal mana...dapat duit bonus awal tahun depan pon, tak dapat buat apa dengan duit tu..simpan utk duit roadtax N kelengkapan sekolah anak2....guano..bila org kata kiter banyak duit..lagi2 dengaq je bagi bonus, semua pakat la nak naik harga sana sini...tak fikir langsung, kesusahan org lain...

pastu ada la suara anasir jahat, minta lempang soya kan....
"dah tau gitoo...jgn beranak ramai..kalo tahu diri tak mampu.."

adoiii pedih..mmg nak kena libas kuat2 ni....siapa kite untuk melawan takdir yg telah ALLAH SWT tetapkan...siapa kita..?????mai habaq sat....sukea2 nak lawan takdir noo....dah di tetapkan setiap soerang hambaNYA dengan takdir masing2..terima je la...sebab tu org kata..ukur baju di badan sendiri..tak mampu buat cara tak mampu...itu adalah soya...mmg terliuq, mmg teringin, abis tak mampu, dok diam je la...

anak2 adalah harta segalanya di dunia dan di akhirat..
nampak tak mana izz..???????

rilex dia je..main sorang2 kan...


maaf la...soya emo pulok pepagi ni kan..maaf yee kengkawan...

Khamis, 3 Disember 2015

lain macam je kentang ni




korang penah dapat kentang gini....maktok dorang ni la...dia nampak kat kedai runcit kat umah ni...dia dok la bertanya kat tokey kedai tu...tokey tu kata..selama ni org lain tanya, siap nak beli, nakkan kentang ni, tp tokey tu takmo bagi, takmo jual...katanya bukan untuk di jual...

tapi bila maktok bertanya..jawapannya...
"haiyaa....ini kentang ramai yang tanya maa....U mau ka...u amik la..."

hahahhah rezeki maktok...macam org kan kentang ni

Rabu, 2 Disember 2015

Fesyen Tudung untuk Remaja

Salam rabu kengkawan....

hari ni rasa macam soya nak up je citer pasai penggayaan tudung..soya ni idok la hebat atau legend mana bila nak style kan tudung ni...pada soya, janji elok, kemas, senang, mudah, cepat N masih mengekalkan ciri2 pemakaian tudung..ppada soya, itu sudah memadai...

tapi sekarang penggayaan fesyen bertudung tumbuh bak cendawan tau...sana sini ada je patern yg baru, N menjadi ikutan....kan...

Tiada siapa dapat menyangkal bahawa pemakaian tudung adalah tuntutan yang wajib
dipatuhi oleh semua wanita yang beragama Islam. Tudung juga tidak boleh dianggap 
sebagai aksesori fesyen semata ok..no..no..no...tapi berfesyen dalam menggayakan shawl atau bertudung secara trendi tak salah, yang penting menutup aurat kan.... walaupun sebenarnya kita mempunyai kelompok masyarakat yang berbilang kaum dan agama. untuk golongan remaja, dorang ni lebih suka untuk ikut trend fesyen terkini, macam soya jugak la..tak terlepas pon...


ni antara cara2 pemakaian yg sesuai N trendi dan  beberapa tips mencari koleksi fesyen tudung untuk remaja yang bersesuaian dengan golongan remaja


yang ni cantikkan...kalo bagi yg badan kecik, tak berapa tinggi, elok la kalo pakai gini kan...

nampak lilit2 dia..kalo yg tak paham, pening tu, kang terbelit..hahahahha...tp ni salah satu [atern yg soya suke pakai...
ni kawan soya..aku suka part yg kat tepi telinga tu, cantikkan, cantikkan..labuh depan n belakang..


macam soya yang ada anak 3 tiga...instant shawl mmg menjadi keutamaan kalo nak cepat la kan..tp kalo nak yg lebih elok, lilit2 pon suke gak..macam instant shawl yg soya suke..
naelofar hijab...cantik, trendy, kemas, senang dan mudah..

sekarang ni mmg trending patern shawl jenis instant ni..
instant shawl.

selain tu pemilihan warna amat penting bagi mereka yang bergelar remaja.mereka yang remaja perlukan menggunakan warna yang terang dan ceria, keana bersesuaian mengikut peringkat usia mereka yang masih remaja...

haaa....ni pon salah satu lilitan shawl yg soya suke...

ha...yang ni bebudak opis kata...soya letak binatang peliharaan kat atas bahu..hahhaha...cantikkan, rimbun2 kat tepi bahu tu...

selaian daripada pemilihan gaya bertudung, warna, pemilihan fabrik perlu di titikberatkan bila memakai...kalo guna kai yang panas, tak selesa pulak kan...mestilah memilih material kain yang sesuai dengan waktu dan tempat untuk mendapat keselesaan yang baik..

