Yang DiSaYAngi

Khamis, 17 Disember 2015

10 SOALAN DARI BLOGGER CAHAYA HIDUPKU

dapat tau yang kak yati@CAHAYA HIDUPKU ada tag soya untuk segmen ni...alasanny soya sporting...korang rasa soya sporting ke...kikikikiki...TQ kakak sebab sudi tag kat soya ni..soya ni poyo je lebey...tu akak kena tau ok...kikikkikiki...

jom kiter mulakan dengan soalan2 yg di beri..

1) Apa maksud nama anda?
alamak...maksud nama aku...siti suraya...tak di beritahu pulok mak aku maksudnya...tp yang aku tahu, abah aku yg bagi nama...sat..nak G google jap...

haa...dah google..baru tau maksud nama soya..hahahaha...
korang rasa...cantik ke..???????boleh la..cantik la jugak...aku je pon puji diri snediri..ngeh..ngeh..ngeh....

2) Warna kegemaran. Kenapa anda suka warna tersebut?
fav colour...biru...mata ni asik la nampak biru je...asal pegang barang biru..geng gosip ni mula dah siap2 mulut macam mechine gun nak letop aku...nak maki la tu..hahahha...tapi soya banyak baju warna purple ni..guano...suke jugak purple....
3) 3 lagu paling feveret
alamak...lagu fav....semua soya suke...sebab soya suke melalak...hahahahha.....ok..ok..serius...soya suke lagu.....mmmmmmmmm...alamak..tak tau la sebab semua soya suke nyanyi...hindi, malay, indo, k-pop, R&B..macam2 la...
4) Destinasi percutian idaman dan kenapa nak bercuti di situ?
destinasi percutian...????????boleh tak nak kata korea...walaupun berangan...takpe..berangan itu percuma...sebab soya suke suasana kat sana...maaf...soya dah macam boleh hafal tempat2 kat sana...siap boleh nak kenai lagi..hhahahah..jejaknya idok lagi...entah...
5) Apa respon anda bila seseorang berkata, "Cantiknya awak hari ini"
"ooooo...yeke....soya mmg cantik...korang ada...soya ada..korang tak da....hahahahha"
haaa...tu la respon dia...dia punya poyo...org tau dah...hahahhahahah....nampak tak dia punya poyo tu...kikikikiki...maaf la yee..

6) Penang, KL, JB - yang mana pilihan anda?
alamak...mana erk...sebab penang kire hometown jugak..ramai sedara kat sana...akak soya pon kat sana...JB...mmmm...sebelah en asbeen punya kampung...walaupun kluang...still johor kan,...ikikikikikk...KL..tempat soya lahir...dah biasa hidup dari kecik dengan suasana hiruk piruk ni...mmg suke...entah..KL kot...
7) Macamana cara anda memujuk anak / anak kecil / anak saudara yang  sedang menangis?
pujuk selagi boleh..bertanya pada dorang apa masalahnya...so far soya kalo anak2 menangis, mmg soya pujuk, walaupun mula2nya soya yg marah dorang..kikikikiki..lepas tu soya akan nasihat kan dorang...nampak ibu mithali...walaupun soya ni muka kental..hahahhah..dalam hati ada taman tau...

8) Satu perkara yang anda konfem buat sebelum tidur
apa erk??????
tgk HP dolu sebelom tidoq..check news feed kat FB, IG..lepas tu off HP..tidoq..tau2 pagi dah...kkkkikikikikkikik...ops..lupa baca doa  tidoq ok...

9) Apakah pencapaian terbaik dalam hidup anda?
pencapaian terbaik dalam hidup...???? pada soya soya hidup baik di dunia milik allah swt ni pon dah cukup terbaik buat soya bersama insan2 tersayang..itu dah memadai...
10) Apakah yang paling anda harapkan untuk tahun 2016?
apa yang di harapkan yee....mmmmmm.....tak harapkan apa2...cukup la hidup ni di restui...di berkati dan di rahmati allah swt...itu dah memadai....

moga apa yang soya jawab ni di terima kak yati ye..

sape yg soya nak tag...
nak tag

FALSYA
NAD
ZEE

SepahTu Sinar FM



pagi2 ku sekarang ni seronok pulok nak mendengar sinar FM ni...sinar ni kalo aku rasa era FM atau Hot FM tak da siaran kat tempat2 aku G, mmg aku bukak sinar FM ni..so far sinar FM ni ada je la kat mana2 kan...kire senang jugak nak mencarik frekunsi dia...

selaloo pepagi aku bawak kete, aku akan dengar johara pagi era...tapi sejak seminggu dua ni, aku dah start dengar sepahtu sinar..menyinari hidupmu...haahhahah...

