Yang DiSaYAngi

Rabu, 13 Julai 2016

2 syawal 1437H - jalan raya ke umah abah

2 syawal...

aku dah buat plan nak G umah abah aku kat segamat...alang2 kat johor ni, ajak la en asbeen G jauh sikit...segamat...aku risau, en asbeen ni jenis yg mudah penat kalo jalan jauh ni..sebab tu aku kena kuatkan diri..lagi2 mata aku...untuk jadi mata kedua en asbeen...kadang tangan ni kena rajin jugak, mengurut kejap2, lengan dia ke...bahu dia ke...mulut ni rajin jugak bercakap ngan dia..sampai kering la air liuq aku ni....mulut jugak mesti akan alert dengan ayat ni..

"abang...kalo ngantok, berenti kat rnr ...jangan nak main jalan.."

mmg itu ayat yg akan kuar dari mulut aku...
so untuk tidak membuatkan mata ini mengantok..selfie barang sekeping dua..hahahahha.....
macam2 peel anak bila selfie...cukup suke kalo aku ajak selfie...yeeayyy...thats my boy....

punya la jammed...geram dari kluang jam 4pm..sampai segamat jam 7pm...mmmm..nasib adik beradik aku yg lain, still ada kat umah abah lagi...akmi ni adik beradik kalo dah jumpe, tak hengat sembang, boleh gamat serumah kami bergelak..tak kire la anak buah je....mak sedara ke, adik beradik, semua sama naik...hahahah...stok bahan membahan, tu la kami....



ni antara family aku yg ada...tak cukup lagi koroum ni ha...ada lagi, ni tak sampai separuh ni....nis emua adik beradik, ipar duai, anak sedara, cucu semua bagai la...anak sedara pon dah sebaya ngan aku pon ada..hahahhah



dalam frame ni juz aku N adik pompuan aku yg pakai shawl itam N adik laki aku yg pakai cap itam ke belekang tu je adik beradik aku, yg lain semua anak sedara aku....

haaa..kan aku kata, ni baru suku..tak sampai separuh..pon dah riuh dengan sore2 ni je..abah aku tumpang gelak je la anak2 semua biol....


seronok bila berkumpul ramai2 ni...inshallah awal bulan ogos nanti kami akan berkumpul lagi, anak sedara aku nak kawen...tema bollywood..yg penting tema tu.....my favourite theme tau....mmg dengar sore aku melalak je la ngan lagu hindustan...siap la..hahahhah...parok la mung soya,....


2 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

best family ramai nih..gamat suasana..

LYAfrina berkata...

ramai ank buah sue..
mmg seronok bkumpul mcm ni..meriah