Menyentuh tentang tudung, soya suke tgk perkembangan trend fesyen Muslimah terkini yang bagaikan bak cendawan di malaysia ni. Fenomena yang luar biasa ini telah melahirkan banyak koleksi fesyen tudung untuk remaja terkini dengan pelbagai gaya fesyen tudung terkini yang sangat menarik.

kirenya kat opis ni, soya yg paling suke pakai shawl...

ni jugak antara fav soya tau...
shawl ni beli kat zalora..harga murah, ironless, mudah pakai, material baguh, yg best shawl ni ada 2 jenis corak dalam satu shawl ni..dalam dan luar shawl...so boleh la pakai lain2 corak dalam satu masa...kikikikiki....kalo korang tgk, corak di kepala lain, di depan lain kan...yg penting harganya murah...mmg sayang ngan shawl ni...kalo nak cpat, mmg ni je soya rembat, sebab boleh pakai dengan semua jenis baju...

Terdapat banyak koleksi tudung atau shawl yang latest boleh didapati secara online di butik pakaian Muslimah online. Banyak juga faktor mengapa tudung terkini yang ada sekarang ini menjadi pilihan ramai hijabista di luar sana.

ada jugak dok cuci2 mata kat zalora beberapa jenis shawl...senang sekarang ni...semuanya di hujung jari anda kan...klik je kat zalora. macam2 ada tau

haa...soya suke yg warna biru tu..cantikkan N murah...so far idok la mhal mana..still mampu milik...

satu lagi yg satin tu...warna pastel dia sesuai dengan kebanyakkan jenis baju, nampak senang pakai ni..pon soya aim jugak ni...




cantikkan...dok la pandang2 en asbeen...en asbeen dah senyum..dok kata...

"boleh sayang...nanti gaji beli ye...saya ok je.."

yeeaayyy ni sayang kat en asbeen ni..dia tau apa yang binik dia suke...siap en asbeen kata...

"awak mmg ada share dengan zlora erk....asik shopping kat zalora je.."

hahahhaha...mudah sayang oiiiiitttt....


kirenya tak salah kalo berhijab, sambil berfesyen, terutamanya golongan remaja masa kini.perlulah memilih cara pemakaian/versatile style shawal atau tudung tu, pemilihan kain, warna dan jenis tudung atau shawl apabila memakai, janji masih di landasannya masih mengekalkan aurat dan ciri2 muslimah dalam islam..itu yg penting kan...

Oh My Venus - Korean Drama

Salam rabu kengkawan...
citer yg aku n en asbeen dok sengal layan sekarang ni...
kat chanel 391@392 ...KBS WORLD chanel

oh my venus..
setiap isnin N selasa jam 8.50pm - 10.05pm

pompuan ni shin min ahh GF kim woo bin ....ngan hero dia soo ji sub...

maaf la ye...soya mmg suke layan korea...si peneman, selain en asbeen, kompom la syawal...syawal siap cakap kat aku..

"ibu...annaiyonghaseyo"

hahahhah..gasak la ko kan soya..padan muka ko...hahahhahah.....

domok kan shin min ahh...citer ni mengisahkan...

Kim Young-ho(hero dia) pelatih peribadi kepada bintang Hollywood. Walaupun kekayaan keluarganya, Young-ho mengalami kecederaan dahsyat di zaman kanak-kanak. Tetapi dia percaya sebarang masalah dapat diatasi dengan kesabaran dan keazaman.

Kang Joo-Eun(heroin dia) pernah menjadi ulzzang remaja itu, terkenal dengan muka cantik dan ramai yang  jeles. Kini dia seorang peguam berusia 33 tahun, dia mempunyai berat badan yang tinggi sejak. pakwe dia tinggalkan dia dan diberitahu oleh doktor bahawa dia mempunyai isu-isu kesihatan, Joo-Eun mengupah Young-ho untuk mencabar beliau untuk diet dan kehilangan berat badan.

