Yang DiSaYAngi

Rabu, 24 Februari 2016

ada kaitan ke dengan full moon


salam rabu....arini masuk balik keje setelah sehari bercuti jaga mirza firash yg tetibe cirit birit, batuk2 kan..since hari sabtu dia dah teruk...aku pon heran, tak bawak dia pegi mana pon, mandi kolam ke bagai...entah...
ni pegi playground dekat picc...tapi tak ke mana pon..kami dua dok je kat pondok tu...sambil menyusu...tu je...

muka budak nak merangkak..tapi takut..ikikikiki...

cirit birit teruk jugak..najis sikit je sangat...tak ganti pampres dia, masalah pulok kat dia nanti....
terpaksa la bergilir ganti dengan abah dia..nasib jugak abah dia pandai handle si kecik ni..


aku ada terbaca tentang full moon...

artikel dia kat sini...


jadi bila di fikir2kan...mungkin ada betoinya benda tu pada mirza..memang 2,3hari aritu mmg nampak bulan penuh je kan...tapi wallahualam...tu semua kejadian allah swt...

kun fa ya kun..

jadi..maka jadi la ia....

aku sebagai hanba mampu berdoa, moga semuanya di permudahkan..
alhamdulillah arini mirza dah ok..cuma batuk jahat tu still ada...tadi g taska dia pon, baru bangun dia..alhamdulillah tidoq lena tu





14 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

omeinyaaaaaaaaaaaaaa

lieyalatif berkata...

betul tu sue, lately ni bulan penoh kan...cantik jek....

tapi bab2 tu aku tak sure plak...ade kot kaitan..sedangkan laut pun ade efeknyer bile full moon....org kate nanti air naik la ape laaaa... maybe la kot....

hope dak ensem sihat2 selalu...in sha Allah...cirit birit nak ringan badan nak berjalan tuh....

eima berkata...

semoga cepat sembuh

Fiza Rahman berkata...

Siannya mirza. Smoga cpt sembuh.

dalila berkata...

ade kaitan sue..hihi..aku pun tgh belajar lg bnd ni..tp siyess, klu ko prasan, klu dekat2 fullmoon mmg lain sket..mcm darwish slalu merengekkkk je..sbb tu org kata, time dkt2 fullmoon ni mkn kene jaga..
*nk terjah link yg ko bg tu*

dalila berkata...

ehh..lupe nk bgtau..fenomena fullmoon ade kaitan ngan cacing pindah randah dlm perut..sebab tu mirza cerry berry kot..

Husna Rahman berkata...

cepat-cepat sihat mirza...

Rizziela berkata...

comelnya dia

Daddy Ziyyad berkata...

entahla..saya malas nak percaya...seolah olah macam bertilik /menilik nasib ikut peredaran bulan...saya percaya apa jua yg terjadi adalah kehendaknya, bukan sebab bulan penuh ke, sebab air pasang ke...Wallahualam.

Jue berkata...

selalu gak dengar pasal full moon nie
tapi tak tahu betul ke tak...
tapi tuelah benda2 mcm nie mmg susah nak percayakan

moga mirza cepat sembuh

LYAfrina berkata...

maybe jugak mmg ada kaintan nya sua..apa2 pon y blaku, hanya Dia y tahu..
dh besar baby.. ensem..

+ e.z + berkata...

halo halo omeinyaaaaaaaaaaaaaa

Norhayati Mohd Isa berkata...

Akak tak tahu pulak tentang Full Moon tu Suraya..
mungkin ye atau tidak...
Semuanya kuasa Allah ..
Seperti suraya katakan..
InshaAllah cepat lah sihat dak encem tu..

wahida berkata...

mudah2an dah sihat mirza sekarang ni...comel sangat dia....