Yang DiSaYAngi

Rabu, 23 Disember 2015

Sessi tukaq Hadiah


ok ni last, aku janji...korang baca tau..hahahha..lepas ni aku buat kijo bebtoi tau..
wording aku buat untuk hadiah aku....mana hadiah aku bagi..nanti aku tunjukkan....

abis je makan2 kat kelab tasik putrajaya lunch tu...balik opis macam biasa...selesai solat...sessi bukak hadiah...yela memasing pon nak tau jugak hadiah apa yg dorang dapat kan...

ni hadiah yg cc yahya dapat dari eliz..eliz bagi bunga ko..mmg jadi milik binik cc la...kikikikiki...tapi bunga tu mmg cantik...nasib tak dapat kat aku...sebab dapat kat aku, aku pon tak tau nak buat apa...hahhahahah...jahatkan soya...

ni porch beg toiletries yg abg g-han dapat dari cc yahya...pink ko..mentang2 la anak buah cc ni semua pompuan..kumbangnya sekoq tu jaa...di baginya pink..hahahha...nasib brand best,,,polo ko...bajet rm20 dapat beg polo..mampu..hahahha...soya tak...tapi dapat kat aku best ni..mmg benda alah ni dok la aku mencarik...tapi malas beli..nak org bagi, boleh tak..hahhahaha....

haa ni hadiah aku..

tara.....sedang elok la bekas ni aku dapat..inshallah akan di gunakan bila maktok pindah rumah nanti..sekarang banyak guna barang maktok...kikikikiki...

boss aku tu dapat hadiah towel dari abg g-han....bidang lebar n beso tu tau...



ni hadiah eliz dapat dari boss aku....dapat karpet zam2 ala kazam tu..seronok ko kan mak yong dengan tikar terbang kan...

kak ann dapat hadiah porch beg duit adik beradik..ahhahhaha...dari fiza...sebab apa adik beradik...sebab porch beg dia...dr sekecik-keciknya...sampai la yang beso...

ko tgk sessi membuka hadiah..kecoh...memasing sore macam petir...berdentum dentam deme ni mengilai gelak terbahak2 dorang kan..hahahhaha....

si fiza tu dapat hadiah dari odiex...dia dapat tupperware adik beradik jugak ngan bekas seramik yg kepala coklat tu...boleh la buh garm gula tu...

kak sainah dapat hadiah dari nana...dia dapat mangkuk claypot...boleh la kak ko buat claypot..bagi anak2 ko makan yee...

si nana ni dapat hadiah genie in the bottle dari kak ieda...
si dapat beg kain daro lovely lace N balang kaca..dapat terus masukkan duit syilingyg berlambak dia..hahahhaha....

haaaa...ko tgk la dorang...

kak ieda dapat hadiah dari kak sainah....kain batik songket sarwak warna hitam...elok la tu...dah banyak kain ko kak...bila ko nak buat...kami pon tak tau....

tu...hadiah yg odiex dapat dari soya...
nampak tak...
jom close up...

ni dia....sebenarnya frame ni kosong je...aku yg buat wording tu...semua pakat dok nak dapat hadiah aku...hadiahnya tak tau apa pon...berebut nak dapat hadiah aku..hahahhah...berbakul si odiex tu maki aku, sebab aku balik hadiah tu sampai 6X ko..hahhahahah...

alhamdulillah tercapai SKT kami...inshallah next year family day seksyen perkhidmatan 2016 nanti...inshallah...semuanya dalam perancangan..moga menjadi


Hasil Kerja Soya - bookmark

Salam rabu kengkawan...arini ari last untuk minggu ni aku keje...next week 3 hari aku coti bergolek dengan mirza...kikikikiki...bukan sesaja coti...maktok tak da start esok....dia balik kampong, cousin aku kawen....sampai bila dia kat sana...sampai tahun depan kot...kikikikii...so bergilir la dengan en asbeen jaga anak....tak sabar lak coti, nak golek2 kat rumah....

cerita isnin aritu tak abis lagi..makan beso untuk bufday bash august - december tu....opismate aku bagi idea nak bagi severnior untuk semua kengkawan...memory katanya..lantak kan...so dia edit gamba...aku bawak balik, aku print N aku settlekan semua....dapat geng sebelah menyebelah duduknya kat workstation opis ni....memasing kreatif....kemahen la idea mencurah-curah kan..

lastly...ni la hasil kerja soya...
flet craft gliter paper ni mmg ada lebih waktu aku buat hadiah 

so ada lebey....aku buat la untuk opismate aku ni...siap liminate lagi....

yg ni muka depannya...cuba carik gamba aku...nan hado..hahahhaha...ada..satu atau dua keping je..tu pon kena tgk bebetoi....kalo gambo beso..mmg tak da...tapi takpe..benda2 gini aku suke...bebudak opis ni pon dah tau dah, kalo patern2 gini, tak lain tak bukan..soya punya keje....

bangga dengan hasil kerja sendiri...

aku siap semboq deme..
"korang..aku buat penat2...korang simpan merata-rata...korang buang...korang siap...tumbuk korang..hahahhaha"

hhahahhah...ganaih soya...ganaih2 poyo je tu...dorang tau dah...

