Yang DiSaYAngi

Khamis, 19 Mei 2016

ibu..ibu...ibu


salam khamis kengkawan....
maaf la lama sungguh tak bersiaran....kekangan kerja yg membataskan soya nak berblogging di kala ini...tapi soya terjah tau blog kengkawan..rindu tau, cuma tak tinggai comment je..mana soya rasa dia nak tinggai comment, laju je la dia menaip...

mulakan hari dengan senyuman...inshallah arini last ganti puasa....lagi dua minggu lagi ramadhan bakal menjelma....ganti la selagi boleh kan...

arini nak sharing dengan korang semua akan keterujaan soya apabila menjadi seorang ibu kepada 3 hero ni...walaupun dah ada pengalaman N merasainya...tak setiap anak lain cara, lain gaya kan....

sediakala tahu, soya mmg mempunyai anak2 yg lambat bercakap..paham akan keadaan sekeliling, tapi lambat nak bertutur....satu kejayaan rasa bila izz dani aqlan dapat panggil soya ibu untuk kali pertamanya malam tadi...kalo tak, di panggil, atu...atu..atu je....tetibe malam tadi dengan ibu dia dah weng,. biol je, mcm nak demam...abah dia dah warning, jgn kaco ibu, ibu tak sihat..tetibe dia datang...dia cakap...

"ibu...ibu...(sambil goyang ibunya) ...ibu, nak susu"

terus bangun tegak berdiri ibu dia..
"abah...awak dengar tak anak awak cakap apa..."

terus sihat kejap ibu..hahahhaha....


perasaan yg sama berulang kembali..perasaan yg sama jua sewaktu syawal yafiq mula memanggil ibu....allah terasa sungguh la sayu di hati ni...bla minta ulang...di ulang ulang..sampai malu, gelak sendiri dia...

terima kasih izz dani aqlan, permulaan, kisah baru untuk awak di kala ini...

2 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

alhamdulillah..... seronok akak dgr...pengalaman yg paling bermakna....

dalila berkata...

alhamdulillah..semoga izz trs jd mengubat hati ibu..ibu sakit2 pun trs tegak bediri..hihi
tinggi nmpk die kt gmbr tu sue..