Yang DiSaYAngi

Selasa, 12 Julai 2016

1 syawal 1437H - selamat hari raya semua #teamrayajohor

salam 7 syawal buat semua...selamat hari raya aidilfitri...maaf zahir dan batin, salah dan silap dari kami harap di maafi...

tahun ni masih lagi beraya di johor..apa hashtag sekarang yg in tu... #teamrayajohor ....haa gitooo...
inshallah next year akan beraya di sebelah utara pulok, kumpul reramai adik beradik kat umah mak...

seperti biasa tiap2 tahun sama je, ada sessi salam menyalam, maaf memaafi...

kasi can kat family adik beradik yg lain dolu salam menyalam....tapi my little family soya n akob buat hal kat tepi tingkap, mencari pencahayaan yg baik..ahahhahah...

selamat hari raya dari kami...

syawal, soya, akob, firash N aqlan

tema tahun ni peach...tahun depan punya tema, inshallah still nak colour2 pastel gini, nak soft2 colour je...banyak tahun dah colour stricking ni....


mak abah panggil kami bersalam, buat tak tau je, seronok selfie...tak lama nampak si izz G kat tokwan n nenek dia, salam....pastu larik kat kami, dia kata kat abah dia...
"abah...duit..." sambung selfie balik..hahahha...punya la kami ni giler selfie...lagi2 dapat ibu dorang gini kan...

jom salam2 nenek tokwan...


ini la mak abah mertua soya yg sgt la awesome....

ni pakwe soya...nak tgk en asbeen soya bila dah tua, gini la muka dia akan dtg...sama kan....luv u abah....sama tinggi je kami...sayang kat abah...TQ sayang soya mcm anak sendiri....
tak lama pose gini...cakap ngan abah nak pose lagi...redho je abah dapat menantu ting tong gini, kuat bergamba, pose pon pose minta tampa...


tadi dengan pakwe soya...
kali ni dengan pakwe chinta hati, susah mau kasi lepas ni...

pose yg biasa...sangat la biasa untuk kami..hahahhah...

kasi romantik2 sikit....sikit je...



datang dah perangai memasing...TQ en asbeen layankan kerenah anak2..padahal time ni memasing dah sebok nak gerak G umah tk yah en asbeen dah...anak2 siap2 masuk dalam kete, termasuk la si kecik, memandang sepi je dorang dr dalam tgk mak pak dok gediks kat luar kete sambil menyelfie..tak senonoh mak pak dorang ni..hahah...maap la anak2, redho la kamoo dapat ibu gini...

pose paling win, walaupun penyet muka en asbeen, di keerjakan aku..hahahhaha...
katanya konon nak try angkat soya, terangkat sikit je..hahahahha.....acah2 sweet minta tampa la tu..hahahh...cia ...cia...cia....tapi soya suke pose walaupun kalo org lain tgk, meluat ke hape, pedulik hape soya, time ni la nak manja2 lebey pon ngan en asbeen, time2 lain dah sebo ngan anak2 tak fikir dah hal sendiri....

mulut memasing dok kata...
"ok last frame bang...ok last frame syg..."

tak last2 jugak...je...hahahhahah...

si kecik yg paling seronok tgk mak pak dia menggediks kat luar...bila nak selfie ngan dia, punya la dia seronok, sampai terhantuk hidung kat cermin, sudahnya melalak..hahhaha...salah sendiri syg...

masuk kete je syawal kata...
"ibu...awak gamba dengan abah...??????...awak tak nak gamba dengan saya ke...????"

alahai touching anak bujang sorang ni tau...ye la jom, tp tu la setiap kali cuba bergamba dengan dia, ada je yg dengki dengan dia...


ni abg ngah ni, punya dengki, muka tak semenggah pulok tu...

nasib la banyak2 gamba, ni je hensem....

nampak kesian tak abg long syawal tu..hahahha..terpenyet mcm abah dia jugak..

tu la cerita 1 syawal kami...inshallah nanti soya cerita lagi ye, susah sungguh bila mood kelaut

4 ulasan:

mama tisya berkata...

selamat hari raya sue...kemain posing romantika ye..redho akob hehe...muka akob mmg sebiji ayahnye

Zee Suhaini berkata...

selamat hari raya sue..
nampak mak yang over posing nih..hehee

eima berkata...

byknye gambar selfie ... hahaha
best tak raya johor .....

Chekgu Azrine berkata...

bestnya banyak2 gambar dengan hubs...akk segan dengan anak2 tiri akk..so memang gambar family jela..nak romantika2...tak gigih nak tunjuk...hahahahaa