so far apa yang aku suke...sepahtu tu antara fav group pelawak yg aku suke...selain tu,deme ini idok la buat lawak, gelak sendiri, org lain dengar tak lawak mana pon...tapi deme gelak...bukan deme..hahahha...so far deme buat lawak, aku gelak jugak, tersenyum nipis jugak...

paling aku suke...pepagi bawak kete, walaupun rumah sekangkang kera, tapi aku suke ada segmen KAWAN TANYA SOALAN...USTZA JAWAB...dari ustaz bollywood kiter...ustza haslin tu....segmen ni ada kat sepahtu sinar tu....aku suke dengar...so far soaklan2 yg di tanya tu soalan yg penah kiter dengar...tp jawapannya mmg kiter sendiri tak tau..sekurang-kurangnya aku dah dapat ilmu kat situ...baguihnya,,...walaupun ustaz haslin tu kadang berlawak boleh tahan jugak..hahahhaha....


aku suke sepahtu ni sebab kena dengar sinar, sebab lawak dorang ni, lawak kampung, lawak melayu...rasa mcm dok dengar dorang berlawak sampai pakai tshirt lipat kain batik tinggi sambil dengar deme buat lawak...kikikiki....dari dulu lagi...

mungkin jugak musim gegar vaganza tak abis lagi, syiok dok dengar lagu2 lama....sebab era FM n Hot FM banyak kuaq lagu2 baru..pastu ulang2...mmmmm...so far sinar FM ni ada jugak la lagu2 lama kan...lagu baru pon ada..ok la kan...idok la ulang lagu sama dari pagi ke petang kan.....


kipidap sepahtu...

Isnin, 14 Disember 2015

Rendang paru nana

salam isnin....
arini sebok org dok bercerita gegar vaganza yg baru melabuhkan tirainya malam tadi..tahniah buat nana...

nana?????????

ops citer nana...cerita selesa lepas 

viral kat FB, IG ..rata2 semua bercerita tentang rendang paru nana ni..
bukan siti nordiana yang jual rendang tu...ni nana lain..hahhaha..kalo siti nordiana jual rendang paru ni..mmg aku vote dia lelaju..hahahhaha....

haa...nampak..rendang yg best...lakik soya puji sedap..makan pon sampai licin, menjilat jari tau..sedap sungguh...sungguh sedap....berkilo cili padi on, idok pedas mana, mmg sedap...kena ngan tekak ni....


haa...ni nana la tu..fauzana ...bukan fafau , bukan siti nordiana....tapi nana, fauzana..hahahahhaha....tapi seronok la dia kena tempias nana gegar vaganza semalam, menang kan..walaupun dia nana rendang paru...kikikiki...

lepas ni boleh repeat lagi...

Tahniah siti nordiana -GV


Ziana Zain (Saari Amri) 

Putus Terpaksa 

Seringkali kau menepis tiap persoalan
Ada sesuatu kau sembunyikan
Dari pengetahuanku

Dapat aku merasakan
Ketara perubahan
Setelah jelas terbukti
Sesuatu yang terlarang
Menjadi teman hidupmu
Selain aku...

Demi masa hadapan kita
Aku merayu
Kuncikan keinginanmu
Bernafaslah dalam sejahtera
Ku pasti ruang untuk mu
Masih ada...

Sudah puas ku menghimpun doa
Agar kau berubah
Berpaling membentuk impian hidup kita

Namun tiada oh kudratku untuk
Halang keinginan
Suaraku tak berdaya
Menentang kemahuanmu

Sia-sia belaka aku
Berkorban kasih ku padamu
Sekiranya kau
Masih tak ubah pendirian
Yang hanya menjanjikan
Pemergian ngeri
Yang tak memberi erti

Demi masa hadapan kita
Tak sanggup aku
Bertemankan oh kasihmu
Yang penuh dengan fantasi
Terpaksa jua ku undur diri...
Terpaksa jua ku undur diri...



TAHNIAH BUAT SITINORDIANA....JUARA GEGAR VAGANZA MUSIM KE-2..REZEKI ANAK...REZEKI IBU TUNGGAL...


ORG NAMA SITI MMG SEDAPKAN NYANYI...SOYA PON SAMA...HAHAHHA....PUJI ANGKAT BAKUL SENDIRI..AHAHAHHAHAH..MAAFKAN SAYA....ITU SEMUA POYO KAN.....

nana nyanyi mmg high picth yg best giler..aku bawak lagu ni kat karok pon, last2 terkucil...kuar la jugak sore angsa aku..hahahhaha...tp dia mmg best....

banyak2 dalam ni..soya suke nana N acong....