Yang DiSaYAngi

Khamis, 14 Januari 2016

Cuaca panaih la kan


cuaca panas sekarangkan..tak salah dengaq berita semalam...katanya di jangka panas sehingga mac..entah la..inshallah....kalo hujan, nak panas, kalo panas, nak hujan...itu la lumrah manusia kan....mndung ada yang nak tak...kikikikikiki..

tapi mmg hangat la cek ni haa...memalam sekarang jarang2  nak bukak volume kipas ke aras 3, sesejak ni bukak je ke aras 3....elok je...rasa la sejuk sikit..kalo tak membahang je, walaupun malam kan....

mirza ni pon tak sihat sangat...1st time la selama ni dia tak sihat pon light2 je....demam malam, lap2..sikit..tengah malam check temp dia..dah surut..dah ok...selesema N batuk pon light2...tak teruk..alhamdulillah....tapi minggu ni, sejak hari selasa tak salah...dia start demam teruk, sampai merah bibir...alhamdulillah tak merengek, kalo org mengagah tu senyum jugak, bising jugak mulut dia..tp tu la mana ada mak senang lenang je tgk anak tak sihat kan...mesti carik inisiatif kan....aku lapkan la badan dier dengan kain basah..meraung la, bisa demam kan....waktu tu je la...ibu dia kaco dia tidoq....lepas2 tu ok dah...kesian jugak kat dia....

aku pon mmg dari start training lagi, dah tak sedap mulut ni...sekali dapat la ulser 2 biji...waktu perform tu, ulser dok bermaharajalela la kat dalam mulut ni...

korang tgk time ni....nampak aku tutup mata...sebab aku dah start gatai tekak, terasa merenyam je tekak aku ni...mmg serius gatai wooo....tengah menyanyi pulok....adoii....punya la tahan, sampai nyanyi lagu negaraku kuaq ayeq mata ni..hahahha....

geng sebelah tegoq
"awat soya...sedih sgt ke nyanyi lagu negaraku..??????"

hek dia, touching..ni menahan gatai tekak ni...nak batuk sebarang waktu perform atas stage mana boleh batuk sebarang kan....bergelen air masuk dalam badan, bergelen air jugak kuaq dalam badan...adoii....

mmg kena jaga diri, minum air bebanyak....aku sakit, aku boleh jaga diri lagi..anak2 sakit, susah la hati aku ni haaa

Menu weekend.. - Nasi Arab 1St time menjadi


cerita minggu lepas....
1st time buat nasi arab,...aku egat, aku ni kerastangan..hahahhaha...tak sangka, menjadi jugak nasi arab aku ni haa...ahahhaha tak sangka uolls...kikikiki....
cukup suke la syawal N izz makan nasi arab ni...3,4 kali bertambah,....sungguh seronok tgk dorang makan ni tau...

lepas tu kenyang tidoq dah deme...

petang tu soya buat cekodok pulok...

mmmm....bebudak tu dok tanya nasi jugak...sabaq..nasi malam...ni petang makan cekodok..takmo dia...soya abiskan..hahahhaha....deme Gigih la G amik tin biskut, makan biskut..suke lagi deme dr benda2 gini...kalo cekodok ikan bilis..inshallah makan...

sesejak ni, kalo weekend je, aku mesti akan buat minum petang buat my little family..kadang syawal mesti akan tanya...
"ibu...ada minum petang..???"

hahahah gaya minum petang macam minum je apa yg ibu dia buat...bukan minum pon, minum air suam je...tp dia suke keadaan tu....

BB Cream Seqybeauty Yg daebak

salam khamis kengkawan...aritu aku ada review produk yang tengah meletop...letop sekarang ni seqybeauty tu....


kali ni saja nak cerita yang aku sangat la berpuas hati dengan produk ni tau....alhamdulillah sangat la memberi kesan yang baik buat aku..selama ni aku pakai produk apa pon, mmg tak nampak langsung perubahannya...lebih kepada membazir duit aku ada la...hahhahah....

tapi kali ni tidak...alhamdulillah nampak keberkesanannya...ammiinnnn...dengan berbekalkan disiplin dan istiqomah yang ada...soya berpuas hati dengan produk ni..TQ buat mekchu yang tak jemu2 la dok promote produk ni kat IG n FB dia..alhamdulillah....

ni balance yang tinggai kat aku....

day & night cream tu aku baru top up bulan 11/2015 aritu kot...alhamdulillah masih ada....

kali ni top up lagi dengan tambah satu lagi item...

tada.....set skincare N BB cream seqybeauty...

BB cream seqybeauty ni 1st time aku pakai....1st pakai, mmg jatuh cinta...penggunaan yang sedikit tapi kesan yang berpanjangan dan memuaskan...seharian di bawah cahaya matahari pon takpe, still rasa segar je muka tu...tekstur yang ringan, mudah di sapu rata ke muka..yang penting kecik dan mudah di bawa kemana sahaja...mmg puas hati abis la dengan BB cream ni..

set skincare seqybeauty ni kotak kedua dah jadi milik soya....

alhamdulillah semuanya serasi dengan soya....

abaikan selerak di belakang tu....soya puas hati dengan produk ni...TQ seqybeauty....TQ mekchu....

soya buat review..alhamdulillah ada yg berminat...terus soya suruh terjah mekchu, sebab soya bukan agent..kikikikiki...


