Yang DiSaYAngi

Rabu, 17 Februari 2016

Lenovo A6000 with Digi Smartplan 50 (berbaloi)


aritu aku ada bagitau yg sebelom ni HP sony Xperia Z aku dah janam2 kan akibat kesalahan org lain kan...mmmm...repair pon sama..tak pela...HP tu pon dah lama...hampir 3 tahun dengan aku...banyak berkhidmat HP tu dengan aku...kalo aku rindu, aku bukak la kotak HP tu, tgk HP tu..kalo tak, aku bukak blog ni..aku ada abadikan kenangan 1st time guna HP sony xperia Z ni....

lepas tu aku pakai HP lenovo a899 en asbeen punya...lama jugak pakai...walaupun tak berapa selesa dengan HP tu kan...suke sangat kuaq iklan dari internet.., hangin je aku..tak kire la sama ada guna wifi atau mobile data kan....satu hari tu HP tu kena virus, mmg teruk giler arrr..abis semua auto donlod...pastu tah hape2 lagi la...virus malware bagai...belom terkubur lagi HP tu...ada lagi...tunggu la satu masa nnt nak clean virus tu, bawak G kedai nnt..semua tu guna duit kan....

nak di jadikan cerita aku ni, terus terang kata, mmg tak boleh hidup tanpa HP...serius...korang nak kata aku hape..lantak korang la..betoi aku tak boleh hidup tanpa HP...tp idok la 24/7 aku HP tu melekat je kat tangan..tu mmg minta lempang....aku ni dah settle kerjaan aku, tak kire la di opis atau di rumah..selesai semua...selesai tugas dengan anak2../...nak berbaring...nak rehat...HP ni baru la di tangan...hahahahha....idok la HP tu kena gam di tangan...tu mmg minta makan penampa dengan lakik aku...

setelah tekad...akhirnya aku amik HP ni..

LENOVO A6000

saja la aku amik warna kuning...tak penah lagi pakai warna kuning..selaloo hitam putih...so kali ni kiter buat kelainan sikit...tp 1st time HP ni di rumah N syawal nampak...dia kata apa tau...

"ibu...awak ambil handphone abah....bagilah pada abah..itu handphone abah..."

ahhahah/.....dia confius la tu..HP ibu dengan abah...sebab abah dia pon pakai HP kuning itam gini..tapi brand samsung galaxy beam...HP yg aku bagi kat dia lenovo tu dia tak suke pakai..dia pakai la HP lama dia balik...tu yg aku pakai sebelom ada HP ni...

aku amik HP ni guna pakej..
pakej dengan digi..aku ni pengguna setia digi...dari zaman sebelom ada HP sony xperia lagi...sony xperia Z tu pon aku beli dengan digi sekali amik pakej dengan digi...

tapi kali ni aku still lagi beli HP lenovo A6000 ni dengan pakej smartplan digi 50....harga HP termasuk pakej RM259...campur dengan GST dan akaun baru bagi pemegang akaun digi yang baru RM350...tapi since aku mmg ada toyolkuning kat belakang aku..mmg dah lama dengan...tang..tang..tang...tara..hahhahh...digi tu...aku juz bayar RM270 sahaja include GST....alhamdulillah...\\so far pakai HP ni mmg puas hati la..kena la dengan aku yg kuat selfie...suke amik gamba...mmg kena dengan aku la...
ni front camera....so far ok je selfie..tak pecah, tak blur N sharp jugak....

ni rear camera...lagi cantik la dari front camera....puas hati la....aku boleh la guna macam HP aku sebenarnya..hahahhah.....

alhamdulillah, so far still sayang sgt dengan HP sony xperia Z tu...tp apakan daya riwayatnya sampai situ je...terima saja la...

lenovo A6000 ni inshallah akan bertahan lama seperti atau lebey dari sony xperia Z tu..inshallah




4 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

wow

Jue berkata...

kita serupalah...
tanpa hp tak boleh hidup jap...
hahahhha

Norhayati Mohd Isa berkata...

Geram pulak tengok pic si baby tu..
Rasa akak nak cubit jer pipi dia tu Soya :)

IntaNBerliaN berkata...

sue, hp kita sama..!! hahha

saya pun guna hp ni.. kamera mmg cantik..

tp saya jeles dgn sue... saya suka dgn wane kuning tp masa saya beli xda stok, so terpaksda ambik hitam.. haihhh