Kerana mereka bekerja pada perubahan fizikal, mereka menyembuhkan luka emosi masing-masing dan jatuh cinta.

citer dia macam2 sweet2 gitoo....mmg en asbeen n soya mmg layan citer gini..hahhahah....

Selasa, 1 Disember 2015

burung oh burung

cerita minggu lepas, aku amik en asbeen kat umah, sebab kete dia bateri problem...
tgk dia dah sedia menunggu kat depan lobi tu..sampai je...si izz tergamam tgk banyak sgt sekumpulan geng burung...dok tunggu org bg makanan kot....

banyakkan...khusyuk nampak abg izz...

ops..kantoi...maafkan saya...muka tu tak muncung tak boleh kaa...muncung dgt tu..cer la senyum sikit pepagi ni...


mmg kat sini, banyak la burung datang bertandang tau,....

Surprise present

Salam selasa kengkawan..lama tak bercerita dalam ni yee...
BZ sikit..last week, dengan tournement bowling, konvo taska la, dengan kijo hakiki bagai, dengan ibu 3 anak ni, macam2 la kijo nak kena buat kan...hahahahha....

satu hari tu, aku ada kata ngan en asbeen, nak ke alamanda, nak membeli barang dapur...so mmg dia la kena jaga anak2...so far dia ok je, as long anak2 tidoq...dia pon tidoq la sekali...mmg senang kijo abang sowang tu..hahhaha...mmg selama G n balik tu, mmg bebudak tu tidoq je kijonya...

nak di jadikan citer...masuk kete, sekali ternampak ni..

tada.....

tetibe tgk ni ada kat atas seat driver uolls....hahahahh...cuba nak jadi sweet je en asbeen...ye awak mmg sweet tau...soya mmg tanjat abis ni...serius, kali ni punya surprise, mmg tak di jangka...selaloo di jangka je apa yang dia nak buat kan..hahhaha...bila masa dia letak pon tak tau..lama gak fikir...baru teringat yang jumaat malam aritu, aku ada bg en asbeen pakai kete aku, sebab dia nak beli barang kat kedai 1 malaysia...aku cakap..pakai la kete aku, sebab kete dia baru elok, tak yah la bawak kan...dia pon ok...tapi mmg tak sangka la gini jadinya..hahhahahha...mmg sweet sgt ni tau...

korang rasa apa isi kandungannya...ala korang tgk pon boleh agak kan, apa bendanya...


ini dia..hahhahah....walaupun citer dia nak abis dah....tapi soya bais khatam dolu..kikikiki....
mmg soya suke lagi baca novel dr tgk drama...drama tgk jugak..tp rasa feel, terawang-awangan tu lagi syiok dalam novel kan...

mmg novel ni ada bagitau en asbeen, yang aku mmg nak beli, tapi macam biasa, tak terbeli...sekali dapat...syiok la...tak salah ni, novel yg ketiga dari en asbeen...sebelom ni novel..

SEBENARNYA DIA ISTERI SAYA
TEDUHAN KASIH
TUAN ANAS MIKAEL

ada satu lagi yg soya suke...since tahun lepas lagi, ada tunjuk kat en asbeen...suke novel ni...aku kata kat en asbeen..
"tajuk dia macam awak je...hahahha"

ni dia...ye...somi soya mmg sweet...sweet2 poyo gitoo...

en asbeen suke la...tapi biasa la tak terbeli...sekali kat opis aritu ada buat preloved novel...bos kat opis ni borong banyak, termasuk novel ni, terus la baca..mmg sweet abis baca novel ni...adoiiii.....suke2...suke....mmg ada cakap kat en asbeen nak beli novel ni, walaupun dah baca, sebab soya mmg suke simpan novel..hahahhah....sebab lepas tu aku akan baca2 lagi..ulang2...

nasib la aku dengar cakap en asbeen, tak jual semua novel, tkalo tak, meraung la aku..mmg sekeras-kerasnya en asbeen tak bagi aku jual novel aku tau...