Yang DiSaYAngi

Khamis, 14 Januari 2016

Cuaca panaih la kan


cuaca panas sekarangkan..tak salah dengaq berita semalam...katanya di jangka panas sehingga mac..entah la..inshallah....kalo hujan, nak panas, kalo panas, nak hujan...itu la lumrah manusia kan....mndung ada yang nak tak...kikikikikiki..

tapi mmg hangat la cek ni haa...memalam sekarang jarang2  nak bukak volume kipas ke aras 3, sesejak ni bukak je ke aras 3....elok je...rasa la sejuk sikit..kalo tak membahang je, walaupun malam kan....

mirza ni pon tak sihat sangat...1st time la selama ni dia tak sihat pon light2 je....demam malam, lap2..sikit..tengah malam check temp dia..dah surut..dah ok...selesema N batuk pon light2...tak teruk..alhamdulillah....tapi minggu ni, sejak hari selasa tak salah...dia start demam teruk, sampai merah bibir...alhamdulillah tak merengek, kalo org mengagah tu senyum jugak, bising jugak mulut dia..tp tu la mana ada mak senang lenang je tgk anak tak sihat kan...mesti carik inisiatif kan....aku lapkan la badan dier dengan kain basah..meraung la, bisa demam kan....waktu tu je la...ibu dia kaco dia tidoq....lepas2 tu ok dah...kesian jugak kat dia....

aku pon mmg dari start training lagi, dah tak sedap mulut ni...sekali dapat la ulser 2 biji...waktu perform tu, ulser dok bermaharajalela la kat dalam mulut ni...

korang tgk time ni....nampak aku tutup mata...sebab aku dah start gatai tekak, terasa merenyam je tekak aku ni...mmg serius gatai wooo....tengah menyanyi pulok....adoii....punya la tahan, sampai nyanyi lagu negaraku kuaq ayeq mata ni..hahahha....

geng sebelah tegoq
"awat soya...sedih sgt ke nyanyi lagu negaraku..??????"

hek dia, touching..ni menahan gatai tekak ni...nak batuk sebarang waktu perform atas stage mana boleh batuk sebarang kan....bergelen air masuk dalam badan, bergelen air jugak kuaq dalam badan...adoii....

mmg kena jaga diri, minum air bebanyak....aku sakit, aku boleh jaga diri lagi..anak2 sakit, susah la hati aku ni haaa

7 ulasan:

eima berkata...

MINUM AIR BYK ...MKNM VITA C JUGA ...BGS UNTUK KETAHANAN BADAN .. GET WELL SOON

lieyalatif berkata...

tu la sue...terase bahang panas tu....seb baik kite keje kat o pis ni so selamat le ade ekon...tapi tu laa ekon kat bilik aku ni sejukkk nak mammp...bile balik keje keluar parking panas bedeting...ko bygkan perubahan dari sejuk gile2 ke panas gile2 tu...bisa gak badan aku ...

Zee Suhaini berkata...

nak kluar lunch rasa perit..econ keter tak rasa aper..punye la panas..

Mummydearie berkata...

Salam singgah!

Memang panas sekarang ni. Bahangnya tak tahan sungguh. Nak pi jemur pakaian pun rasa macam nak pakai sarung tangan, takut terbakar kulit kononnya ^_^

Panas-panas macam ni memang senang nak dapat sakit. Baru ni pun mula dah berbunyi batuk tapi nasib baik tak menjadi teruknya.

Mak-mak ni, kalau kita sakit kena jaga diri sebab kalau orang lain selain kita dalam rumah sakit, kita yang kena jaga depa semua!

Ibu Lala berkata...

Mmg panaih sgt. Hr tu ms teman anK kT sklh mak aii sakit kepala cam nak pecah

SHERWIEYNA MUZZAWER berkata...

Sekarang cuaca memang tak menentu. sue jaga diri baik baik ye. minum air banyak banyak tau :)

ch@ berkata...

mek, get well soon. mnm byk air tau. aku pun mcm da krem asyik masuk ekon, kena pns, masuk ekon kena panas blk. berulang hntr ambil anak2 sekolah. emak jatuh sakit habisla, smua benda tak berjalan nnt.