Yang DiSaYAngi

Khamis, 9 Jun 2016

Beautiful Gong Shim

Salam 4 Ramadhan kawan2...posa macam mana...so far..soya ok je la..berbuka pon menu simple2 je..tahun ni mood tak mo membazir..lauk berbuka, makan sampai licin...no ada lauk simpan2...gitoo la...buat pon utk menu berbuka dalam potion yg cukup2 untuk kami anak beranak ni...

mood sekarang ni mood nak tgk korean drama..hahahha...ada satu cerita yg aku tak sengaja tgk ahad lepas..tetibe terus jatuh cinta tgk citer ni tau...en asbeen tgk soya ni dah meroyan..layankan je..nasib en asbeen ni kaki tgk korea mcm soya..tak penah bantah la citer apa yg soya tgkkan...TQ en asbeen...

haa...citer ni la...
kalo kat korea tajuknya beautiful gong shim...kalo tgk kat chanel 393 oneHD tu tajuknya pretty ugly tak tau la...citer ni still on going tau..kat online pon latest episode pon sampai ep8...tunggu la ahad ni, baru kuaq latest episode lagi kot...aku kat online tgk..kat TV pon tgk..tak puas tgk..ulang2...
sebabnya..

nam goong min ni...sangat2 la jarang bawak watak baik gini...slaloo kalo tgk watak antagonis je...rambut sisir tepi dari jauh berkilat mcm pakai minyak rambut segelen..hahahahha...unya la kemas...

dalam citer ni dia agak messy..walupun dia seorang lawyer...lawyer pon ada part time keje...jd driver..hahhahaha...

minah dari group girls day pon belakon best..suke sore dia yg serak2 basah tu...

haa ni nam goong min dalam citer remember,,...lain kan....


ni dia yg latest....mmm..nasib ko la aku suke tgk ko belakon goong min...sape suruh pandai belakon..hahhahah....sanggup tak kuaq rumah aku nak tgk citer ko...nasib la citer dia petang....boleh terawih malam pulok...

Isnin, 6 Jun 2016

Salam Ramadhan 1437H - mood tidoq setengah jam je


salam ramadhan kengkawan..

pagi ni agak ting tong otak ni..bawak kete, anta mirza ke umah mak pon, rasa mcm melayang je...nasib la tak da apa2..
ni semua kes dek kerna en asbeen asthma attack berulang kembali...setelah sekian lama kan tak kena...tetibe 2 hari weekend ni kena serang pulok...bila aku cakap..masuk bilik, malas dengar binik membebel la tu...tp bila malam je, mula whizzing nafas dia bila dia tidoq..batuk dia pon dalam je bunyinya..since aku mmg ada pengalaman, org di sesekeliling ada asthma ni..so tau la bunyi batuk biasa dan bunyi batuk asthma ni....

en asbeen ni jarang kena...mmg jarang sgt2 la...last kena teruk waktu umur dia 13 tahun...kalo kena time beso2  ni pon, sesekali je...tak lama gini...ini sampai dua hari...ayat yg selaloo keluar dari mulut aku..
"sempit ke rasa nak bernafas tu?????"

itu je ayat aku...last2 aku tak boleh blah tgk en asbeen gitoo..aku paksa dia pakai inhaler sabutamol mirza firash tu..terpaksa la...dua kali puff..dia kata better sikit...tp still rasa lemah sikit...

malam td, elok jam 11pm nak tido...tak boleh tido, en asbeen berdehit teruk jugak..binik mana la boleh tido lena di kala lakik sendiri sakit di sisi kan...bising jugak la aku kat dia..tp ayatnya...tak da pape..tak da pape...last2 aku kuarkan ayat ni...

"sy tak kire, esok awak sihat ke atau tak..kena pegi klinik jugak...check up segala macamnya...tanya abis2 dengan doktor....kalo awak tak kesian diri awak, saya tak kisah...tp egat kami2 ni..kesiankan anak binik awak ni, kalo apa2 jd kat awak.....kalo awak rasa tak mo G..tak pe la...bukak posa sorang2 tak payah wy masak utk awak...rasa takmo dengar sore sy cakap ngan awak, buat la..."

senyap dia aku berjela2 bising kat dia gitooo...terus la dia kata

"ye la syg..sy G...awak tak payah la risau..."

ada dia kata tak payah risau...balas blk la aku..
"sapa tak sayang lakik uuiittt...saya syg la sy bebel berbuih2...sy bising..sy marah, sy risau...suke la kan buat org risau..mesti dlm hati berbunga je ada org care kat awak kan...jgn gitoo bang...awak kalo jadi gini, sape nak jaga family kita ni..egat la anak2 masih kecik, sgt2 la perlukan kita...mmg kita kena kuat..jaga kesihatan..sakit sikit, terus carik ubat, bukan buat tak tau gini je...tolong la paham..."

dia la dia...bergenang jugak la dia aku cakap gitoo...terus dia kata..
"ye syg, sy G klinik esok...esok awak make sure sy G je...awak jgn risau, sy G esok..sy janji...kalo sy tak G, tak pe...awak marah la sy banyak2.."


mmmm...makanya tak tidoq la aku semalam....menjaga en asbeen..urut2 badan dia...dada dia..selimutkan dia...asal dia batuk, urut dada dia..sampai muntah jugak la dia...dah tak boleh tidoq..bukak la TV layan korea kat chanel 393....abis la 2 episod marathon aku tgk..tau2 sambil jaga en asbeen dah 3.30am...setengah jam je tidoq...jam 4am, bangun siapkan sahur, kejut en asbeen sahur...tau2 jam 5.15am...mandi, siap2..tau2 dah 5.45am..solat subuh...siap2 barang, kasi mirza firash puff ventolin fluticasone 1 puff....6.15am kuaq umah, gegas G anta mirza firash ke umah mak...

mmm...tak pe la cabaran di hari pertama puasa ni....

ok la nak G call en asbeen..nak check keadaan dia..petang ni wajib G klinik....dia selama sakit, dari dolu, mana ada ubat...geram je ngan abg tecik sorang tu....