nanti aku up sessi pertukaran hadiah...apa yg kami memasing dapat yee

Selasa, 22 Disember 2015

Bufday Bash august - december - Kelab tasik putrajaya

semalam ada farewell ngan opismate....sesaja..makan2 reramai kat kelab tasik putrajaya....
sebelom ni dah penah makan kat sini...

kali ni soya dah tak pregnant..kikikiki...tapi boleh gedixs sakan..tp time pregnant..sama je pon kan....

kami sampai dolu..ada dua trip..kami sampai..terus order untuk yg lain2..senang....

yee...dah sampai semua....semua tema semalam warna biru...kain batik unit kami...

aku still amik menu yg sama...takmo yg lain...sebab suke yg ni...

yg di rai....ogos - dis untuk tahun ni...bufday gurl n boy....


sponsor cake by my boss...T puan....sedap ni tau....berulang makan....
kali ni lain sikit...bukan setakat makan....tp buat sessi pertukaran hadiah...so dapat la merasa memasing..tak kisah la hadiahnya...janji RM20 hadiahnya....beli la apa pon kan...kecoh dorang sessi bertukar hadiah tu tau....riuh kelab tasik tu ngan kami...

ni CC yahya dapat hadiah dari eliz...

ni nana dapat hadiah dari kak ieda..

ni puan dayang dapat hadiah dr abg jihan...



aku je balut guna kertas minyak..hahahhah...
ni odiex dapat hadiah dari soya...beso tu...

ni kak ieda dapat hadiah dari kak sainah...

ni eliz dapat hadiah dari puan dayang....

ni soya dapat hadiah dari kak ann

ni kak ann dapat hadiah dari fiza N fiza dapat hadiah dari odiex..

ni kak sainah dapat hadiah dari nana...

seronok memasing.....jom la tgk hasil kerja yg soya buat untuk seksyen perkhidmatan ni...penat tau buat ni demi korang..korang buang,....siap korang...

siap ada crown dato vida tau..hahahhahah

aku punya paling simple...

nufday boy...boy la sgt kan bang....

soya punya kek, mesti banyak..tu penting....

apa yang seronok sgt soya...





nampak tak hasil kerja soya...bangga sat rasa...

selesai makan..jom menggedixs kat luar...sebelum balik...


sama tak kain kami...


tu je la satu2 nya kumbang yg ada kat unit aku ni haa...ada lagi..CC yahya...tp dia takmo gambo..lantak ke dia..ikikikiki....




yeeaayyyyy semua dapat hadiah....semua kenyang...jom balik tidoq..hahahhah..eh silap..balik buat keje....

nak makan dah ke



dia suke buat mulut gini sekarang..balik semalam./....maktok dia dok kata...
"mirza ni cepat lapaq la...dia nak makan dah kot..."

aku dok kata..tunggu la..tak lama lagi..seminggu lagi....tapi maktok dia tak sampai hati bila tgk dia buat mulut gini...kalo ada org makan depan dia...kelam kabut megepak-ngepak tangan dia bila tgk org tgh sedap makan depan dia....sebok la mulut tu dok cup cap..cup cap....kesian pulok bila maktok doarang kata gitooo...tp tu la tak lama je lagi..seminggu...boleh la kot bagi....izz n syawal dolu pon, lupa dah umo berapa bagi...

last2 malam td...aku start buat serbuk beras...aku 
amik segenggam beras+basuh sampai bersih+toskan beras sampai kering dalam setengah jam+blend halus+simpan dalam bekas kedap udara

so senang la maktok nak buat puree kan...juz masukkan serbuk beras tu berapa banyak maktok nak..masukkan air..masak sini...siap...boleh makan...

maktok tanya...nak buh garam sikit ke hape....terus soya kata..
"jgn mak...tak payah buh gula garam bagai...biar kosong gitoo je...tak payah buh apa2..."

dah ibu mirza kata gitoo...maktok turutkan...TQ maktok...kiter tgk la respon mirza guano hari ni..mau ke tidak...kalo tak maktok suruh beli cerelac...tp ibu mirza ni kata...NO...sebab anak2 soya mmg semua tak suke makan cerelac....entah..mmg penah beli sekali waktu syawal..tp tak mo makan, lepas tu...idok la membeli..takpe...ibu mirza firash ni inshallah rajin buatkan untuk mirza...inshallah

izz dani aqlan suke kaco mirza firash tau


salam selasa kengkawan....
seronok tengok izz dani aqlan ni dia kalo dengan adik mirza firash dia..mesti nampak dia sgt la syg, sgt la suke kaco...sgt la care ngan adik dia...kalo pepagi weekend dia bangun awal...org pertama yg dia akan kaco N kejut...mirza firash...

tgk....dia dah bua adik dia meniarap....muka tak bersalah...

suke pic ni walaupun kabur...

nampak syg kan....





seronok tgk dorang berdua...kalo nak di bandingkan, siapa yang paling banyak cium pelok mirza firash..kompom la izz dani aqlan...syawal yafiq ni di suruh baru buat....