Rabu, 13 Januari 2016

selfie..selfie...selfie geng2 koir


masih lagi mood perutusan ..mood koir....ada satu lagu tak perform semalam....lagu whitney houston...one moment in time...
ni semua mood poyo hafal lirik..lidah melayu, lidah belacan, dapat lagu lidah cheese, nak berbelit lidah...

bila dah take 5, pening hafal lirik, pening berbelit...
gini la jadinya

selfie..selfie n selfie..

kemahen ko kan oppa....menjelir je ko kan...


sampai berbaring ko, dok hafal lirik...lima hari je kot, nak hafal 4,5 lagu kan.....dengan part2 yg di beri...haru biru...


si jemah ni tak boleh muka aku, muka suci dlm frame dia, tak masuk dek akal katanya....hahahha..nak buat muka baik sikit pon tak boleh..muka gini tak pe..


haa...ko tgk/...bila cikgu2 dok bincang, kami dok selfie....pening..dan pening...




perasan tak, semua menerai liptik kat watson..hahahahha...



haa...bukti....gini la dia, sesekali berkumpul...pening...

plzz..raptai2...jom nyanyi...jgn dok selfie lagi..geng koir kami lalu....tp kebanyakkannya kalo geng koir lalu, sorang dua je cakap gitoo...yg lain, semua datang terjah masuk frame...


betoi tak soya kata....



Perutusan Tahun Baru KPM 2016 - Purple Theme



salam rabu kengkawan...

maaf la lama tak bersiaran...sangat2 la BZ since dari start kekanak masuk sekolah hingga la kini...
minggu pertama bulan 1 ni BZ dengan syawal masuk sekolah...
tak lama lepas tu BZ dengan training koir....BZ dengan perutusan tahun baru KPM untuk tahun ni...

arini baru free la sikit kan...boleh la taip entry untuk blog ni...

semalam baru selesai perutusan Tahun baru...mmg kali ni aku tak kuarkan kamera aku langsung untuk bergamba...sebab kamera pon kali ni tak best...nasib la ada jemah kamera canggih  manggih note 5 kan...sedap la bila selfie..

maaf la entry kali ni mmg penuh dengan gamba je yee...maaf la setahun sekali nak havoc gini...
semuanya gamba sebelom perform...gamab warming up dolu...
 
ni la cikgu cikgi soya...sayang kat dorang...cikgu2 yang best..ilmu yg dorang bagi...sangat la berguna....bukan takat ilmu muzik...tapi adab, disiplin semua dia terapkan...terima kasih cikgu...

dapat dari kengkawan geng laki ni...dalam toilet pon jadi...egat geng pompuan je...kome pon sama...
jiji, busu, oppa, nick, gemok, macha...kikikikiki...

soya n oppa...ok this time tak suke ngan pic ni..tunjuk kat en asbeen pon, dia kata bakpe pose gito...pelik je..hahahhaha.....kan...

korang jgn riso...en asbeen kenai ngan kengkawan geng koir soya ni..oppa ni pon dia kenai, sebab soya suke kepochi semua benda ngan dia....tu yg dia tak kisah tu...

perempuan, mmg tak larik dari kamera kan...

suami isteri ni mmg payah kalo nak bergamba..kena paksa baru nak bergamba

kami dan kami..dan kami....

haa...geng pompuan..nampak tak sape yg gedixs, poyo...tu la soya....korang tgk...

haa..kan aku kata...
dia punya poyo angkat kaki sebelah tu..hahahhah






 cukup payah nak senyum la cikgu ni....suke tau spoil gamba...hahahhha.....cikgu....cikgu
 masuk toilet balik....alter muka sikit...make up bagai....

mana boleh pompuan je..team lakik pon nak gedixs jugak..nampak tak geng pompuan tak mo bagi peluang kat team lakik nak menggedixs kan



 macam perkahwinan beramai-ramai..hahahhahah....


 tak terlepas geng melodi soya ni...deme la kakak, deme la kawan. deme la poyo, menggong deme, semua deme la...

baru cukup korum...

alhamdulillah selesai jua...

semalam je nyanyi 4 lagu..

2 lagu selingan
OOO...LA LA..TROPIKA
SEHATI SEJIWA (lagu tema merdeka tahun lepas by alif satar)


opss...tutup mata pulok soya....

2 lagi lagu utama
NEGARAKU
TRANSFORMASI PENDIDIKAN

tak lama SIL anta wassap gamba ni...alamak kantoi....rupanya makcik en asbeen ada kat perutusan semalam...makcik di akan cikgu....





haaa..nampak tak kami di bawah tu...
penat nak senyum, sampai gigil2 rahang muka ni nak senyum..hahahhahahah