Yang DiSaYAngi

Jumaat, 5 Februari 2016

Izz dani aqlan pon kena refer hospital


cuti CNY korang ada G memana ke...
aku ngan en asbeen ada cadang egat nak balik kampung belah johhor...tapi tu la kami ni merancang, tuhan menentukan....bajet larik...tak leh kejar..hahahha...so elok la duduk rumah cuti yg panjang ni...jalan2 pon sini2 je...musim panas ni nak jalan lelebey pon tak boleh...aku ni sihat pon idok sangat...


tapi ada hikmah jugak di sebalik tak baik kampung cuti ni...elok mak aku baru pindah this week....so sessi mengemas rumah kena lakukan....kalo tak serabut otak aku tgk ada je tak terkemas kan....aku dah siap bahagi2 paort dengan en asbeen...tang mana aku kena kemas n cuci...tang mana en asbeen kena kemas n cuci...yg penting washing mechine port..en asbeen punya hal...dapoq aku punya...tang bilik lagi dua tu..esok lusa...bahagi sorang satu



setelah aku berfikir panjang...aku egat rabu depan lepas CNY aku nak bawak izz kuaq dari rumah subuh2 sepiaee...nak G klinik kesihatan, nak minta surat refer ke hospital bagi urusan hal izz dani aqlan...

urusan apa?????

urusan yg sama dengan abg nya...speech delay....tgk la pada OCCT (pemulihan carakerja) perlu atau tidak...mungkin perlu kot....

mesti ramai yg kata...syawal kena, izz pon kena ke...tak reti didik anak ke hape...???????

sape soya untuk menafikan setiap perkara yang berlaku dalam diri ini....soya sebagai ibu bapa kepada anak2...bukan perfect...pada soya, sebagus mana pon ibu bapa itu, setiap apa yg jadi adalah satu pelajaran baru buat kiter sebagai ibu bapa....org lain yg tak duduk tempat soya mungkin akan berkata begitu...mungkin akan berkata..."tak penat ke..nak ulang alik ke hospital...dengan check baby mirza lagi, check up diri lagi...syawal punya check up pon tak abis lagi....nak masukkan kes izz lagi...."

mmg kalo dengaq rasa banyaknya tugas yg perlu di selesaikan....tapi tu semua tanggungjawab aku sebagai ibu, mmg nak tak nak kena laksanakan...anak2 aku bukan macam anak2 org lain..laju dalam segala hal....mungkin ni bahagian aku yg dah di tentukan allah swt untuk hambanya macam aku..nak tak nak aku kena hadapi...

inshallah moga di permudahkan segala urusan
suke provok abg dia....suka sabo abg dia...suke gado ngan abg dia....
tapi suke main dengan abg dia....abg dia selaloo kata...
"saya sayang izz dani aqlan.."


hahahhaha


moga semuanya di permudahkan dalam membesarkan anak2 syurga ini..

muka tanpa secalit dosa...sucinya

2 ulasan:

Norhayati Mohd Isa berkata...

InshaAllah soya..
Berkat kesabaran Soya..
Akhirnya nanti ada kemanisannya..
Mcm Soya kata..
Anak2 amanah Allah..
Allah yg menentu segalanya..

IntaNBerliaN berkata...

lepas ni paasti izz akan jadi sebijak syawal!!... Moga dipermudahkan urusan sue